Sídlíme v dolní části areálu borovanského kláštera

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Aktivizační programy pro seniory
Nabídka odpoledních klubů od října 2013 Společnost DUHA – integrace osob s mentálním postižením.
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Speciálně pedagogické centrum při MŠ a ZŠ Kyjov, Za Humny 3304,
Zákon o sociálních službách
Dům dětí a mládeže Valašské Klobouky, okres Zlín.
Skupina osob se zdravotním znevýhodněním
Domeček Diakonie Církve československé husitské v obci Trhové Sviny
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
ROZVÍJEJÍCÍ AKTIVITY V PROCESU VÝUKY V PRAXI
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
CENTRUM SOCIÁLNÍ REHABILITACE Diakonie Dubá. Kdo jsme? jsme pobytové zařízení pro lidi se zdravotním postižením se sídlem v Dubé (okres Česká Lípa) provozovatelem.
Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT
střední odborná škola služeb
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
30. září – ZÁJEZD zástupců neziskových organizací do Prahy na pořad Vzpomínky nám zůstanou (Hron, Cibulka, Simonová, Fousek) 1. října – VÝSTAVA Šťastné.
STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU ROSICE VÁŠ PARTNER PRO VOLNÝ ČAS.
Psychopedie zabývá se klienty s mentální retardací, poruchami duševními (pervazivní vývojové poruchy, SPU a poruchy chování, schizofrenií, afektivními.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
PREZENTACE ORGANIZACE
Pobytové středisko Zastávka
Občanské sdružení Villa Vallila Založeno v roce 1996 s cílem vybudovat a provozovat komunitní dům v Červeném Újezdě u Votic jako domov pro lidi s postižením.
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
Sociální podnik sociální ekonomika. Pojetí sociální firmy Sociální firma je konkurenceschopný podnikatelský subjekt působící na běžném trhu jehož účelem.
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
Střední škola oděvní a služeb Vizovice.  město Vizovice  město Slušovice.
Sdružení Podané ruce, o.s.
 Na některých snímcích jsou slova psaná kurzívou. PROČ ?
kic Koordinační a informační centrum
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Název projektu: Aktivizační a vzdělávací centrum Období řešení projektu: –
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Denní centrum SVÍTÁNÍ, o.p.s.
Komunitní a otevřená škola
Květen Historie sociálního podniku Vznik v červenci 2005 v sekci sociálně podnikatelských aktivit Ligy 16 pracovních míst pro cílové skupiny osob.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
SOCIÁLNÍ FIRMA. Od roku 1990 usiluje o integraci osob s postižením do běžného života Podporuje: –bezbariérovou individuální dopravu, –služby osobní asistence,
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
 Poslání sociální služby Chráněné bydlení VH, p.s.s.  Cíle služby  Cílová skupina uživatelů  Objekty Chráněného bydlení VH, p.s.s.  Poslání sociální.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Diakonie Církve bratrské PREZENTACE O Diakonii CB » Vznikla v roce 1994 jako nestátní nezisková organizace s celostátní působností. » Zřizuje ji.
Diakonie Církve bratrské KONTAKT: Michaela Veselá Koněvova 151/24, Praha 3 – Žižkov tel.: ,
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Sociálně terapeutická dílna Kladno. Proč jsme potřebovali dílnu V Kladně tato služba chyběla, bylo nutné zajistit pro klienty program a náplň, podle jejich.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/ Liberec 5
ENERGIE obecně prospěšná společnost poskytuje v souladu se zákonem č 108/2006 Sb. o sociálních službách tyto sociální služby: § 50 domov se zvláštním režimem.
ČLOVĚK s mentálním postižením Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o.s. Barbora Uhlířová.
Sociální podnikání v Praze
Analytická část MAP pro SO ORP Český Brod
CENTRUM PRO TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU VE FRYMBURKU
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
CENTRUM PRO TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU VE FRYMBURKU
Sociálně terapeutické dílny
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Dobrovolnické programy
Sociálně aktivizační služby
TyfloCentrum Brno, o.p.s. Naším posláním je pomáhat nevidomým a slabozra-kým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu.
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907
Transkript prezentace:

Sídlíme v dolní části areálu borovanského kláštera Sídlíme v dolní části areálu borovanského kláštera. Tyto krásné prostory nám poskytlo město Borovany. Žižkovo náměstí 1 373 12 Borovany

