POVOLÁNÍ V OBLASTI OSTRAHA MAJETKU A OSOB

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jděte vstříc změnám NSK pomáhá i nabízí šanci * Pracoval jsem v oboru jako obsluha čerpací stanice, ale nemám o tom žádný kvalifikační doklad. * Nyní.
Advertisements

Národní soustava povolání
Úloha sektorových rad v systému uznávání výsledků dalšího vzdělávání
Podnikání Podnikáním se rozumí soustavná činnost prováděná samostatně podnikatelem vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku. Podnikatelem.
ZNALEC-ODHADCE-Makléř
Pavel Šimáček Konference Vaše škola 2013 Bludištěm paragrafů bez obav
Kvalifikace v praxi Bezpečnost a ochrana zdraví při práci.
„Malá novela“ zákona č. 96/2004 Sb
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření4.
Pracovněprávní vztahy v organizaci
VZDĚLÁVÁNÍ A ROZVOJ PRACOVNÍKŮ - 5 Řízení lidských zdrojů.
Zákon č. 179/2006 Sb. a právní úpravy systému uznávání výsledků dalšího vzdělávání MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Specializační vzdělávací program
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Mgr. Bc. Tereza Daňková Mgr. Bc. Václav Jarý
Společným postupem sociálních partnerů k přípravě odvětví na změny důchodového systému Knihovnické profese v NSP Havlíčkův Brod, Zlata Houšková.
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BOLATICE
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ŽŠ Komenského 495, Slavkov u Brna Číslo a název oblasti podpory:
Terénní sociální práce
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Zš Komenského, Slavkov u Brna Číslo a název operačního programu:
STRATEGIE KOMORY PODNIKŮ KOMERČNÍ BEZPEČNOSTI ČR 2014/2015.
Národní soustava povolání a Národní soustava kvalifikací v praxi , Pardubice.
Ing. Eva Forgáčová * Podání žádosti o udělení autorizace – * Udělení autorizace – na dobu 5 let * Pro 4 profesní.
NSK – ZÁKLADNÍ FILOSOFIE Dle zákona – 179/2006 Sb. Nová filosofie vzdělávání – orientace na výsledek Přestává platit – získané vzdělání vystačí na celý.
Přiznávání odborné způsobilosti k výkonu povolání adiktologa
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství. Moderní ošetřovatelství Právní předpisy upravující činnosti zdravotnických a pedagogických pracovníků.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Systém ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání podle zákona č. 179/2006 Sb.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
1 NSK A VYBRANÉ ASPEKTY SYSTÉMU UZNÁVÁNÍ VÝSLEDKŮ DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PhDr. Martin Sycha, Ph.D. Konference NSK pro autorizované osoby , Orea.
Národní soustava kvalifikací a možnosti jejího využití Monika Pokorná MŠMT
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov Číslo.
Podnikání VY_32_INOVACE_ Podnikání - je založeno na podnikatelském záměru s cílem dosažení maximálního zisku - podnikatelský záměr = nápad.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Pečovatelské centrum Praha 7 Realizace systému profesního vzdělávání v Pečovatelském centru Praha 7.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
Dalším vzděláváním k uspokojení požadavků zaměstnavatelů a k uplatnění na trhu práce Celoživotní učení - Kroměříž, Projekt je spolufinancován.
CÍLE A PŘÍNOS MISTROVSKÉ ZKOUŠKY
Národní soustava kvalifikací Praktický nástroj pro zaměstnavatele Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
ZÁKON 360/1992 Sb. o výkonu povolání
Národní soustava kvalifikací. N á rodn í soustava kvalifikac í –  Hlavní cíl: umožnit občanům,
Živnosti Právnické a fyzické osoby Čtyři typy živností
VZDĚLÁVÁNÍ PO SPLNĚNÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY Mgr. Blanka Vohníková.
Legislativa.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola Drnovice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07.
BPH_EKOR Ekonomika organizací podzim Živnostenské podnikání »Členění živností (1 příklad) »Podmínky provozování živnosti (1 příklad) Malé a střední.
Novinky ve specializačním vzdělávání
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
Veřejně správní akademie Vyšší odborná škola, s. r. o. BRNO
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ STATUTÁRNÍHO MĚSTA PŘEROVA SE ZÁSTUPCI PODNIKATELSKÉ VEŘEJNOSTI „NOVELA ZÁKONA č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách “ Odbor: Vnitřní.
I NFORMATIVNÍ SCHŮZKA PRO ABSOLVENTY MAGISTERSKÉHO STUDIA Šafránkův pavilon
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
1 Novela zákona o pedagogických pracovnících. 2 Hlavní cíle změn Zvýšit prostupnost kvalifikací pro jednotlivé druhy a stupně škol Zrušení některých zbytečných.
PaedDr. Věra Kolmerová vedoucí oddělení vyššího odborného a dalšího vzdělávání MŠMT konference projektu UNIV 3 Nesuchyně, Aktuální situace.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Název projektu: Zlepšujeme a vzděláváme Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Podmínky získávání a uznávání způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání Základní legislativa: Zákon č. 96/2004 Sb. Vyhláška č. 394/2004 Sb. o podmínkách.
Střední škola jako centrum celoživotního vzdělávání.
AKTUÁLNÍ INFORMACE K PROVÁDĚCÍM PRÁVNÍM PŘEDPISŮM zákona č. 95/2004 Sb. Hana Blechtová vedoucí oddělení lékařských povolání a uznávání kvalifikací.
1 Kvalita prověřená časem. 2 Národní soustava kvalifikací v praxi Třineckých železáren Ivo Žižka Třinec
BOZP při práci ve výškách
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Informace z úseku regulace NLZP
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Právní aspekty výkonu Fyzioterapie
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2016
NOVELA ZÁKONA č. 95/2004 Sb. Konference NCO NZO 12. září 2008
Studijní program Ošetřovatelství
Právo, Účetnictví, Webový design a grafika, Ekonomika a mezinárodní obchod, PÍSEMNÁ A ELEKTR. KOMUNIKACE, Reklamní a marketingová komunikace, Právo Evropské.
Transkript prezentace:

