ŠÍŘÍME PRINCIPY CSR A UDRŽITELNÉHO PODNIKÁNÍ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HEINEKEN Konference VODA 2014.
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Projekt rozvoje sítě měst v regionu Weinviertel – jižní Morava Projekt zur Entwicklung eines Städtenetzwerkes Weinviertel - Südmähren MĚSTA ZAPOJENÁ DO.
Žijeme aktivně a zdravě Motto: Kdo si hraje, nezlobí.
2. schůze dozorčí rady IPN Kredo a IPN Kvalita 12. března 2014.
Aleš Chudý ředitel divize IW Microsoft Slovakia.
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
Aktuální uplatnění praktických zkušeností na trhu práce z pohledu FDV
Možné dopady strategie Evropa 2020 na malé na malé a střední podniky Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Praha Strategie EVROPA 2020 Nové.
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Ing. Jan KLAS VÝSLEDKY A VÝVOJ ŘLP ČR, s.p – 2014 Generální ředitel 21. října 2014 IATCC PRAHA XII. ročník jednání s leteckými dopravci.
Ing. Gabriela Dlasková ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
Obnovená strategie EU pro sociální odpovědnost podniků na období Komentáře a otázky Ivo Jupa.
Informalční technologie jako klíčový faktor pro udržení konkurenceschopnosti společností na trzích EU.
ODPOVĚDNÉ DODAVATELSKO – ODBĚRATELSKÉ VZTAHY? ANO JUDr. Michaela Chaloupková, MBA Členka představenstva a ředitelka Divize nákup, Skupina ČEZ.
1 Mezinárodní konference 80 let sociálního pojištění „Současnost sociálního pojištění“ Svaz průmyslu a dopravy ČR Ing. Zdeněk Liška generální.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
Systém managementu jakosti QMS
Ondřej Škorpil 27. října 2011 American Center Řízení agendy CSR ve Skupině ČSOB Na cestě k efektivitě: Jak integrovat CSR do strategického řízení firmy.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
MARKETINGOVÉ CÍLE A STRATEGIE
Společenská odpovědnost organizací
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
Strategie AGE MANAGEMENTu v české republice
Junior Achievement je mezinárodní vzdělávací nezisková organizace. Česká kancelář Junior Achievement byla založena panem Tomášem Baťou v roce Jejím.
Komunitní a otevřená škola
Czech bcsd Představení pracovní skupiny pro udržitelnou spotřebu a výrobu (USV) Workshop vedoucích PS CBCSD PwC, City Green Court, Bohumil Černík.
CSR Společenská zodpovědnost firem. Vývoj společenské zodpovědnosti Stát a církev=tradiční garanti, jejich role slábne Začátky CSR: 2.pol. 20.stol. V.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Lenka Zahradníčková
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Informace o ministerské konferenci „Sdílení nejlepších.
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Vnější a vnitřní komunikace AutoSAP“ ve složení: Ing. Jahn Martin,
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Leaderem ve schopnosti být společensky zodpovědný ? Libor Malý, Adato Paradigma o.s
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu Podpora technického vzdělávání Portál „Auta nás baví“ Portál „Auta nás baví“ (stručná informace)
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Projekt 8.B. Co je to ESAB? Společnost ESAB je přední světový výrobce svařovacích a řezacích zařízení a přídavných svařovacích materiálů. Jejich inovační.
KONFERENCE projektu „Net ZP - Síť péče o osoby se zdravotním postižením „ j Prezentace s názvem: Proč a jak zaměstnávat OZP na volném trhu práce Tomáš.
Společenská odpovědnost firem Ing. Silvia Aguilar Bobadilla VŠE-Kostelecké horky
Sociální podnikání jako nástroj integrace lidí s mentálním postižením nebo duševním onemocněním - zkušenosti z Plzeňského kraje Martin Fojtíček.
 Public relations se často překládá doslovně jako „veřejné vtahy“, avšak public relations jsou především procesem, jeho úkolem je tyto vztahy zlepšit.
Dárcovství času a expertní dobrovolnictví Miriam Zábrženská.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
N ÁSTROJE ZVYŠOVÁNÍ KVALITY ŘÍZENÍ ÚŘADU Společenská odpovědnost úřadu.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
JUDr. Ing. Robert Szurman ředitel odboru předseda Rady kvality ČR 8. Národní konference kvality ve veřejné správě, Praha Národní konference.
FIREMNÍ SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST SKUPINY ČEZ 5. prosince 2014 JUDr. Michaela Chaloupková, M B A člen představenstva ČEZ, a. s.
Strategický plán města Vodňany Setkání představitelů partnerských měst na téma plánování rozvoje Vodňany
MONDRAGON Cooperative Corporation (MCC) Příklad z dobré praxe - Best practice Červen 2015.
Networking v podporovaném zaměstnávání skrze byznys snídaně Markéta Blahetková Pracovní konzultantka Rytmus, o. p. s. – od klienta k občanovi.
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
Společenská odpovědnost a školy
Společensky odpovědné podnikání
Individuální dárcovství
II. – III. r./ Hotelnictví a turismus
Společenská odpovědnost v rámci Národní politiky kvality
Moje práce na Broumovsku
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D. 23. dubna 2018
Vize, mise, cíle Vize Mise Cíle
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Transkript prezentace:

