Evropské projekty v prevenci HIV/AIDS

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evropský parlament – Informační kancelář v ČR Natalie Šťastná
Advertisements

Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Ing. Stanislava Správková
Komunitární program PROGRESS
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Aktuální stav opatření V.2 zřízení Celostátní sítě pro venkov Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
The H-CUBE Project is co-funded by the European Commission (Executive Agency for Health and Consumers) VHB, VHC, HIV – tři vážné hrozby pro maldé lidi.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Jaroslav Pražan Poradenství pro environmentální část cross-compliance (studie CIFAS) Úvod Jaroslav Pražan
Mládež v akci Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Tandem Koordinační centrum česko-německých.
Celostátní síť pro venkov
OECD a finanční vzdělávání Stálá mise České republiky při OECD v Paříži Prof. Ing. Karel Dyba, CSc., velvyslanec Třetí mezinárodní konference k finanční.
Projekty prohlubování vzdělávání lékařů a nelékařů Konference „Podpora vzdělávání zdravotnických pracovníků z fondů Evropské unie“ Hotel ILF
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Komunitární programy Ústí nad Labem Ing. František Jochman Datum:
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Ing. Stanislava Správková
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Stáže v EP. Druhy stáží Placené stáže Neplacené stáže Stáže s obecným zaměřením Stáže určeny mladým lidem, kteří mají absolvovat stáž v rámci svého vzdělávání.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Činnost SOLVIT centra Setkání s kontaktními osobami a odbornou veřejností Ministerstvo průmyslu a obchodu,
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Mobility Project Cross Czech a.s.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro Prevenci a boji proti kriminalitě Číslo projektu: HOME/2010/ISEC/FP/C2/ PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ.
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
MIRKA KRBOVÁ EUROPE DIRECT NOVÝ JIČÍN EVROPSKÁ UNIE.
EURES – vaše práce v Evropě
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Studentská digitální karta Institut Trhu Práce Bc. Jan Heřmánek Okresní zastoupení ITP při HK – Ústí nad Labem.
Informační systém BOZP v ČR (IS BOZP)
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
The Calimera Project is funded under the European Commission, IST Programme The Calimera Project is funded under the European Commission,
Výskyt HIV/AIDS v ČR MUDr. Michael Vít,PhD Hlavní hygienik ČR a náměstek ministra zdravotnictví ČR.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
NZIS ukazatele pro řízení Seminář 20.května 2003.
SOLVIT neformální systém řešení sporů na vnitřním trhu Setkání center na MPO
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Zdraví 2020 – Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. Hlavní hygienik ČR a náměstek ministra pro ochranu.
AKTUÁLNÍ INFORMACE INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („IGA MZ“) 2. ročník národní konference Biomedicínský výzkum s podporou evropských.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
Úspěchy českého předsednictví v oblasti zdravotnictví
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
Ing. Stanislava Správková
Komunitární program PROGRESS
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Evropské projekty v prevenci HIV/AIDS MUDr. Eva Jílková Poradna HIV/AIDS Zdravotní ústav se sídlem v Ústí nad Labem

Zdroj informací http://www.mzcr.cz/Unie 20. května 2009 byl oficiálně ukončen termín pro předkládání projektů na rok 2009. Letos podalo žádost na 254 zájemců

Informační seminář MZ ČR 4. prosinec 2009 V pátek 4. 12. 2009 pořádá MZ ČR ve spolupráci se slovenským MZ „Informační seminář“, který odborníky i zájemce z řad odborné veřejnosti seznámí s 2. akčním programem Společenství v oblasti zdraví, včetně Pracovního plánu na rok 2010.   V rámci semináře vystoupí také zástupci Státního zdravotního ústavu, kteří představí projekt DETERMINE (sociální a ekonomické determinanty zdraví) - spolufinancován právě z tohoto programu. Podrobný program semináře ke stažení zde. Zájemci se mohou registrovat na e-mailové adrese: helena.sedlackova@mzcr.cz. Podobný seminář proběhne za účasti českého zástupce také 9. prosince 2009 v Bratislavě. Program.pdf (98 Kb)

Kontakty Celkovou odpovědnost za realizaci programu nese Evropská komise, resp. její Výkonná agentura pro zdraví a spotřebitele (EAHC): ec.europa.eu/eahc: odpovídá za výběr projektů, finanční řízení, monitorování i hodnocení programu a další činnosti s tím související, včetně poskytování informací a poradenství. http://ec.europa.eu/eahc/contacts/contacts.html