POVOLÁNÍ V OBLASTI OSTRAHA MAJETKU A OSOB Pracovník bezpečnostní služby Pracovník ostrahy veřejných akcí Pracovník ostrahy v obchodě a službách Pracovník výjezdové skupiny Pracovník převozu finanční hotovosti a cenin Psovod bezpečnostní služby Pracovník dohledového centra Kvalifikační úroveň NSP 3 (vhodná příprava na toto povolání - střední vzděláni s maturitní zkouškou) Strážný Strážný (31008) Kvalifikační úroveň NSP 2 (vhodná příprava na toto povolání - střední vzděláni s výučním listem) Pomocný bezpečnostní pracovník Vrátný Kvalifikační úroveň NSP 1 (vhodná příprava na toto povolání - základní vzdělání) 6.10.2011 příspěvek - diskuze VH KPKB ČR 2011

POVOLÁNÍ V OBLASTI OSTRAHA MAJETKU A OSOB Vedoucí bezpečnostní pracovník Specialista bezpečnostního a krizového řízení podniku Kvalifikační úroveň NSP 7 (vhodná příprava na toto povolání - magisterský studijní program) Samostatný bezpečnostní pracovník Bezpečnostní systémový analytik Samostatný bezpečnostní referent Samostatný instruktor výcviku Kvalifikační úroveň NSP 6 (vhodná příprava na toto povolání - bakalářský studijní program VŠ nebo vyšší odborné vzdělání) Kvalifikační úroveň NSP 5 - není obsazeno Bezpečnostní pracovník Bezpečnostní referent Kvalifikační úroveň NSP 4 (vhodná příprava na toto povolání - střední vzdělání s maturitní zkouškou) 6.10.2011 příspěvek - diskuze VH KPKB ČR 2011

Požadavky zákona a jak je splnit V personálních materiálech ověřit zda pracovník předepsanou odbornou způsobilost splňuje (dle písmen a až f, přílohy č. 5 živnostenského zákona v aktuálním znění) Jestliže splňuje podmínky – je odborně způsobilý pro výkon činností ostraha majetku a osob i po 1.8.2012 Jestliže nesplňuje –upozornit, že nesplňuje podmínku stanovenou právním předpisem pro výkon sjednané práce od 1.8.2012 (upozornění musí být písemné v posledních 12 měsících) Vyzvat pracovníka písemně k odstranění tohoto nedostatku a dále s ním sjednat způsob a termín získání požadované kvalifikace Optimální řešení - vyslat pracovníky na přípravný kurz k získání odborné způsobilosti nebo sjednat obdobnou formu přípravy ke zkoušce (např. TRIVIS Centrum profesní přípravy s.r.o.) Podat žádost pracovníka nebo skupinovou žádost o absolvování zkoušky k získání odborné způsobilosti DK 1 strážný postupem dle zákona č. 179/2006 Sb. např. k Hospodářské komoře ČR cestou KPKB ČR 6.10.2011 příspěvek - diskuze VH KPKB ČR 2011

Požadavky zákona a jak je splnit Do 30.7.2010 znovu ověřit zda pracovník předepsanou odbornou způsobilost splňuje (dle písmen a až f, přílohy č. 5 živnostenského zákona v aktuálním znění) Jestliže pracovník splňuje podmínky – je odborně způsobilý pro výkon činností ostraha majetku a osob i po 1.8.2012 Jestliže pracovník nesplňuje – písemně upozornit, že nesplňuje podmínku stanovenou právním předpisem pro výkon sjednané práce od 1.8.2010 Dnem 1.8.2012 pracovníka , který nesplňuje odbornou způsobilost přeřadit na jinou práci, která odbornou způsobilost pro výkon činností ostraha majetku a osob nevyžaduje (je-li) nebo dát výpověď dle § 52 písm. f zákoníku práce, neboť nesplňuje předpoklady sjednané pro výkon práce 6.10.2011 příspěvek - diskuze VH KPKB ČR 2011