ARATech2013 webová aplikace pro SEVESO III založená na metodologii EU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Advertisements

Budoucnost hospodaření s komunálními odpady Dr. Ing. Lubomír Chytka ředitel odboru odpadů MŽP.
1 Stavební kameny Národního akční plánu pro energii z obnovitelných zdrojů Euroenergy, spol. s r. o
Zapojení veřejnosti do SEA Integra Consulting Services Jana Svobodová Jana Hrnčířová.
Systém včasného varování pro odhalení symptomů krize stavebního projektu Ing. Michal Vondruška K126.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
CzechInvest Koncepce podpory investic
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín

Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
GORDIC ® + CA = vaše cesta ke zvýšení kvality a efektivity služeb DRMS FORUM Ing. Jakub Fiala vedoucí týmu CA Technologies programátor,
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
SW podpora krizového řízení Duben 2006 Tomáš Fröhlich, DiS. ISSS 2007.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
Povodňový informační systém Ing
Ochrana kritické infrastruktury
Jiří Hradec. ŽP v Evropě i u nás Ještě v 90. letech všichni věděli, že základním zadáním je ochrana životního prostředí:  znečištění je zjevné -> zadání.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
Koncepce environmentální bezpečnosti
VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ - TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA Hornicko-geologická fakulta, Institut geoinformatiky Stanovení možných dosahů závažné havárie s nebezpečnými.
REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM PRO NUTS2 JIHOVÝCHOD POSOUZENÍ VLIVŮ KONCEPCE NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ (SEA) Ing. Petr Mynář INVESTprojekt NNC, s.r.o. Brno, 4.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola Bučovice, Školní 711 Číslo a název operačního.
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, / 11 DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, Ing. Martin.
Proces řízení rizik.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
Přístup k posouzení rizika
1 Problémy s aplikací zákona č. 76/2002 Sb. o integrované prevenci z pohledu ČIŽP Ing. Antonín Kroupa Česká inspekce životního prostředí – ředitelství.
, Banská Bystrica Zbyněk Stein CENIA, česká informační agentura životního prostředí Projekt EnviSec Nástroje pro zpracování a vizualizaci dat.
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Prevence v právu životního prostředí Jana Dudová.
Prevence závažných havárií Ing. Libuše Sedláková 2006.
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy Národní informační den Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Praha 8. září 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA Žofínské fórum.
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
ŽIVELNÍ POHROMY A PROVOZNÍ HAVÁRIE Název opory – Direktivy SEVESO, zákon o prevenci závažných havárií a jejich význam Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
Roční souhrnná zpráva o výsledcích kontrolních akcí provedených inspekcí práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Antonín Krejčí Zvyšování konkurenceschopnosti firem pomocí metod průmyslového inženýrství a inovace s podporou e-learningu Číslo projektu: CZ.1.07/3.2.05/
SIKP – Státní informační a komunikační politika Prezentace – aplikace vybraných zákonů ve společnosti NeXA, s.r.o. Eva Štíbrová Zdeňka Strousková Radka.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Náležitosti obsahu posouzení rizik závažné havárie, rozsah posouzení rizik závažné havárie zpracovávané pro objekty zařazené do skupiny A nebo do skupiny.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
Ekonomika malých a středních podniků
Ústí nad Labem 4/2009 Ing. Jaromír Vachta
Prevence závažných havárií v ČR
Ústí nad Labem 4/2008 Ing. Jaromír Vachta
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Presentation Title 1st September 2002
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Šetření mimořádných událostí v drážní dopravě
Program bezpečnostního výzkumu České republiky
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

ARATech2013 webová aplikace pro SEVESO III založená na metodologii EU Ing. Jana Meschárová ISATech s.r.o. APROCHEM 2014 24.4.2014 Hustopeče

ARATech2013 Projekt je spolufinancován z fondů Evropské unie - ERDF a SFŽP v rámci Operačního programu Životní prostředí. Řešení projektu: 2011 – 2013 Ukončení projektu: 30.6.2014 Řešitelský tým: ISATech s.r.o. Exacom s.r.o. WakSystem s.r.o. KÚ Pardubického kraje, odbor životního prostředí a zemědělství – důležité připomínky k funkčnosti a ovladatelnosti vyvíjené aplikace. APROCHEM 2014 - ARATech2013