ŠÍŘÍME PRINCIPY CSR A UDRŽITELNÉHO PODNIKÁNÍ

BYZNYS PRO SPOLEČNOST Byznys pro společnost JE NEJVĚTŠÍ ODBORNÁ PLATFORMA FIREM PRO SDÍLENÍ A ŠÍŘENÍ PRINCIPů CSR A UDRŽITELNÉHO PODNiKÁNÍ sdružUJEME firmy, které ve své činnosti uplatňují principy udržitelnÉHO PODNIKÁNÍ a společenské odpovědnosti (CSR).

BYZNYS PRO SPOLEČNOST svým členům přináší odbornou podporu v rozvíjení CSR a Udržitelného podnikání. Byznys pro společnost ve spolupráci se svými členy přispívá k vyšší kvalitě hodnot, vztahů a prostředí, ve kterém žijeme. Národní partnerská organizace CSR Europe, CSR 360, BITC. 80 zapojených firem ročně. Nové koncepty (Cradle to Cradle), programy (Potraviny pomáhají, New Job New life) Společné odborné aktivity (Dodavatelé, Leadership žen, Age management, firemní dobrovolnictví, reporting a měření atd)

BYZNYS PRO SPOLEČNOST BYZNYS PRO SPOLEČNOST Voda jako součást udržitelného podnikání Water/Energy jako součástí reputace a nákladů 48% ředitelů plánuje snížit dopad na životní prostředí. BYZNYS PRO SPOLEČNOST

Tematická expertní skupina Firmy a voda Začali jsme 22. 3 Tematická expertní skupina Firmy a voda Začali jsme 22.3.2013 na konferenci ke světovému dni vody 2013 Pro každou firmu může být voda jedním z prvků její strategie udržitelného podnikání. Nemusí se však jednat pouze o výrobní společnosti, existuje řada odvětví, kde se voda na první pohled nezdá jedním ze strategicky důležitých prvků. Přesto ve všech případech pomáhá, kromě budování dobré reputace, vytvářet konkurenční výhodu a v mnoha případech i významné úspory nákladů.

Nebylo by Tematické expertní skupiny Firmy a voda bez Generálního patrona

VÁŽENÝMI a aktivními ČLENY SKUPINY BYLI

Kdo byl například s námi? Jiří Hauptmann Heineken Vendula Valentová Veolia Voda Martin Schreier Skupina ČEZ Gilles Oulevey MOSAIC HOUSE Zdeněk Horáček Ambruz & Dark Jan Chlubna Skanska Pavla Mášková Plzeňský Prazdroj Lenka Bočková ŠKODA AUTO

Na čem jsme pracovali? - otevření diskuze na téma udržitelné nakládání s vodou - sdílení příkladů dobré praxe - vytvoření materiálu pro ostatní firmy

Spolupracovali jsme s odborníky

Organizovali Exkurze – praktické ukázky řešení SKANSKA ŠKODA AUTO

K čemu jsme došli? - firma se musí zajímat, jak řídí své nakládání s vodou a způsoby se snaží stále zdokonalovat - firma monitoruje a vyhodnocuje tuto oblast - firma vzdělává své zaměstnance a informuje zákazníky

Co jsme udělali pro ostatní firmy? Brožura Firmy a voda

Společně jsme se postavili za vodu a chceme inspirovat ostatní.