Ústí nad Labem očima 7.C.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
2.1 Místo, kde žijeme - DOMOV
Advertisements

Naše obec – Rožmitál p. Tř
Po stopách svaté Zdislavy z Lemberka
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Prvouka, přírodověda Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_06_01.
Orientace ve městě.
Památky Unesco Česká republika.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU Plán města, významná místa města
Krajské město: Ústí nad Labem
Znojmo
The Great Wonders of Europe Ústí nad Labem, The Czech Republic.
Martin Vildt Moskva a ruské památky.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
 Otevřena 1. srpna 1844  V okolí zoo je také také akvárium  Otevřena 1. srpna 1844  Po zboření Berlínské zdi byl problém v tom, že ve městě byly ZOO.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Praha – hl. město. Prezentace je.
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Ověření ve výuce: Sada: 6Z8/C -
Prezentace Ústecký kraj.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Prvouka – 2.ročník ZŠ „ČR a hlavní město Praha“
TŘEBENICE Okres Litoměřice PSČ:
Třebenice Okres Litoměřice.
Vizovice Eliška Kratinová.
Z ajímavé BUDOVY a OBJEKTY v BRNĚ První část SOUČASNOST zpracováno - rok 2013.
Moje oblíbené místo O P A V.
Nejlákavější kulturní památka
Kulturně historické objekty Slovenska
ZAJÍMAVÉ BUDOVY a OBJEKTY v Brně
PRAHA Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Praha.
Česká republika: Ústecký kraj Hospodářský zeměpis
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_258_Praha 2 AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM: 9.,
PAMÁTKY PRAHA.
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
Opava.
Pohled na město Zajímavosti města Smírčí kámen, Socha sv. Jana Křtitele s křížem, Opevněný kostel sv. Jana Křtitele, Městská radnice, Celkový pohled.
Bechyně …tip na výlet.
města vesnice  méně domů  méně obyvatel  Je obklopena přírodou, lesama, polema a loukama.  co bývá ve vesnici?  škola  obecní úřad  kostel  menší.
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceNaše město – Ústí nad Labem Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje základní.
VYSOČINA.
Hradec Králové město+akvárium. Historie  Z archeologických průzkumů vyplývá, že lokalita na soutoku Labe a Orlice byla osídlena již v období pravěku.
ÚSTECKÝ KRAJ Rozloha: km 2 Počet obyvatel: Počet obcí: 354.
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
 Letní koupaliště Ressl je nejstarší ze všech čtyř mosteckých veřejných koupališť. Vzniklo už v 60. letech 20. století.  V roce 2006 prošel areál.
CZ.1.07/1.4.00/ METODIKA Výkladová prezentace – přechod stránky kliknutím, nadpis automatický, informace přicházejí po kliknutí, fotografie nabíhají.
PRAHA – MATKA MĚST.
Ústecký kraj. Poloha a rozloha Ústeckého kraje SZ Čech, na hranicích se SRN Sousedí s kraji Libereckým, Středočeským, Plzeňským a Karlovarským Plocha.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Já a můj svět PRO ROČNÍK:
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová VY_32_INOVACE_23_Liberec Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
Karlovy Vary Prezentace 2016 – 07 Foto a text Zdeněk Kačena Ruční posun obrázků.
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
Výlet Akademie třetího věku, Totem RDC obor Historie místopis, pod vedením lektora pana Jiřího Oudese, začal na Dešenickém nádraží.
Ustecký kraj. Ústecký kraj leží na severozápadě Čech. Na východě sousedí s Libereckým krajem, na jihovýchodě se Středočeským krajem, na jihu má kratičký.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Česká republika Ústecký kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky – Ústeckým krajem.
Uherský Brod. Informace Okres: Uherské Hradiště Kraj: Zlínský PSČ: Starosta: Patrik Kunčar Části města: Havřice Újezdec Těšov Maršov.
VY__III/2__INOVACE__130 Prvouka Frýdlant. AnotaceŽák ve skupině sleduje prezentaci se současným komentářem učitele a odpovídá na kladené otázky. V prezentaci.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.4 Obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Místo, kde bydlím Jakub Laurich
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144
Malé město, má asi obyvatel.
Soňa Maruničová Říjen ročník
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_14 Domov, vlast
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková
Transkript prezentace:

Ústí nad Labem očima 7.C

Poloha města Ester Hornofová, Ria Kirvejová Ústí nad Labem se nachází v severních Čechách. Protéká tudy řeka Labe a žije zde téměř sto tisíc obyvatel. Sousedními městy jsou Děčín, Litoměřice a Teplice.

