Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

Regionální datová síť Plzeňského kraje CamelNET
Komplexní řešení metropolitních sítí
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
STUDIE PROVEDITELNOSTI PRO PROJEKT „Technologické centrum“ Zpracovatel: EUNICE CONSULTING a.s. 1.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 20.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Company LOGO Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby Integrovaný operační program 2007 – 2013 Ministerstvo vnitra České republiky.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Celostátní síť pro venkov
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Výzva 08 – Rozvoj eGovernmentu ve Středočeském kraji Krajský rok informatiky Ústí nad Labem.
současný stav a další rozvoj Jan Pejchal Plzeňský kraj
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje Ing. Tomáš Vašica Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury veřejné správy (KIVS) Ing. Lubomír Moravčík
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Regionální komunikační infrastruktura CamelNET. Co to je ? Krajem provozovaná optická datová síť Optické kabely jsou uložené v zemi Současně zahajovaná.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
ROWANet Páteřní optická síť kraje Vysočina - ROWANet
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
PREZENTUJÍCÍ Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina na podporu systémové výstavby a financování datových úložišť veřejné správy na území kraje Vysočina Petr.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a ZDRAVÍ 21 v kraji Vysočina.
Role veřejných knihoven v rámci veřejné správy SKIP Jindřichův Hradec,
Aktuální informace k DMVS Ing. Ivan Ivanov Informace k DMVS.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Zajištění infrastruktury pro operační střediska základních složek IZS Integrovaná Telekomunikační Síť Nové Generace (ITS NGN) Ing. Tomáš Faško.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Integrovaný regionální operační program
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Informace o výzvě pro školy
Strategie regionu, obce
Michal Šperling - EUREDIS
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Individuální projekt IP 3 „Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních služeb v Libereckém kraji“ Závěrečná konference k projektu.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Ing. Rostislav Babarík Úloha a postavení Ministerstva informatiky ČR ve vztahu k územním samosprávám Ing. Rostislav.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Transkript prezentace:

Současný stav Studie proveditelnosti technologického centra Plzeňského kraje Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. – 15.1.2010 Tomáš Marek, CORTIS Consulting s.r.o. CORTIS Consulting s.r.o. www.cortis.cz

Stručná informace o regionální síti kraje Obsah prezentace Současný stav Stručná informace o regionální síti kraje Výzva „Zajištění přenosu dat a informací“ Cíle projektu Plán realizace sítě veřejné správy Plzeňského kraje Další příležitosti Pomoc městům a obcím 2

Čeká se na aktualizovanou výzvu – od 08/2009 1. Současný stav Čeká se na aktualizovanou výzvu – od 08/2009 k dispozici různé pracovní verze rozsah / témata, výše dotace, termín, způsobilé výdaje atd. ? podporovaná aktivita „Budování komunikační infrastruktury územní VS“ Další projekty kraje „Regionální komunikační infrastruktura Plzeňského kraje“ zpracována analýza – podzim/2009 představa zahrnutí projektu do Studie proveditelnosti TC snaha o využití dotace na realizaci komunikační infrastruktury

2. Stručná informace o regionální síti Pracovní verze výzvy „pro kraje“ infrastruktura – alokovaná částka 40mil Kč kraj „v předstihu“ řeší varianty – vhodné technické řešení, finance, rozsah pokrytí (kam se lze dostat) Výzva „Zajištění přenosu dat a informací“ zatím pracovní verze neoficiální název „Výzva na metropolitní sítě“ řeší zasíťování měst a obcí – viz. dále kombinace s výzvou pro kraj – realizace robustní optické páteřní sítě veřejné správy Plzeňského kraje

3. Výzva „Zajištění přenosu dat a informací“ Budování komunikační infrastruktury územní veřejné správy: výstavba datových sítí pro potřeby služeb veřejné správy a veřejných služeb; projekty řešící vybudování komplexních standardizovaných informačních a komunikačních systémů, sítí a infrastruktur ve veřejné správě s důrazem na plnou interoperabilitu a vzájemné propojení s již existujícími systémy orgánů veřejné správy; projekty na zajištění vysoké míry zabezpečení ICT (pořízení a podpora implementace bezpečnostních prvků /HW i SW/ do informačních systémů územní veřejné správy). Výše dotace na projekt: až desítky mil. Kč Vymezení žadatelů o podporu: obce Zdroj informací: pracovní verze výzvy – lze nalézt na webu

4. Cíle „Region. komunikační infrastruktura kraje“ zvýšení atraktivity Plzeňského kraje pro investory a pro občany díky dostupné komunikační infrastruktuře; snížení disparit mezi jednotlivými částmi Plzeňského kraje v oblasti konektivity; zajištění dostupnosti vysokorychlostní internetové konektivity pro subjekty veřejné správy; vytvoření páteřní komunikační infrastruktury, která bude využívána organizacemi, kde je kraj zřizovatelem / vybudování regionální páteřní komunikační infrastruktury; podpoření eGovernmentu a rozvoje KIVS; zvýšení dostupnosti kritické infrastruktury pro potřeby IZS a krizového řízení; úspora provozních nákladů při současném zvýšení kvality připojení obecních úřadů a zřízených organizací na území Plzeňského kraje; vytvoření nutných podmínek pro rozvoj a centralizaci dalších informačních a komunikačních služeb pro zřizované organizace.

5.1 Plán realizace sítě veřejné správy kraje 7

5.2 Plán realizace sítě veřejné správy kraje 8

5.3 Plán realizace sítě veřejné správy kraje 9

5.4 Plán realizace sítě veřejné správy kraje 10

5.5 Plán realizace sítě veřejné správy kraje 11

Zpracována SWOT analýza V oblasti Příležitosti definováno: 6. Další příležitosti Zpracována SWOT analýza V oblasti Příležitosti definováno: kamerové systémy; dopravní informační tabule; informační kiosky; hlasové služby; samoobslužné zóny (např. typu Plzeňská karta); IP telefonie – minimalizace současných nákladů na hlasové služby.

Krajský úřad CORTIS Consulting s.r.o. 7. Pomoc městům a obce návštěva měst, osvěta (tajemníci) získání zpětné vazby – zjištění zájmu o zapojení se do projektu zjištění stavu metropolitních sítí (informatici) nabídka zpracování projektových žádostí CORTIS Consulting s.r.o. zpracování povinných dokumentů – Analýza stavu, Studie, záměr atd. konzultace, předání znalostí získaných spoluprácí s krajem

Děkuji za pozornost… Tomáš Marek, koordinátor projektu & konzultant CORTIS Consulting s.r.o. tomas.marek@cortis.cz 14

Víte, že CORTIS Consulting s.r.o. - je autorem metodicko-referenčního rámce CORSET pro veřejnou správu? Více na www.corset.cz je autorem řešení GeOPT určeného pro optimalizaci rozmístění služeb v území? Více na www.geopt.cz je autorem nástroje EFESSO pro řízení služeb, agend, procesů, činností a kompetencí? Více na www.cortis.cz je autorem metodického portálu o moderních metodách řízení? Více na www.metodyrizeni.cz 15