Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
MČ Praha 21 - Újezd nad Lesy Újezd nad Lesy dne 8. března 2012.
Komunitní plánování sociálních služeb ve městě Prostějově
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
Sociodemografická analýza Výzkum potřeb uživatelů Prostějov.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Ing. Stanislava Správková
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
OP LZZ Název prioritní osy: Sociální integrace a rovné příležitosti Název oblasti podpory: Podpora sociální integrace a sociálních služeb Výzva pro předkládání.
Střednědobé plánování sociálních služeb v Olomouckém kraji IP – „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji“
Veřejné projednání návrhu 2
VYTVOŘENÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PROSTĚJOVĚ
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Motto: „Cílem je nedělat věci správně, ale dělat správné věci“
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
Středisko integrace menšin Opava Husova
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
Program dnešního setkání OPS ( )
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Plánování sociálních služeb metodou komunitního plánování Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Ministerstvem pro místní rozvoj.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Ostrava, Čavisov, Dolní Lhota, Horní Lhota, Klimkovice, Olbramice, Stará Ves nad Ondřejnicí, Šenov, Václavovice, Velká Polom, Vratimov, Vřesina, Zbyslavice.
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
Fungování ASZ v lokalitách na příkladu Kutné Hory Jiří Franc/místostarosta Kutné Hory Vít Lesák/Agentura pro sociální začleňování Praha,
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.
Komunitní plán sociálních služeb města Žatce na roky Mgr. Petr Antoni Dne
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
3. setkání pracovní skupiny projektu MOS obcí v územním obvodu ORP Chomutov Místo: Chomutov Dne: , 10:00 hod. S OCIÁLNÍ SLUŽBY – PROJEKT MOS.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016
Podpora odborného partnerství – Sociální bydlení v Plzeňském kraji
Individuální projekt OP VVV
Společné setkání „minitýmů“
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Financování vybraných sociálních služeb prostřednictvím výzev MAS
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Mabistrát hlavního města Prahy
Ing. Stanislava Správková
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Klíčové aktivity projektu
KOMUNITNÍ PLÁN PÉČE Benešov nad Ploučnicí
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PROSTĚJOVĚ Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci

Aktivní členové pracovní skupiny: Ing. Michaela Rešková , Člověk v tísni, o. p. s. Viliam Hangurbadžo, Člověk v tísni, o. p. s. Mgr. Tereza Malochová, SoZE Mgr. Markéta Koblížková, romská poradkyně MěÚ Prostějov PhDr. Renáta Kőttnerová, krajská koordinátorka romských poradců Lenka Poskočilová, Žebřík, o. s. Mgr. Jana Rozehnalová, Žebřík, o. s.

Aktivity pracovní skupiny Aktualizace SWOT analýzy Studium všech dokumentů vytvořených v analytické fázi Identifikování a stanovení priorit v dané oblasti, které vyplynuly ze slabých stránek SWOT analýzy Vytvoření opatření na zachování stávajících potřebných i návazných sociálních služeb Vytvoření nového koncepčního opatření Plánovaná aktivita: realizace nového koncepčního opatření v implementační fázi

Cíle a opatření PS národnostní menšiny a cizinci Cíl č.1 Udržení a zkvalitnění stávajících sociálních služeb pro národnostní menšiny a cizince v Prostějově Cíl č.2 Udržení a zkvalitnění stávajících návazných služeb pro národnostní menšiny a cizince v Prostějově Cíl č.3 Zpracování opatření k zajištění komplexní péče o národnostní menšiny a cizince v Prostějově

Do tohoto cíle spadají tyto opatření: Cíl č.1 Udržení a zkvalitnění stávajících sociálních služeb pro národnostní menšiny a cizince v Prostějově Do tohoto cíle spadají tyto opatření: Zachování a rozvoj sociální služby odborného sociálního poradenství v Centru podpory cizinců v Prostějově, která je poskytována pro cílovou skupinu imigrantů a azylantů žijících na Prostějovsku prostřednictvím Centra podpory cizinců Zachování poskytování služeb odborného sociálního poradenství pro cizince ambulantní i terénní formou, prostřednictvím SOZE

Zachování, zajištění a rozvoj pokračování služby terénní programy zaštítěné organizací Člověkem v tísni,o.p.s. Zachování a zajištění pokračování sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi poskytovanou Člověkem v tísni, o.p.s. v okrese Prostějov

