Další zdroje příjmů pro ICM. Hlavní důvody realizace Analýzy nestátního neziskového sektoru  Efektivní komunikace s neziskovými organizacemi – uvnitř.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
KOUS Vysočina, o.s. KOUS je zkratka pro Koordinační uskupení nestátních neziskových organizací, které působí v kraji Vysočina.
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Strategie Jihovýchod – jsou kraje připraveny na budoucnost?
Financování komunitních projektů Tento příspěvek vznikl při řešení grantu podpořeného Vzdělávací nadací Jana Husa Ing. Jana Krbová.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Finanční možností svépomocných skupin
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Projekt Místních partnerství zaměstnanosti
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Analýza nestátního neziskového sektoru v Pardubickém kraji Mgr. Petra Vondráčková.
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_52_INOVACE_01/A17 AutorIng. Marie Grygarová Období vytvořeníprosinec.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Celostátní síť pro venkov
Ing. Stanislava Správková
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Plánování sociálních služeb v Třinci. „Pověz mi a já zapomenu, ukaž mi a já si vzpomenu, ale nech mne zúčastnit se a já pochopím.“ Konfucius.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Bakalářská práce: Analýza financování neziskové organizace eRko - HKSD
Vzdělávací program k sociálnímu podnikání Vzdělávací program k sociálnímu podnikání „Sociální podnikání jako efektivní nástroj snižování nezaměstnanosti“
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
Sociální oblast. Podpora sociálních služeb Přímá podpora obcí a jejich organizací Podpora provozních nákladů nestátních neziskových organizací v obcích.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
Pracovní skupina Lidské zdroje a vysoké školy Ing. Irena Ptáčková.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
Komunitní a otevřená škola
Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační strategie Manfred Hellmich Inovace 2006 Praha 5. prosince 2006.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Petra Skryjová, Zuzana Kubičíková, Beata Kupová,.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Analýzy v projektu „Ohrožené děti a mládež ve Zlínském kraji“
Současné prostředí v České republice pro víceúrovňové vládnutí RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo vnitra.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Olomoucký kraj Mgr. Yvona Kubjátová náměstkyně hejtmana.
Základní informace o projektu ANALÝZA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH LOKALIT V ČR Mgr. Markéta Pěchoučková MPSV, Řídicí orgán Operačního programu Zaměstnanost Závěrečná.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
21. října 2009 expozice 21. budovy Zlínského kraje.
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Ing. Dagmar Prošková.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Subjekty a objekty veřejných politik
Aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
REGIONÁLNÍ PARTNERSTVÍ
LIBERECKÝ PAKT ZAMĚSTNANOSTI
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Transkript prezentace:

Další zdroje příjmů pro ICM

Hlavní důvody realizace Analýzy nestátního neziskového sektoru  Efektivní komunikace s neziskovými organizacemi – uvnitř sektoru stejně jako s ostatními partnery – veřejnoprávní a podnikatelský sektor  Neziskový sektor je neopominutelnou hospodářskou silou, která zatím není zmapována tak, aby tímto faktem bylo možno účinně argumentovat.  Neziskový sektor je významným činitelem zaměstnanosti. Předpokládá se, že velký potenciál má i při vytváření pracovních návyků u absolventů a při zaměstnávání osob ohrožených sociální exkluzí, osob se zdravotním postižením atd.  Neziskový sektor velmi významně ovlivňuje postoje ve společnosti. Je propagátorem dobrovolnické práce, která je v současné době opomíjená.  Služby, které neziskový sektor poskytuje, jsou orientovány na veřejnou prospěšnost, ne vždy se jim ale dostává patřičné pozornosti jak veřejnosti, tak politické reprezentace; komplexní popis sektoru bude důležitým východiskem změny této situace.

Popis neziskového sektoru v Karlovarském kraji  Z dostupné databáze NNO v Karlovarském kraji je možné čerpat informaci, že v kraji existuje 368 neziskových organizací, které je možno roztřídit podle zaměření jejich činnosti, bohužel je tato databáze neaktuální a jsou v ní nejen nerelevantní údaje, ale také je velmi pravděpodobné, že některé zveřejňované subjekty zanikly

Počátek analyzování  Prvotní oslovení NNO, em s přiloženým dotazníkem.

Rozsah zjišťovaných údajů  Druh NNO  Cílové skupina  Procentuelní výše nákladů  Počet dobrovolníků a zaměstnanců  Problematika v neziskovém sektoru  Procentuelní výše získávání příjmů  Působnost NO  a další údaje

Výstupy průzkumu - oblast činnosti

Výstupy průzkumu – Cílové skupiny

Výstupy průzkumu – Celkové příjmy organizací (%)

Výstupy průzkumu – Celkové výdaje NNO v roce 2009 (%)

Výstupy průzkumu – Celkové výdaje NNO v roce 2010 (%)

Spolupráce s krajským úřadem Karlovarského kraje  Karlovarský kraj jako jeden z prvních krajů v České republice navázal na Memorandu o spolupráci a podepsal dne 20. května 2010 Smlouvu o partnerství s neziskovým sektorem. V souladu s touto smlouvou byli zřízeny pracovní skupiny. Tyto skupiny vznikly jako komunikační a vyjednávací platforma mezi krajem a nestátními neziskovými organizacemi. Jejich členové jsou zástupci neziskového sektoru a zástupci Karlovarského kraje. PS pro věci sociální a pro fungující rodinu.  PS pro děti a volný čas, PS pro životní prostředí,PS pro kulturu PS pro regionální rozvoj

DĚKUJI ZA POZORNOST  ICM Cheb  Hana Šnajdrová