ARATech2013 – zadání/cíle projektu Aplikování metodologie ARAMIS do podmínek ČR. Zjednodušení procesu posuzování bezpečnostní dokumentace zpracovávané podle zákona č. 59/2006 Sb. Vývoj softwaru umožňujícího modelování dosahu havarijních projevů nebezpečných látek. Zpracování, resp. založení databáze nebezpečných látek. APROCHEM 2014 - ARATech2013

ARATech2013 – výsledek projektu Webová aplikace pro tvorbu a kontrolu bezpečnostní dokumentace ve smyslu zákona o prevenci závažných havárií v platném znění. Umožňuje: výběr nebezpečných zařízení pro další analýzu, vytváření motýlkových diagramů, vložení a posuzování vlivu bezpečnostních bariér, stanovení četností projevů havárií, vyhodnocení přijatelnosti rizik, modelování dosahu havarijních projevů včetně zobrazení do mapy. Vychází z metodologie ARAMIS. Je určena pro státní správu i soukromý sektor. APROCHEM 2014 - ARATech2013

APROCHEM 2014 - ARATech2013

ARATech2013 Jednotlivé kroky aplikace: Sběr informací k organizaci a zařízení s nebezpečnou látkou Identifikace potenciálně nebezpečného zařízení Určení možných kritických událostí Tvorba stromu poruch Tvorba stromu událostí Kontrola motýlkového diagramu Úprava motýlkového diagramu pomocí bariér Určení frekvence kritické události Určení frekvence nebezpečného projevu Klasifikace tříd následků Výběr referenčních havarijních scénářů Modelování a výpočty referenčních havarijních scénářů APROCHEM 2014 - ARATech2013

Sběr informací k organizaci a zařízení s nebezpečnou látkou APROCHEM 2014 - ARATech2013

Sběr informací k organizaci a zařízení s nebezpečnou látkou APROCHEM 2014 - ARATech2013

Identifikace potenciálně nebezpečného zařízení Určení možných kritických událostí APROCHEM 2014 - ARATech2013

Tvorba stromu událostí Kontrola motýlkového diagramu Tvorba stromu poruch Tvorba stromu událostí Kontrola motýlkového diagramu APROCHEM 2014 - ARATech2013

Úprava motýlkového diagramu pomocí bariér APROCHEM 2014 - ARATech2013

Úprava motýlkového diagramu pomocí bariér APROCHEM 2014 - ARATech2013

Určení frekvence kritické události Určení frekvence nebezpečného projevu APROCHEM 2014 - ARATech2013

Účinky na životní prostředí Klasifikace tříd následků NÁSLEDKY TŘÍDA následků Účinky na osoby Účinky na životní prostředí Domino efekt Žádné zranění nebo malé zranění bez přerušení práce Nejsou potřebné žádné akce, pouze pozorování Viz poznámku C1 Zranění vedoucí k hospitalizaci delší než 24 h Vážné účinky na prostředí vyžadující místní zdroje C2 Nevratná zranění nebo smrt uvnitř podniku, Zranění bez nevratných účinků vně podniku Účinky na životní prostředí vně podniku vyžadující národní zdroje C3 Nevratná zranění nebo smrt vně podniku Nevratné účinky na životní prostředí vně podniku vyžadující národní zdroje C4 APROCHEM 2014 - ARATech2013

Výběr referenčních havarijních scénářů APROCHEM 2014 - ARATech2013

Modelování a výpočty referenčních havarijních scénářů APROCHEM 2014 - ARATech2013

Modelování a výpočty referenčních havarijních scénářů APROCHEM 2014 - ARATech2013

Modelování a výpočty referenčních havarijních scénářů APROCHEM 2014 - ARATech2013

Modelování a výpočty referenčních havarijních scénářů APROCHEM 2014 - ARATech2013

Modelování a výpočty referenčních havarijních scénářů APROCHEM 2014 - ARATech2013

Zobrazení výsledků do mapy + PDF soubor pro uložení APROCHEM 2014 - ARATech2013

Aktualizace a další rozšiřování aplikace ARATech2013: V současné době jsou ve schvalovacím řízení další projekty zaměřené na rozšiřování modulární stavby. V následujícím období vzniknou matematické moduly, které umožní vyhodnocování lidského činitele, dopady havarijních projevů na životní prostředí či ekonomické aspekty průmyslových havárií. Databáze nebezpečných látek bude doplňována kontinuálně bez ohledu na schvalované rozšiřování projektu. APROCHEM 2014 - ARATech2013

Děkuji za pozornost jmescharova@isatech.cz APROCHEM 2014 - ARATech2013