Trhové Sviny Textilní chráněná dílna a prodejna. Nové město 186 Tel. 733 795 618 nazaretdilna@seznam.cz www.fler.cz/dilna-nazaret

Hluboká nad Vltavou Textilní chráněná dílna a prodejna výrobků chráněných dílen JK. Husův dům Tyršova 15 Hluboká nad Vltavou 373 41

Historie 2005 zahájení činnosti chráněných dílen v Trhových Svinech a postupný přechod do Borovan. Podzim 2005 zahájení provozu Denního centra v Borovanech a nabídka volnočasových aktivit pro veřejnost. 2007 vznik STD. 2008 otevření Obchůdku v Trhových Svinech, na podzim 2011 rozšíření o chráněnou textilní dílnu. Léto 2013 otevření prodejny a chráněné textilní dílny v Hluboké nad Vltavou.

Pomáháme lidem se zdravotním postižením začlenit se do společnosti a snažíme se zabránit jejich sociálnímu vyloučení. Přispíváme ke zlepšení kvality jejich života a k rozvoji jejich schopností a dovedností.

Snažíme se o jejich větší samostatnost a zvýšení pocitu sebevědomí. Hlavním cílem je rozvíjet dovednosti uživatelů prostřednictvím dílenské řemeslné činnosti i dalších aktivit. Snažíme se o jejich větší samostatnost a zvýšení pocitu sebevědomí.

Denní centrum - DC Hlavní činností DC je ergoterapie (keramika, textil), dále arteterapie, muzikoterapie a jiné sportovní a kulturní aktivity. Denní kapacita je 8 lidí s handicapem i těžším (s tělesným, smyslovým, mentálním nebo kombinovaným postižením). Služba je určena lidem z regionu Trhovosvinenska, v případě volné kapacity i dalších měst a obcí.

STD poskytuje sociální službu lidem s handicapem STD poskytuje sociální službu lidem s handicapem. Pomáháme jim v rozvoji jejich schopností a dovedností. Snažíme se připravit je na možné uplatnění na trhu práce. V dílně pracujeme převážně s keramikou a textilem. Denní kapacita je 7 lidí s handicapem (s tělesným, smyslovým, mentálním nebo kombinovaným postižením). Služba je určena lidem z regionu Trhovosvinenska, v případě volné kapacity i dalších obcí a měst.

Pro osoby s lehčím i těžším handicapem. Vyrábíme užitkovou a ozdobnou keramiku: hrnky, misky, květináče, zvonky… Nabízíme keramiku na zakázku pro jednotlivce i firmy a také pro církevní účely (kalichy, svícny, plastiky...) Dílna je rozdělena na rukodělnou, licí, výtvarnou a přípravnu hlíny.

Nové město 186 Trhové Sviny 374 01 Zboží je možno vyrobit i na zakázku. Spolupracujeme s textilními továrnami, z jejich nevyužitých ořezů vznikají tkané koberce. Nabízíme precizně zpracované kabelky, tašky, prostírání, polštářky (včetně ručního vyšívání), zdobíme trička.

Výtvarný ateliér Zde se ručně malují hrnečky, misky, zvonky a jiné keramické výrobky. Malujeme i na textil (trička, mikiny).

Licí dílna Zde vznikají hrnečky, zvonky, misky i svícny. Provoz dílny je nenápadný, ale pečlivá práce zde je hodně důležitá.

Kultura a jiné Pořádáme koncerty, přednášky, tábory (Kapličky, Putování s oslem), výstavky …

Nabízíme kroužky, kurzy řemesel a dovedností pro děti i dospělé Nabízíme kroužky, kurzy řemesel a dovedností pro děti i dospělé. Kromě keramiky se jedná o klub paličkování a různé další kurzy (košíkářství, savování, pedig, šití panenek, figurky z těsta, …)

Nazaret Diakonické zařízení Církve československé husitské Žižkovo náměstí 1, 373 12 Borovany tel. 603 175 004, 380 123 602 IČ: 736 33 321 číslo účtu: 0571374399/0800 E-mail: nazaretdilna@centrum.cz Web: www.nazaret.cz

www.nazaret.cz