Pohled z vyvýšeného místa Pavel Ploc, Jan Ščuka Z rozhledny Větruše se nabízí pohled na velkou část města. V centru města se tyčí věže dvou kostelů. Pod Mariánskou skálou vede silnice a železnice. Jsou tu tři mosty přes Labe: Mariánský most, Most Edvarda Beneše a železniční most.

Historie Denisa Abrahamová, Kristýna Gubíková Historie města sahá až do 11. století a souvisí především s výhodnou polohou města jako dopravního a obchodního centra. Proto se Ústí již ve 13. století stalo královským městem.

Hrad Střekov David Paulík Upravená hradní zřícenina je výraznou dominantou na pravém břehu Labe. Hrad byl založen k ochraně obchodní cesty a jeho romantika přitahovala řadu významných osobností.

Větruše David Paulík 15. října 1896 byl položen základní kámen a rok po té, 17. října 1897, byla stavba dokončena. Restaurace na Ferdinandově výšině se stala centrem společenského života obyvatel Ústí.

Kostel Nanebevzetí Panny Marie David Paulík Kostel postavený ve 14. století byl v 80. letech 19. století přestavěn. Bombardování v dubnu 1945 vážně narušilo základy chrámové věže, která je od té doby vychýlena od kolmé osy téměř o dva metry.

Doprava Lucie Hurtová, Sabina Ledinská K cestování po Ústí nad Labem slouží především trolejbusy a autobusy. Protože je však MHD pomalá, lidé jezdí raději auty. Pro plynulou dopravu se v Ústí vybudovalo mnoho světelných křižovatek a kruhových objezdů.

Sport Pavel Palan Sportovci mají v Ústí velký výběr. Lze si zahrát fotbal, tenis, squash, atd. Můžete si samozřejmě také zaplavat nebo zahrát hokej na místním stadionu. Hokej je nyní v Ústí asi nejoblíbenějším sportem.

Zoologická zahrada Jana Radochová, Simona Zemančíková Zoologická zahrada je rozložena na 26-ti hektarech svahu Mariánské skály. Návštěvníci zde mohou spatřit více než 1300 druhů zvířat. Nejslavnějším obyvatelem zahrady je orangutan Ňuňák, který si zahrál hlavní roli ve filmu Dva lidi v Zoo.

Mariánský most Dana Tůmová Počátkem roku 1994 byla připravena nákladná stavba Mariánského mostu. Slavnostní otevření proběhlo 30. 7. 1998, automobily začaly most využívat o den později.

Centrum Štěpánka Novotná, Helena Patyková V samém centru města je Mírové náměstí. Stojí zde různé obchody, banky a také Interhotel Bohemia. Právě se tu opravuje chodník. Jsou zde trolejbusové a autobusové zastávky, auta sem však bez povolení nesmějí.

Krásné Březno Jan Mikšovský Krásné Březno je městská čtvrť. Nachází se zde Zoologická zahrada, kulturní dům Corso, pivovar, fotbalový klub Slavoj, supermarkety Plus a Penny Market a také ZŠ Anežky České, do které chodím.

Severní Terasa Patrik Pocedič, Karel Višňovský Další významnou městskou čtvrtí je Severní Terasa. Je zde mnoho obytných domů, veliký park a také psí útulek. Nedaleko se nachází nově vystavěná Masarykova nemocnice.

Neštěmice Tomáš Rajnošek, František Růžička V Neštěmicích stojí hodně panelových domů i rodinných domků. Najdeme zde základní školu, zdravotní středisko, fotbalový stadion i dva supermarkety.

Naše zdroje Z těchto stránek jsme čerpali informace a fotografie http://www.dpmul.cz http://www.hcusti.cz http://www.invest-usti.cz http://www.tutorialy.cz/usti-nad-labem.html http://www.umo.lanter.cz http://www.usti-nad-labem.cz http://www.usti-nad-labem.turistik.cz http://www.vetruse.info http://www.zoousti.cz