* Nejdůležitějším krokem při výběru počítače je uvědomit si, za jakým účelem nám bude sloužit. * Stolní nebo přenosný? * Jaký výkon budu potřebovat? *

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vznik PN přechodu.
Advertisements

PC základní jednotka.
* aneb než se vydáme natáčet… * Kontrola baterií a jejich zásob – obecně platí, že bychom měli mít baterie na přibližně dvojnásobnou až trojnásobnou dobu.
Webkamera A její využití.
HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Úvod do práce s PC Mgr. Petr Vanický
* Jedná se o aplikační software, který umožňuje střih a další zpracování videozáznamů a jejich export do různých formátů, případně i finalizaci DVD. *
* pevný disk (označovaný jako HDD – harddisk) patří mezi základní HW počítače * slouží pro dlouhodobé uložení dat i bez nutnosti napájení * dnešní disky.
Tato prezentace byla vytvořena
Hardware- počítačové komponenty
Identifikátor materiálu: EU
Vytvořil: Petrásek Jan
Počítačová skříň Základní deska Procesor Operační paměť Zdroj napětí
HARDWAROVÉ POŽADAVKY NA MULTIMEDIÁLNÍ POČÍTAČ
* Mobilní telefon (hovorově mobil) je elektronické zařízení, které umožňuje uskutečňovat telefonní hovory jako normální telefon, jehož uživatel však není.
Martin Holý.  Druhá světová válka  První generace (1945 – 1951)  Elektronky, relé = drahé, pomalé  Druhá generace ( )  Tranzistory = zmenšování.
Procesor Procesor neboli CPU je v informatice základní součást počítače, která vykonává strojový kód spuštěného počítačového programu. Ten je.
* V dnešní době se používá především ve významu digitální technika * Co to vlastně je? * počítače, tablety * periferie počítačů * mobilní telefony * navigace.
Příklad možného řešení. Obsah  Procesor Procesor  Operační paměť Operační paměť  Harddisk Harddisk  Základní deska Základní deska  Zdroj Zdroj.
PC komponenty.
SESTAVA PC.
HARDWARE 1 STAVBA PC 7. ročník verze H.
Technické údaje. * Při výběru fotoaparátu máme možnost volit mezi velkým množstvím přístrojů. * Vodítkem při výběru toho pravého mohou být kromě ceny.
ZÁKLADNÍ DESKA MOTHERBOARD
PROCESORY Základní přehled.
GRAFICKÉ KARTY Úvodem:
Hardwarové vybavení počítače
Zdroj Parametry – napájení všech komponent PC
Základní části počítače
Komunikační porty a síťová rozhraní.
* Slouží pro vytváření a úpravu textových dokumentů. * Dnešní pokročilé textové procesory umožňují do dokumentu vkládat kromě textu i obrázky, videa,
* Bluetooth je v informatice proprietární otevřený standard pro bezdrátovou komunikaci propojující dvě a více elektronických zařízení, jako například.
Identifikátor materiálu: EU
Chytrý telefon. * V českém překladu „chytrý telefon“ je mobilní telefon, který využívá pokročilý operační systém a aplikační rozhraní, které umožní instalaci.
* Obecně lze říci, že software je programové vybavení počítače např.: * BIOS * Operační systém * Aplikace * Ovladače * Je software důležitý? * Zatímco.
Počítač a jeho složení.
Standardy a trendy kancelářského HW a SW Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Počítačové komponenty Jiří Vohradský. Co je počítač? Počítač je zařízení pro zpracování informací. Informace jsou v počítači ve formě různých druhů dat.
Architektura počítače
SKLADBA PC 7 OP VK VYT 2.7 Grafická karta Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
* Zařízení pro záznam pohyblivého obrazu a zvuku. * Jedná se v principu o fotoaparát, který dokáže zaznamenávat a ukládat snímky rychle za sebou (50/s)
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Přídavné karty Grafické karty Zvukové karty Síťové karty Modemy.
GPGPU Výpočty pomocí grafických procesorů Zpracoval Martin Přeták.
Co je co? Hardware = =fyzické vybavení pc.Je vše na co si můžeme sáhnout, vše co je vidět a co je ve skříni pc. Software = = programové vybavení pc. Je.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Procesor Číslo DUM: III/2/VT/2/1/03 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Porovnaní Herních notebooků od kč do kč Vypracoval: Nguyen Duc CuongBrno 2016.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_02 HARDWARE POČÍTAČE Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo.
Hardware - komponenty (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
NOTEBOOK někdy také laptop, Anglicky na klíně (počítač, s kterým lze pracovat na klíně)) je označení pro přenosný počítač. Notebooky používáme na stejné.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_10_CHLAZENI.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_01_F9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Složení PC Anotace:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Grafická karta Číslo DUM: III/2/VT/2/1/05 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_06_GRAFICKA_KARTA.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Název vzdělávacího materiálu:Typy počítačů Kód vzdělávacího.
Základní deska. Základní deska (anglicky mainboard či motherboard) představuje základní hardware většiny počítačů. Hlavním účelem základní desky je.
Základní desky Marek Kougl 1.L.
PC základní jednotka.
Vnitřek skříně počítače
Hardwarové vybavení počítače
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Procesor
Využití v praxi operační paměti RAM
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Operační paměť
Základní desky Anna Daňková
Autor: Mgr. Václav Chvál
Informatika pro 8. ročník Hardware. 6 druhů počítačů.
Transkript prezentace:

* Nejdůležitějším krokem při výběru počítače je uvědomit si, za jakým účelem nám bude sloužit. * Stolní nebo přenosný? * Jaký výkon budu potřebovat? * Jakou má mít výbavu? * Co když ho budu v budoucnu chtít vylepšit? * Dalším velmi důležitým faktorem je pořizovací cena. * Také nesmíme zapomínat na jeho provozní náklady. (Při dnešních cenách energií nás vyjde každodenní osmihodinové hraní na počítači s příkonem 200W přibližně na 3000Kč.)

* Kdy stolní: * Vím, že počítač budu využívat jen doma. * Budu požadovat vysoký výkon náročný na chlazení. * Mám k dispozici dostatek prostoru pro umístění. * Budu na něm pracovat mnoho hodin a vyžaduji pohodlí. * Kdy přenosný: * Nemám dostatek prostoru pro stolní PC. * Chci počítač používat ve vícero místnostech v bytě. * Budu mít na PC soukromá i pracovní data, budu jej využívat na obou místech * Často cestuji a práci si beru s sebou

* Jedná se o nenáročný počítač, prohlížení webů, a spouštění kancelářských aplikací nevyžaduje náročný hardware. * Procesor – 2-jádrový s integrovaným graf. jádrem * Paměť – dnes pro běh moderních oper. systémů stačí 2GB RAM * Harddisk – Na 500 GB, 7200 ot. zbyde dost místa i pro filmy * Základní deska – vybereme podle požadovaných rozhraní, která chceme mít k dispozici (USB 3, HDMI, e-SATA…)

* Herní počítače jsou náročné především na grafickou část (strategické hry pak i na procesor) * Procesor – 2 až 4-jádrový, středně výkonný( např. i5), pro taktování je vhodné mít vlastní chladič * Paměť – dnes pro běh her stačí 4 – 6 GB RAM (pozor, u více než 4 GB je nutné mít 64-bitový OS) * Harddisk – 1TB, 7200 ot. – moderní hry jsou náročné na diskový prostor, zaberou i přes 10GB * Základní deska – vybereme podle požadovaných rozhraní, která chceme mít k dispozici (USB 3, HDMI, e-SATA…), dále pak hledíme na kvalitu osazených součástek (kvůli vyšším provozním teplotám) * Grafická karta – minimálně AMD HD 7770 nebo nVidia GeForce GTX 650 Ti. Pro monitory s vyšším rozlišením budeme potřebovat rychlejší kartu.

* Pracovní stanice jsou obvykle velmi výkonné počítače doplněné o speciální hardware (střižna, profesionální graf. karta, zvuková karta pro hudebníky…) * Uvedeme příklad PC pro stříhání videa: * Procesor – minimálně 4-jádrový (např. i7), čím vyšší frekvence, tím lépe * Paměť – pro střih videa stačí 4 – 6 GB RAM (pozor, u více než 4 GB je nutné mít 64-bitový OS) * Harddisk – 2TB, 7200 ot., případně více disků (například SSD pro systém a programy a plotnový pro ukládání videí * Základní deska – vybereme podle požadovaných rozhraní, která chceme mít k dispozici (USB 3, HDMI, e-SATA…) * Grafická karta – některé střihové programy podporují akceleraci renderu přes GPU (zatím jen CUDA), takže přichází do úvahy nVidia, např. GeForce GTX 660

* Autor: Petr Machálek * Vzdělávací oblast:Člověk a svět práce * Vzdělávací obor: Digitální technologie * Ročník: 9. * Období použití: 1. pololetí šk. roku * Vytvořeno: * Způsob použití: * DUM lze použít s projektorem při výkladu nového učiva, žáci mají při výkladu k dispozici počítače k vyhledávání upřesňujících informací. * Dále je DUM žáky využíván při domácí přípravě.