Co pro mě znamená RODINA?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název vzdělávacího materiálu
Advertisements

Rok rodiny V roce 2014 si připomínáme 20
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
Sobota je více než víkend
Kdy to bylo stvořeno?
Integrita bezúhonnost
Život je jako pohádka. Může být krátký i dlouhý, vyžitý do poslední kapičky, ale také nedokončený. Smutný i veselý, záleží jen na tom, jak si to sám hlavní.
Poslání, principy a metoda skautingu
Já i dům můj budeme sloužit Hospodinu - Jozue 24:15.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_Rodina TÉMA: Příbuzenské.
Proč je důležité studovat Principy
EU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Nemetová. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
Čím lze charakterizovat Boha – Hospodina?. Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ… Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ…
Ve společenství s Matkou Boží
PŘÍBUZENSKÉ VZTAHY Vypracovala: Mgr. Miloslava Tremlová.
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Občanské a rodinné právo Datum vytvoření16.
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
1. přikázání Táta daroval synovi vše, syn si přestal všímat otce.
Zvířata a náboženství.
„Máme tady jenom pět chlebů a dvě ryby." Ježíš řekl: „Přineste mi je sem." Společná modlitba Lidé, kterým jsi pomohl, ti možná nebudou vděční. Nevadí pomáhej.
Kéž je radost a láska zmrtvýchvstalého Ježíše stále s vámi, ve vás a mezi vámi, abychom se všichni stali pravými svědky lásky jeho Otce ke světu. „Neboť.
Slzy ženy Proč ženy pláčou.
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
Teorie vzniku světa.
Rodina byla nepohostinná a odmítla anděly nechat v místnosti pro hosty
Geniální stavitel / stvořitel. Stavební kameny lidské buňky  Pravděpodobnost vzniku molekuly proteinu tvořené 288 aminokyselinami 1 ku = 1x 10.
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_BERGMANNOVA_9.
Manželství Petr Machala. rodinné právo upravuje vztahy mezi: a) manžely b) rodiči a dětmi c) vztahy náhradní rodinné výchovy Víte, jak se nazývá právo,
Služebníci modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Rodina a vzory Existují kladné vzory pro dnešní rodinu?
na psí život si většinou stěžují jen Ti ,
Co je to Láska?. Láska je zázrak, který se může udát kdykoliv. Friedrich Dürrenmatt.
3. Setkání - Stvoření Židovsko – křesťanská pravda o stvoření světa má jednu velkou výhodu oproti ateistickému přesvědčení – je totiž mnohem rozumnější.
O milosrdném otci a marnotratném synu Bůh Bůh má člověka vždycky rád, chce pro něj to nejlepší Člověk Člověk myslí na sebe a svou neláskou ubližuje.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
{  Zbav nás od zlého. Amen.. Zbav nás od zlého.
1. Jak dobré je žít, Pane, z tvého slova, | jež mezi námi tvoří pouta nová | a ve všech vztazích je nám pomocí | i ve zdraví i v každé nemoci. | Dej, Otče.
1. Radujme se vždy společně, | vzdávajíce chválu vděčně | Bohu Otci nebeskému, | Synu i Duchu svatému.
Věřím v Svatých obcování
Paradigmata v dějinách a jejich vztah k výchově Člověk jako obraz Boží – imago Dei Jana Skácelová.
Od Boha radost 1. Od Boha radost, radost, radost, radost, v srdíčku mám, v srdíčku mám, v srdíčku mám. Od Boha radost, radost, radost, radost, v srdíčku.
Letnice Jóel 3:1 I stane se potom: Vyleji svého ducha na každé tělo. Vaši synové i vaše dcery budou prorokovat, vaši starci budou mít sny, vaši jinoši.
Bůh.
Počátky křesťanství. Bible.
RODINNÉ VZTAHY Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_01_RODINNÉ VZTAHY Téma: OBČANSKÁ.
 Aneb to nejlepší, co nás mohlo potkat….  Na počátku Bůh stvořil nebe a zemi (Gen 1,1)  Bůh stvořil člověka, aby byl jeho obrazem, jako muže a ženu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
JAK SI UŽÍVAT? Jak žít, ať z toho něco mám? Co má vlastně cenu? A je to vůbec důležité? Co má vlastně cenu? A je to vůbec důležité? 7x VÍC.
Na psí život si většinou stěžují jen Ti, kteří psa nikdy neměli …
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Rodina, příbuzenství.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
RODINA Mgr. Michal Oblouk.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření listopad 2011
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova
Jan 1.: Na počátku bylo Slovo… …to světlo svítí v temnotě a temnota ho nezachvátila … …pravé světlo, které osvěcuje každého člověka, přicházelo.
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Pardubice - Spořilov
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
RODINA A JEJÍ POSTAVENÍ VE SPOLEČNOSTI
3. Setkání - Stvoření Židovsko – křesťanská pravda o stvoření světa má jednu velkou výhodu oproti ateistickému přesvědčení – je totiž mnohem rozumnější.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Péče o závislého seniora v rodině a mezigenerační solidarita
Děti jsou DAR... jak je MILOVAT ?!?
Láska Martina Zachrlová
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Milena Závišová Číslo
Masarova 11, Brno - Líšeň. Masarova 11, Brno - Líšeň.
Transkript prezentace:

Co pro mě znamená RODINA? ??? ??? ??? ??? Karel Hennhofer

Co je to RODINA-MANŽELSTVÍ? Rodina je CIHLA (základní stavební jednotka) Rodina je BUŇKA Rodina je SMLOUVA/ZÁVAZEK

Rodina je pro mě ZÁKLAD státu (gymnázium, cca 1986, hodina a učebnice „Občanská nauka“, str. ???, vpravo dole) fungující rodina = fungující stát (společnost) Stát je také rodina!

Co je to RODINA-MANŽELSTVÍ? Hlavním účelem manželství je založení rodiny a řádná výchova dětí. (Zákon o rodině č. 94/1963) 50 % manželství se rozvádí, v ČR i v USA

Rodina je, ... až když jsou DĚTI Žalmy 127:4  Čím jsou šípy v ruce bohatýra, tím jsou synové zplození v mládí. Blaze muži, který jimi naplnil svůj toulec! Nebudou zahanbeni, až budou v bráně jednat s nepřáteli.

Rodina pro mne znamená předávání DĚDICTVÍ Tzn. rodina má: historii: i když jsem zažil pouze 1 prarodiče (babičku z mamčiny strany) současnost: to, co právě žijeme a jak používáme dědictví předků budoucnost: to, co zanecháme našim dětem a vnukům

Rodina je místem ... Jak ji stavět? úspěchů a požehnání rozpoznání dobrého a zlého Jak ji stavět? selhání lásky a pokoje milosti a odpuštění

Poděkování ... Děkuji VŠEM, pedagogům, zdravotníkům, starostům, úředníkům, soc. prac., duchovním pracovníkům, psychologům, odborníkům, ... rodičům, otcům, matkám, dědečkům, babičkám, ... kteří se věnují rodinám. Díky!

Rodina je Boží institut ... Genesis 1:27  Bůh stvořil člověka ke svému obrazu, k obrazu Božímu stvořil jej: jako muže a ženu stvořil je. 28  A Bůh jim požehnal. Bůh jim řekl: "Ploďte a množte se, naplňte zem, podmaňte si ji a panujte nad mořskými rybami, nad nebeským ptactvem i nad každým živočichem lezoucím po zemi." 1 Korintským 13:4  Láska je trpělivá, laskavá, nezávidí, láska se nevychloubá a není domýšlivá. 5  Láska nejedná nečestně, nehledá svůj prospěch, nedá se vydráždit, nepočítá křivdy. 6  Nemá radost ze špatnosti, ale vždycky se raduje z pravdy. 7  Ať se děje cokoliv, láska vydrží, láska věří, láska má naději, láska vytrvá. Židum 13:4  Manželství ať mají všichni v úctě a manželé ať jsou si věrni, neboť neřestné a nevěrné bude soudit Bůh.

Rodina potřebuje držet pospolu! Děkuji za pozornost, K. .