Požadavky k získání známky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evaluace v mateřské škole
Advertisements

Didaktika školní tělesné výchovy
Základy sportovního tréninku mládeže
ORGANIZAČNÍ FORMY V TĚLESNÉ VÝCHOVĚ
Didaktika tělesné výchovy Pedagogická fakulta JU v ČB KTVS
I NOVACE KOMBINOVANÉ FORMY STUDIA BAKALÁŘSKÉHO A MAGISTERSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU „T ĚLESNÁ VÝCHOVA A SPORT “ A JEHO UČITELSKÝCH OBORŮ NA F AKULTĚ TĚLESNÉ.
Mosty mezi pedagogickou a psychologickou diagnostikou
výchova k nekuřáctví pro I. stupeň ZŠ
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Teorie atletické přípravy dětí a mládeže
Didaktické prostředky
Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení TENTO PROJEKT BYL SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A.
Taktická příprava Michal Lehnert.
pro navazující magisterské studium TVS
Zásady v tréninkové přípravě mládeže Licence B
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
Metodický list Výuka probíhá diskusní formou. Hledáme odpověď na otázku – proč je užitečné věnovat se sportovní činnosti či jiné intenzivní pohybové činnosti.
Výkon a výkonnost Tělesná cvičení jsou základním prostředkem tělesné výchovy a sportu. Mají tři stránky : 1.strukturální- jde o fáze pohybu(cyklické,acyklické,kombinované)
Magisterské studium navazující I. ročník navazujícího studia – učitelství zdravotnických předmětů pro střední školy.
Teorie a didaktika úpolů ve školní tělesné výchově
RVP ZV příloha Vzdělávací oblast Umění a kultura
Cíle studia didaktiky pedagogiky
PaedDr. Jana Škrabánková, Ph.D.
Ukončení: Zkouška Písemný test nebo ústní zkouška Obsah Zk: vysvětlení 4 didaktických pojmů + 2 otázky.
Zdravotní tělesná výchova
Studijní program /obor Speciální pedagogika na Pedagogické fakultě MU
Didaktika učiva biologie člověka
ZÁKLADY DIDAKTIKY SPORTOVNÍCH HER OSP
Západočeská univerzita v Plzni
TEORIE SPORTOVNÍHO TRÉNINKU
Vyučovací metody Školní pedagogika 2013.
OBSAH SEMINÁŘE Č.2 : Rozbor sledované pohybové jednotky
Rozvoj inovace a integrace studijních programů a oborů pro učitele a pracovníky ve školství Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Reforma školství v ČR.
Bp a Bk 2216 SPORTOVNÍ HRY I. základní výukový předmět pro studenty s tělovýchovným zaměřením se základními pohybovými předpoklady Studenti rozumí sportovní.
Pedagogická diagnostika
TEORIE A METODIKA VÝCHOVY Mgr. Kateřina Lojdová
Tělesná výchova patří do vzdělávací oblasti Člověk a zdraví (stejně jako Výchova ke zdraví) učivo je členěno do samostatných a na sebe navazujících etap.
Metodika poradenství podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Věra Kernová Doc. MUDr. Lumír Komárek, CSc. Státní zdravotní ústav Praha.
Obsah vzdělávacího oboru Tělesná výchova
Didaktika TV Efektivita vyučovací jednotky Libor Bouda.
Psychologické disciplíny II. Část Aplikované. Jedná se o obory, které zkoumají určitou konkrétní oblast lidské činnosti z psychologických aspektů Jedná.
Tělesná kultura a tělesná výchova – součásti výchovy ke zdravému životnímu stylu.
Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Gymnastika II. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem,
 Závazný dokument pro předškolní pedagogy (mateřské školy, přípravné třídy základních škol) a pro zřizovatele vzdělávacích institucí (od )
Markéta Stará  Cíle školní TV  Vzdělávací, výchovné, zdravotní, socializační  Cíle vzdělávací oblasti “Člověk a zdraví“  ZŠ, středoškolské.
Organizační formy práce v tělesné výchově
Pohybové projevy Pohybová aktivita (souhrn celého pohybového chování jedince - mnohostranná pohybová činnost člověka, která se realizuje jeho pohybovými.
9. Tvorba individuálního plánu
Tělesná výchova v rámcovém vzdělávacím programu Klára ročková
Požadavky RVP PV Úloha diagnostiky při sledování
Didaktické prostředky
Organizační formy práce v TV Vyučovací jednotka TV Lukáš Buřt
Seminář ke speciální pedagogice 1
Didaktika učiva biologie člověka
Specifické didaktické formy ve vyučovací jednotce
ATLETIKA přednáška.
Ukončení: Zkouška Písemný test nebo ústní zkouška Obsah Zk: vysvětlení 6 didaktických pojmů + zodpovědět 2 otázky.
Reforma školství v ČR.
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
9. Tvorba individuálního plánu
Didaktika TV; Martina Matúšková
ANTROPOMOTORIKA.
Současné pojetí školní TV Zážitková pedagogika
Didaktika učiva biologie člověka
Centrum celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem 2017/2018.
Co se přírodě nelíbí.
KOMPETENCE TERMÍN : Oprávněnost, způsobilost, pravomoc
KMT/DIZ1 Příprava na vyučování Příprava na vyučovací hodinu
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Transkript prezentace:

Požadavky k získání známky Obsah TV s metodikou Literatura Požadavky k získání známky

Obsah 1. ročník - TEORIE Ontogeneze pohybových schopností jedince Výsledky vzdělávání Učivo určí rozdíl mezi pohybovými schopnostmi a pohybovými dovednostmi rozlišuje různé stupně rozvoje pohybových schopností v závislosti na věku dítěte vysvětlí termín senzitivní období aplikuje vhodné metody rozvoje pohybových schopností a dovedností v praxi k danému věku dětí (OP) charakterizuje a volí cíle, postupy, metody, formy, pomůcky a jiná specifika rozvoje pohybových dovedností, tělesné zdatnosti, psychického, sociálního a emocionálního rozvoje dětí (OP) Ontogeneze pohybových schopností jedince Pohybová schopnost (dělení, charakteristika) Senzitivní období Pohybová dovednost (charakteristika) Částečně i ve druhém ročníku

Obsah 1. ročník - Praxe Gymnastika Atletika vede pomocí vhodných didaktických a metodických postupů pohybový nácvik specifických pohybových dovedností v gymnastice v závislosti na věku dítěte a jeho úrovni rozvoje pohybových schopností (OP) řídí pohybové činnosti dětí adekvátně jejich fyzickým předpokladům a podmínkám realizace (OP) Gymnastika Skupinové výstupy - metod. postupy v gymnastice při nácviku určité pohybové dovednosti pro různé věkové skupiny vede pomocí vhodných didaktických a metodických postupů pohybový nácvik specifických pohybových dovedností v atletice v závislosti na věku dítěte a jeho úrovni rozvoje pohybových schopností (OP) Atletika Skupinové výstupy - metod. postupy v atletice při nácviku určité pohybové dovednosti pro různé věkové skupiny

Obsah 2. ročník - TEORIE Výsledky vzdělávání Učivo diagnostikuje pohybové schopnosti a dovednosti dítěte (OP) plánuje, organizuje a vyhodnocuje tělesnou výchovu a pohybové činnosti, připravuje ucelené vzdělávací projekty (OP) uplatňuje vhodné metody diagnostiky pohybových činností (OP) rozdělí motorické testy ukáže na příkladech testování v praxi Testování tělesné zdatnosti, diagnostika a plánování Zdokonalování pohybových schopností Pohybová dovednost Tělesná zdatnost spočítá BM index a stanoví výsledek sestaví jednoduchý jídelníček řídící se zásadami správné výživy umí naučit děti zásadám bezpečného chování, poskytnutí první pomoci v případě úrazu a návykům zdravého způsobu života Základní hygienické normy pro pohybové aktivity Úrazová zábrana. Záchrana, dopomoc.

Obsah 2. ročník - Praxe Sportovní hry, netradiční hry vede pomocí vhodných didaktických a metodických postupů pohybový nácvik specifických pohybových dovedností v gymnastice v závislosti na věku dítěte a jeho úrovni rozvoje pohybových schopností (OP) řídí pohybové činnosti dětí adekvátně jejich fyzickým předpokladům a podmínkám realizace (OP) Sportovní hry, netradiční hry Skupinové výstupy - metod. postupy při sportovních hrách a netradičních sportech Uplatnění her v ostatních sportovních aktivitách vede pomocí vhodných didaktických a metodických postupů pohybový nácvik specifických pohybových dovedností v atletice v závislosti na věku dítěte a jeho úrovni rozvoje pohybových schopností (OP) Zdravotní a průpravná TV Skupinové výstupy - kompenzační a relaxační cvičení, cvičení na správné držení těla

Literatura Přednášky STLOUKALOVÁ, B. Didaktika tělesné výchovy pro mateřské školy. c2008. MUŽÍK, V., KREJČÍ, M. Tělesná výchova a zdraví. Olomouc : Hanex, 1997. NOVÁČEK, V., MUŽÍK, V., KOPŘIVOVÁ, J. Vybrané kapitoly z teorie a didaktiky TV. Brno : PdF MU, 2001. STŘELEC, S. Studie z teorie a metodiky výchovy. Brno : PdF MU a MSD, s.r.o., 2002 (s. 62-69). MAZAL, F. Pohybové hry a hraní. Olomouc : Hanex, 2000. LOCHMANOVÁ, L., MAZAL, F. Učitel tělesné výchovy mezi paragrafy. Olomouc : Hanex, 1998. VZDĚLÁVACÍ PROGRAMY Základní škola, Obecná škola, Národní škola. RÁMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ. Schválená verze. http://www.msmt.cz/ Vilímová, V. , Didaktika tělesné výchovy , 1. vyd. Brno, 103 s. Skriptum, edice pedagogické literatury, 2002.

Literatura Internet: např. http://www.komen1.estranky.cz/clanky/ucitele-i-stupen/telesna-vychova.html http://telesna-vychova.studentske.eu/2008/03/technika-metodika-trnink-bhy.html http://www.kuzelky.cz/dokumenty/tmk/metod-lauer-kap-04-5.pdf http://www.eamos.cz/amos/kat_tv/externi/antropomotorik/uvod/stranky/uvod.htm

Požadavky k získání známky Skupinová nebo individuální práce na určité téma – předvedení Písemná práce - test