Kontakty S šířením informací o programu, podmínkách účasti, výzvách apod. napomáhá EAHC také síť tzv. národních kontaktních míst v jednotlivých členských státech. V ČR plní tuto informační roli Ministerstvo zdravotnictví, resp. odbor mezinárodních věcí a EU (národní kontaktní místo oprávněno pomáhat při samotném vyplňování žádostí). Kontaktní osoba: Eva Sobotková Tel: +420 224 972 696 Fax: +420 224 915 430                    eva.sobotkova@mzcr.cz

Zdravotní ústav se sídlem v Ústí nad Labem Moskevská 15 400 02 Ústí n.L. sekretariat@zuusti.cz Tel.:477 751 122 477 751 120 Fax: 477 751 117 Ředitel: ing. Pavel Kutil

ZÚ se sídlem v Ústí n.L. -leden 2003 zřízen podle §86 z. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví v platném znění (k vyšetřování a měření složek životních a pracovních podmínek, biologického materiálu…) zdravotnické zařízení.. statutární orgán - ředitel, jmenuje a odvolává ministr zdravotnictví Centrum imunologie a mikrobiologie poradny pro HIV/AIDS (ÚL, TP, MO, CV)

EU-Projekty prevence HIV/AIDS EC - 51 projektů, které se zabývají HIV/AIDS, 47 - primární prevencí SUNFLOWER - 24.4.2007 - odpověď na výzvu k připojení se k projektu, 1.5.2008 zahájení projektu H-CUBE - 1.5.2009 doba trvání 30 měsíců

Public Health Executive Agency SUNFLOWER YOUNG AND HIV: EUROPEAN NETWORK TO ARRANGE AN INNOVATIVE PREVENTION CAMPAIGN AND TO EXCHANGE GOOD PRACTICES-EXPERIENCES IN EUROPE (Project No2007305) EU: 250 000 euro, trvání 30 měsíců Programme of community action in the fiels of Public Health (2003-2008)

SUNFLOWER mezinárodní projekt „SUNFLOWER - Mladí a HIV: Evropská síť na vytvoření inovativní kampaně prevence HIV/AIDS“ je spolufinancovaný Evropskou komisí, Výkonnou agentúrou pro zdraví a spotřebitelů (EAHC), patřící pod Direktorát pro zdraví a spotřebitele (DG SANCO). do projektu je pod vedením italské organizace ANLAIDS (Associone Nazionale per Lotta control AIDS-sez. Lombardia) - Miláno asociovaných dalších 10 významných institucí z osmi zemí Evropy jedním z partnerů podílejícich se na realizaci projektu je i Zdravotní ústav se sídlem v Ústí nad Labem.

SUNFLOWER země zúčastněné v projektu Itálie Řecko Litva Velká Británie Slovensko země zúčastněné v projektu Litva Velká Británie Německo Česká republika Rumunsko Itálie Bulharsko Řecko

Doba realizace : 1.5.2008-31.10.2010 Cíl: shromažďování a rozšiřování “správné praxe, správných praktik” metod prevence HIV/AIDS mezi mladými lidmi. Vyzkoušené a vylepšené metody budou využívat nevládní organizace, státní zdravotnické instituce zúčastněných zemí, pedagogové, výchovní pracovníci a další odborníci z nových členských zemí EU, kteří pracují  na poli HIV prevence Cílová skupina: mladí lidé ve věku 15-24 let

SUNFLOWER RECOMMENDATIONS - obecná doporučení pro preventivní kampaň HIV/AIDS (Sofie, říjen 2009): 1) v preventivní kampani cílené na HIV/AIDS musí být použit srozumitený a vhodný jazyk. Musí být uvedeno slovo “KONDOM” (bez eufemismů) jako základní slovo, jako zpráva pro mladé lidi v prevenci HIV/AIDS a to ve všech zemích Evropské Unie 2) aktivní podpora HIV testování u gravidních žen 3) každá kampaň musí vycházet z reálné epidemiologické situace, tj. validních dat o výskytu jednak nových onemocnění - incidence (HIV+, HC a HB), a prevalence případů (chronický charakter onemocnění). Nutností je tedy vytvoření národního objektivního podkladu - databáze tj. monitorování aktuální epidemiologické situace: data by měla být sledována podle pohlaví, věku, možné cesty přenosu, sexuální orientace, etnické příslušnosti, dosaženého vzdělání

webové stránky : www.sunflower-project.eu

Etapy naplňování projektu aspekty šíření HIV v jednotlivých evropských zemích a analýza lokálního kontextu epidemiologické situace definice, vyhledávání a výměna preventivních programů („správná praxe“)- současná fáze realizace projektu zorganizování evropské preventivní kampaně realizace vybraných projektů v lokálních podmínkách

Bára Zuzana

Zuzana