Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

OPAKOVÁNÍ PÍSMENE g G Název : VY_32_inovace_11 - ČJ – Písmeno gG

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "OPAKOVÁNÍ PÍSMENE g G Název : VY_32_inovace_11 - ČJ – Písmeno gG"— Transkript prezentace:

1 Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace
OPAKOVÁNÍ PÍSMENE g G Název : VY_32_inovace_11 - ČJ – Písmeno gG Autor: Denisa Štelzigová Období: březen Věková skupina: ročník Tematická oblast: Český jazyk Anotace: práce s textem.

2 GORILA gorila

3 1 3 4 5 2 9 7 6 8 granátové jablko gáza golf gepard gauč gazela globus gorila gramofon

4 Jednoho dne přijde za Žofkou pan doktor
Jednoho dne přijde za Žofkou pan doktor. Chce si promluvit o Mášence Outloňové. Je stále více hubená a smutná. Pan doktor si s ní neví rady. Žofku napadne, jestli se Mášenka nenudí. „Hned po obědě zajde Žofka za Mášenkou, která bydlí v novém pavilonu vedle pana a paní Gorilové, pan Gorila si zrovna po obědě schrupnul a leží na gauči přikryt novinami, ale paní Gorilová Žofku srdečně vítá. Jak pak se vede, paní ředitelko, pod vaším vedením ta naše zoologická zahrada přímo kvete, ale Žofka se podívá na Mášenku. Holčičko, pročpak seš tak hubená, nechutná ti jíst nebo co? Ale Mášenka ukáže svůj talíř od oběda, na kterém nezbyl ani mastný flek, a povídá smutným hláskem, prosím, mně chutná všecko, já bych jedla třeba i suchý kůrky, načež paní Gorilová řekne: Mášence by se mělo nosit více jídla, hlavně co se týče moučníků, to by Mášence určitě pomohlo.“ 1

5 Jednotlivá řešení můžete zapsat na tabuli.
Žofce se to nelíbí a tak se večer sejde se svojí partou. Rozhodnou se vypátrat, co se s Mášenkou děje. Žofka svěří detektivní úkol Karolíně. Karolína je myš, takže ji nikdo při pátrání neuvidí. Zahrajte si také na detektivy. Kdo z vás vypátrá, co se s Mášenkou děje? Jednotlivá řešení můžete zapsat na tabuli.

6 Na co přišla Karolína? Mášenka dělá paní Gorilové služku.
Stele postele, zametá a utírá prach. Paní Gorilová na Mášenku křičí a od pana Gorily dostává pohlavky. Když je čas oběda, vše co pan Veverka Mášence donese, vezme pan Gorila. Mášence nechají jen suchou rýži. Jak to vše dopadne? Jen co se to Žofka dozví, nakáže paní Gorilové a panu Gorilovi uklízet a pěkně se starat o Mášenku. Ta bude dostávat dvojité porce a Gorilovi přísnou dietu!!!

7 ÚKOLY: 1.napište na tabuli a do sešitu všechna zvířata, která jste viděli v zoologické zahradě. 2.Všechna zvířata, která mají v názvu písmeno G podtrhněte barevně.

8 gepard, gibon, gorila, orangutan, tygr, leguán,
Nápověda: Zvířata v zoo Liberec - gepard, gibon, gorila, orangutan, tygr, leguán, mangusta čimango

9 ZDROJE: 1. MACOUREK, Miloš. Žofka ředitelkou ZOO. 2. vyd. Ilustrace Adolf Born. Praha: Albatros, 2001, 149 s. Ahoj děti - Dobrou noc. ISBN 2. Obrázky byly použity z galerie Klipart -


Stáhnout ppt "OPAKOVÁNÍ PÍSMENE g G Název : VY_32_inovace_11 - ČJ – Písmeno gG"

Podobné prezentace


Reklamy Google