Co jsme v kraji už pro reformu udělali?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Návrh komunitního plánu na rok
Individuální projekt Karlovarského kraje Vytvoření sítě služeb péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Shrnutí.
Prezentace výstupů z odborné stáže ve Zvoleně
Vzdělávání pro reformu
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Praha 11, 10 Psychoterapeutická a psychosomatická klinika ESET o. s
Rozvoj péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví.
Skupina osob se zdravotním znevýhodněním
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Moravskoslezského kraje KRIZOVÉ CENTRUM OSTRAVA ul. Nádražní 196, Moravská Ostrava tel.: ,
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
Zákon o sociálních službách zákon o sociálním bydlení??? databáze MPSV a MV… metodická nejednotnost plán na úrovni kraje (obecné), v ORP pouze komunitní.
Česká spořitelna EU Program Region. Česká spořitelna – banka první volby Základní informace  zázemí silné mezinárodní skupiny Die Erste  více jak 5.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
Transformační procesy- péče o osoby se zdravotním postižením ( mentálním) v KK
Organizace psychiatrické péče o děti a dorost
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Regionální péče v Praze
Karlovy Vary, Závěrečná konference,
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Plánovaný rozvoj služeb
Ing. Stanislava Správková
Veřejné projednání návrhu 2
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Psychiatrie, její postavení a organizace psychiatrické péče (bakalářské a magisterské studium) Česková E., Psychiatrická klinika LF MU a FN Brno definice.
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
Pavel Novák - zástupce komunitních služeb RE: FORMA, na které záleží
ohroženým domácím násilím
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Lucie Bankovská Motlová
Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě
Sociální podnikání jako nástroj integrace lidí s mentálním postižením nebo duševním onemocněním - zkušenosti z Plzeňského kraje Martin Fojtíček.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
Informace ministra zdravotnictví o průběhu reforem psychiatrické péče (Center duševního zdraví) 28. Schůze Výboru pro zdravotnictví PS P ČR MZČR, Praha,
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Jan Bodnár Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha Reforma psychiatrické péče v ČR.
FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení.
Diakonie Církve bratrské PREZENTACE O Diakonii CB » Vznikla v roce 1994 jako nestátní nezisková organizace s celostátní působností. » Zřizuje ji.
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
Koordinační skupina OZP Vít Kaška. Seznam členů Agentura Naděje Agentura Osmý den, o. p. s. Agentura osobní asistenční služby o. s. Asociace vozíčkářů.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Reforma psychiatrické péče z pohledu Asociace krajů MUDr. Jan Tuček, Ph.D.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Podpora odborného partnerství – Sociální bydlení v Plzeňském kraji
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Reforma psychiatrické péče
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Aktuální dotační příležitosti IROP
SmoČR a senioři v obcích
Ing. Stanislava Správková
Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík
Individuální projekt Karlovarského kraje Vytvoření sítě služeb péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Shrnutí.
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Klíčové aktivity projektu
Aktuální informace ke KPSVL
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Transkript prezentace:

Co jsme v kraji už pro reformu udělali? Petr Moravec Ledovec, o.s.

Co už tu máme? lůžková zařízení ambulance sociální služby PN Dobřany PK FN Plzeň PO Nemocnice Klatovy ambulance psychiatrie psychologie (psychoterapie) sociální služby

Co už tu máme? Sociální služby Epoché - linka důvěry a psychologické pomoci Diakonie ČCE, SOS Archa - pomoc v krizi DCHP terénní krizová služba, Meclov - komunitní bydlení a dílny ČAPZ – terapeutická komunita Mýto VIDA centrum – poradenství Krystal – svépomocná skupina Ledovec chráněné byty, case management, terapeutické dílny, volnočasové aktivity, … DOZP, DOZR …

Co jsme už podnikli? setkání pracovní skupiny k tématu Koncepce služeb pro lidi s duševním onemocněním v Plzeňském kraji, Ledovec 2.6.2009 zástupci KÚ PK, PK FN, ČAPZ, Epoché, VIDA, na dálku PLD a PO Nem. Klatovy ochota ke spolupráci záměr koncepčnějšího materiálu pro PK

Co jsme už podnikli? ZÁMĚR Koncepce rozvoje služeb pro lidi s duševním onemocněním v Plzeňském kraji popis stávajícího stavu (zdravotních i sociálních) služeb pro uvedenou cílovou skupinu v PK a popis širšího rámce v oboru (strategické dokumenty, zkušenosti z jiných krajů, trendy v Evropě) popis optimálního stavu služeb v kraji (ideální cíle) indikace urgentních potřeb („co nejvíc hoří“) formulace cílů pro příští roky (2 až 5 let)

VÝSTUP Analytický a programový materiál k tématu podpory osob s duševním onemocněním v Plzeňském kraji Pracovní skupina navrhla rozšíření podpory osob s duševním onemocněním v kraji ve čtyřech oblastech: krizové centrum služby zaměstnanosti individuální podpora chráněné bydlení

(nejméně 60 pracovních míst) Co z toho se povedlo? Ad 1 krizové centrum ASI NIC Ad 2 služby zaměstnanosti DÍKY OP LZZ VÝZVĚ 30 VZNIKLY NOVÉ SOCIÁLNÍ FIRMY, KTERÉ OSOBY S DUŠEVNÍM ONEMOCNĚNÍM ZAMĚSTNÁVAJÍ (nejméně 60 pracovních míst)

Co z toho se povedlo? Ad 3 individuální podpora Díky individuálnímu projektu PK Ledovec poskytuje terénní formu Sociální rehabilitace nejen v ÚMO Plzeň 1, ale i na území ORP kolem Plzně (do konce roku 2014) Ad 4 chráněné bydlení Asi nic

Co se děje teď? skončí EU období 2007-2013 a tím individuální projekty tlak pojišťoven na propouštění dlouhodobě hospitalizovaných pacientů z PN rozbíhá se reforma psychiatrie, ale postoj MPSV k ní je rezervovaný (žádné vícenáklady!) Epoché končí svoji činnost a Linku důvěry převezme a pokusí se udržet Ledovec

Petr Moravec info@ledovec.cz Děkuji za pozornost! Petr Moravec info@ledovec.cz