Cíl č.2 Zachování a rozvoj stávajících návazných služeb pro národnostní menšiny a cizince v Prostějově Zachování a rozvoj integračních aktivit pro cizince Občanského sdružení Žebřík, o. s. prostřednictvím Centra podpory cizinců Zachování a rozvoj návazných služeb pro cizince v rámci SOZE . Realizace a zajištění návazných služeb. Rozvoj služby kariérního poradenství pro dospívající děti ze sociálně vyloučených lokalit prostřednictvím organizace Člověk v tísni,o.p.s. Prostějov

Zachování návazné služby podpory vzdělávání – doučování a zajištění pokračování služby pro roky následující 2012-2013 v Prostějově prostřednictvím organizace Člověka v tísni, o.p.s., která je poskytována v okrese Prostějov Zachování služby pracovní ho poradenství a zajištění pokračování služby pro následující roky 2010-2013 v Prostějově prostřednictvím organizace Člověka v tísni, o.p.s., která je poskytována v okrese Prostějov.

Do tohoto cíle spadá opatření Cíl č.3 Zpracování opatření k zajištění komplexní péče o národnostní menšiny a cizince v Prostějově Do tohoto cíle spadá opatření Zpracování koncepce poskytování sociálních a navazujících služeb pro národnostní menšiny a cizince v Prostějově Stručný popis opatření, které naše skupina vytvořila:

Cílem tohoto opatření je: přispět k sociální integraci cílových skupin prostřednictvím koncepční spolupráce zainteresovaných rezortů, a také prostřednictvím zachování a rozvoje sociálních a návazných služeb. Mapování a tvorba koncepce komplexního systému služeb poskytovaných NNO a státní správou v oblastech bydlení, vzdělávání a pracovního uplatnění cílových skupin, zajištěný prostřednictvím vhodného dotačního titulu.

Očekávaný dopad na cílovou skupinu Zmírnění rizik sociálního vyloučení a sociálně patologických jevů. Vytvoření komunikačních kanálů mezi úřady a poskytovateli.

Aktivity tohoto opatření Září 2010 – prosinec 2010: Hledání vhodného dotačního programu, vytipování a oslovení potenciálních členů expertní skupiny dle jednotlivých řešených oblastí (v oblastech bydlení, vzdělávání a pracovního uplatnění) Leden 2011 – prosinec 2011: Práce expertní skupiny na zmapování situace problematiky v oblastech bydlení, vzdělávání a pracovního uplatnění cílových skupiny + výzkum Leden 2012 – červen 2012: tvorba koncepce – popis stávající situace v mapovaných oblastech, identifikace příčin vzniku problematických oblastí, návrhy a doporučení k řešení. Srpen - září 2012: Připomínkování koncepce Říjen 2012 – leden 2013: Zapracování připomínek a kompletace koncepce Únor 2013: Předložení ke schválení městem Prostějov Červen 2013: Zahájení postupné realizace koncepčních kroků

Možní partneři: Ke spolupráci budou osloveny subjekty: Oblast bydlení: Domovní správa, MěÚ Prostějov (bytová komise), zástupce poskytovatelů NNO, zástupce realitních kanceláří Oblast vzdělávání: MěÚ Prostějov - odbor školství, zástupce škol a školských zařízení, Poradna pro rodinu, Pedagogicko-psychologická poradna, zástupce poskytovatelů NNO Oblast pracovního uplatnění: Úřad práce, zástupce podnikatelů a zaměstnavatelů ve městě Prostějov, zástupce poskytovatelů NNO Oblast sociálních služeb – Odbor sociálních služeb

Lidské zdroje nutné k realizaci tohoto opatření: Vedoucí PS národnostní menšiny a cizinci Expertní tým (složen ze zástupců státní správy, samosprávy a NNO)

Závěrem: VELKÉ DÍKY patří všem členům pracovní skupiny za jejich aktivní účast na pracovních setkáních a kvalitní práci, kterou předvedli při tvorbě všech opatření.

Děkuji Všem za pozornost!  Kontakt: Michaela Rešková Manažerka podpory sociální integrace Člověk v tísni, o. p. s. E-mail: michaela.reskova@clovekvtisni.cz Mobil: 731 690 785