Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_218_2TR_CJ Autor: Mgr. Miroslava Ondrová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_218_2TR_CJ Autor: Mgr. Miroslava Ondrová."— Transkript prezentace:

1 Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_218_2TR_CJ Autor: Mgr. Miroslava Ondrová 1

2 Název vzdělávacího materiáluČtení s porozuměním Číslo vzdělávacího materiáluVY_32_INOVACE_218_2TR_CJ Číslo šablonyIII/2 AutorMiroslava Ondrová, Mgr. Ročník2. dle zařazení v ŠVP Vyučovaný předmět dle ŠVPČeský jazyk TémaZoologická zahrada Očekávaný výstupŽák čte s porozuměním Anotace (způsob použití) Inovovaný výukový materiál slouží k seznámení s textem, žák pracuje s přečteným textem Datum vytvoření Březen 2013 Druh výukového materiáluPrezentace v PowerPointu Klíčová slovaZoologická zahrada, názvy zvířat Rozvíjené klíčové kompetence Kompetence k učení Použitá literatura a zdrojeVlastní, Klipart CZ.1.07/1.4.00/21.3526 – EU Peníze školám METODICKÝ LIST VÝUKOVÉHO MATERIÁLU 2

3 Pozorně čti následující vyprávění. 3 Zoologická zahrada Zoologická zahrada je domovem mnoha zvířat z celého světa. Nedaleko našeho města se nachází ZOO v Ostravě. Hned u vchodu do ZOO spatříme cizokrajné.

4 4 Kousek od nich se v lesní oboře prohánějí jeleni, daňci a laně. Po několika krocích spatříme vodní hladině umělého rybníka vodní ptactvo.

5 5 Před námi se vynoří jeden z pavilónů afrických zvířat, ve kterém žijí hroši, žirafy a sloni. Mezi slony je i malá slonice, která se v ZOO narodila. Cestou k pavilónu s medvědy projdeme kolem pavilónu šelem, ve kterém se pohybují šelmy jako tygr, lev, gepard či puma.

6 6 Cestu nám ze všech stran lemují voliéry s ptáky. Velkou pozornost si svým křikem zajišťují především obrovští barevní papoušci. Novinkou v zahradě je koutek, ve kterém žijí domácí zvířata. Najdeme tam ovce, kozy, králíky, krávu, slepice, husy a kachny.

7 7 1. Co znamená zkratka ZOO. 2. Ve kterém městě je nejbližší ZOO. 3. Jak se jmenují ptáci u vchodu do ZOO. 4. Popiš jak vypadají. 5. Která zvířata jsou v pavilónu afrických zvířat. 6. Který pavilón uvidíme cestou k medvědům. 7. Jaká novinka nás čeká v ZOO Ostrava.

8 8 1. zoologická zahrada 2. Ostrava 3. plameňáci 4. růžová barva peří, velký zobák, dlouhé nohy 5. tygr, lev, gepard, puma 6. pavilón šelem 7. koutek domácích zvířat


Stáhnout ppt "Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_218_2TR_CJ Autor: Mgr. Miroslava Ondrová."

Podobné prezentace


Reklamy Google