Výuka angličtiny pro učitele a management středních odborných škol č. projektu: CZ.1.07/1.3.09/01.0040.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

3K – Krok Ke Kariéře Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/
ECVET v Programu celoživotního učení
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
ŘEMESLO OČIMA ŽÁKŮ Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
1 Projekt Akademie distančního vzdělávání Monika Všetulová, Miroslava Dvořáková Olomouc 2007.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL. Cíle projektu Vytvořit v Uherském Brodě regionální centrum pro další vzdělávání pedagogů - oblast strojírenství.
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
ORBIS PICTUS 21. STOLETÍ. Projekt je zaměřen na inovaci výuky odborných a všeobecně vzdělávacích předmětů za pomoci ICT, interaktivních a multimediálních.
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
PORADENSTVÍ ŠKOLA POVOLÁNÍ PŠP Zdokonalení diagnostického a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání.
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
INVY – International Voluntary Year PŘÍKLAD DOBRÉ PRAXE - PROJEKT Z OBLASTI MLÁDEŽE – SLEZSKÁ DIAKONIE.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Zavedení výuky programování hradlových polí FPGA ve VHDL
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Ing. Pavel Halfar - IPH Servis
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Konference projektu APSYS Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe ODBORNÁ JAZYKOVÁ.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Nabídka základním školám MSK v roce 2006 Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace.
„Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie“
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Moderní formy profesního vzdělávání Konference k projektu Orlová -
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Ing. Marek Bumbálek Krnov
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Math Exercises for You (Math4U)
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Rozvoj výuky cizích jazyků
PROJEKTOVÝ MANAGEMENT VE SPORTU
Projekt „Věda do škol“ Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
Informace k plánovanému workshopu s řediteli/zástupci škol
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Výuka angličtiny pro učitele a management středních odborných škol č. projektu: CZ.1.07/1.3.09/

O projektu •Projekt se zaměřuje na odstranění hlavní bariéry v rozvoji mezinárodní spolupráce odborných škol a zavedení výuky v cizích jazycích, kterou je slabá znalost angličtiny u učitelů a vedení těchto škol. •Podstata realizace projektu spočívá v intenzivní výuce anglického jazyka formou tří akreditovaných na sebe navazujících vzdělávacích aktivit: •Pro zdárnou realizaci projektu a zajištění cílové skupiny se spojily v partnerství 4 střední odborné školy Zlínského kraje, jež svojí polohou kraj rovnoměrně pokrývají. Jsou to: SOŠ Otrokovice jako předkladatel projektu, a SOŠ Vsetín, SPŠ Uherský Brod a SŠ-COPT Kroměříž jako partneři projektu.

Realizační tým Hlavní manažerCibulka Roman AsistentkaDupalová Marcela Vedoucí řešitelůKameníková Jarmila Odborný řešitel KMSkopal Oldřich Odborný řešitel UBVlková Petra Odborný řešitel VSDavidová Mariana

Aktivity •pravidelná individuální výuka po dobu 10 měsíců •3 odborně zaměřené intenzivní výukové víkendové pobyty •třítýdenní pobyt ve Velké Británii či Irsku. Projekt je zaměřen zejména na odborné učitele a management těchto škol. Během 32 měsíců realizace projektu plánujeme proškolit 25 odborných učitelů a 12 osob z managementu výše uvedených škol. I. rokII. rok SOŠ OTR.2 + 2SOŠ OTR COPT KM2 + 2COPT KM1 + 2 SPŠ UB2 + 2SPŠ UB1 + 2 SOŠ JS VS2 + 2SOŠ JS VS1 + 2 JINÍ0 + 5JINÍ0 + 4 ∑

Náplň práce jednotlivých pozic Hlavní vedoucí odborných řešitelů •Tento pracovník komunikuje s partnery i managementem projektu, zodpovídá za hladkou realizaci aktivit projektu po odborné stránce. Zejména má na starost koordinaci odborného řešení projektu, práci s cílovou skupinou účastníků kurzů, organizaci a zajištění studijních víkendových pobytů a zahraničních exkurzí. Kontroluje plnění studijních povinností účastníků projektu, výsledky jejich průběžného testování a evaluace. Spolupodílí se na monitoringu a vyhodnocování projektu, na jeho publicitě a administrativě.

Náplň práce jednotlivých pozic Odborný řešitel – partnerské školy • Náplní práce tohoto pracovníka je být styčným bodem partnera s předkladatelem projektu pro veškerou realizaci projektu. Zejména předává informace pro cílovou skupinu účastníků projektu, stará se o její koordinaci, monitoring, evaluaci a podobně. • Podílí se na realizaci všech projektových aktivit. • V projektu koordinuje jeho realizaci na partnerské škole, Střední škola - Centrum odborné přípravy Kroměříž, a v regionu Uherskohradišťska, Uherskobrodska, Luhačovicka a Bílých Karpat.

Vrácení peněz •Nesplní – li účastník projektu podmínku, vrátí veškeré náklady spojené s jeho studiem •Podmínka: Každý účastník projektu se musí za rok studia „posunout“ u úroveň výš ! •PS. Na prvním víkendovém pobytu dojde k rozřazení účastníků na Z a P. Každý tedy bude znát svůj stupeň- své zařazení, od kterého se odrazí. např. A1 A2, A2 B1, ….

Publicita Informace o podpoře ze strany ESF a státního rozpočtu ČR budou uveřejněny formou nálepky s textem a logy •ve všech vzdělávacích materiálech spjatých s projektem •samolepka bude viditelně umístěna na partnerských školách •všichni OŘ projektu budou provádět fotodokumentaci v průběhu projektu na partnerských školách, psát články pro web a tisk

Webové stránky projektu

Důležité kontaktní informace Mgr. Roman Cibulka Marcela Dupalová

Diskuze, dotazy, připomínky

NA DOBROU SPOLUPRÁCI