Přinášíme světlo do života potřebným

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seminář k IP krajů v rámci OP LZZ Zpracovala: Mgr. Jitka Marková
Advertisements

Návrh komunitního plánu na rok
KONFERENCE K PROJEKTU ALTERNATIVNÍ PROGRAM NA PODPORU RODINY POŘADATEL: o.s. MOSTY PŘÍSPĚVEK: Diakonie ČCE – SSP v Mostě.
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
Dobrovolnictví pro Vysočinu Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SOCIÁLNÍ U MATKY BOŽÍ JIHLAVA
Zákon o sociálních službách
Mgr. Miroslav Prchal, DiS. BRNO, OLOMOUC 2013
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Dobrovolnická činnost v Domově Sue Ryder Příklad dobré praxe
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Vývoj sociálních služeb v Třinci
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
Obecné cíle pro KPSS 1. Vytvoření objektivního a názorného informačního systému pro veřejnost 2. Zlepšení bytové politiky 3. Vznik asistenčních služeb.
Setkání v rámci projektu Grundtvig, založena v roce 2000, je nestátní neziskovou organizací -patří pod Diecézní charitu Litoměřice, je členem.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
1 Dobrovolnictví v sociálních službách Mgr. Jindřiška Návarová.
Plánování sociálních služeb v Třinci. „Pověz mi a já zapomenu, ukaž mi a já si vzpomenu, ale nech mne zúčastnit se a já pochopím.“ Konfucius.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Veřejné projednání návrhu 2
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Rozvojový plán statutárního města České Budějovice v oblasti sociálních služeb na období Ing. Martina Kučerová.
Sociální služby poskytované ohroženým rodinám (na příkladu Slezské diakonie)
SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII.
PŘEDSTAVUJEME Fond ohrožených dětí je občanské sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, zneužívaným opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem, s působností.
Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, komunikace
2014.
Zdravotní péče o osoby bez domova z pohledu azylových domů.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
Pastorace rodiny, dětí a mládeže
Financování sociálních služeb Odbor sociálních věcí – oddělení ekonomické
CHUDOBA A SOCIÁLNÍ VYLOUČENÍ
Mechanismus finanční podpory sociálních služeb formou vyrovnávací platby 1.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Diakonie Církve bratrské PREZENTACE O Diakonii CB » Vznikla v roce 1994 jako nestátní nezisková organizace s celostátní působností. » Zřizuje ji.
Diakonie Církve bratrské KONTAKT: Michaela Veselá Koněvova 151/24, Praha 3 – Žižkov tel.: ,
Komunitní plán sociálních služeb města Žatce na roky Mgr. Petr Antoni Dne
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Koordinační skupina OZP Vít Kaška. Seznam členů Agentura Naděje Agentura Osmý den, o. p. s. Agentura osobní asistenční služby o. s. Asociace vozíčkářů.
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová. Sociální služby - definice Nástroj sociálního zabezpečení – sociální pomoci Poskytovány lidem společensky znevýhodněným,
Diakonie Církve bratrské celocírkevní sbírka 2016.
SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ Mgr. Michal Oblouk.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro rok 2018 OSV JMK.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ V ARMÁDĚ SPÁSY - a co dál?
Konzultační proces k tématu „Nová „druhologie“ sociálních služeb a souvisejících konceptů změn“ Chotoviny, květen, 2014 Mgr. Jan Vrbický.
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Dobrovolnické programy
TyfloCentrum Brno, o.p.s. Naším posláním je pomáhat nevidomým a slabozra-kým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu.
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Transkript prezentace:

Přinášíme světlo do života potřebným 2012

Kdo jsme? Slezská diakonie je organizace poskytující kvalitní sociální služby potřebným lidem na základě křesťanských zásad.

Jaké jsou další činnosti? Ústředí Slezské diakonie zabezpečuje: Zavádění a rozvoj kvality služeb Podporujeme střediska v poskytování kvalitních služeb a zajišťování financí. Projektovou činnost Realizujeme projekty v oblasti dobrovolnictví, kvality, mezinárodní spolupráce. Duchovní péči Podporujeme, duchovně vedeme pracovníky a uživatele.

Řešíme mimořádné či krizové situace Krizové centrum Řešíme mimořádné či krizové situace Pomáháme i mimo Slezskou diakonii např. na Ukrajině. Dobrovolnické centrum Nabízíme programy pro dobrovolníky na střediscích Slezské diakonie a v jiných organizacích (Nemocnice Třinec). Mezinárodní dobrovolnictví Hostujeme a vysíláme zahraniční dobrovolníky

Jaké jsou hodnoty, na kterých stavíme? Osoba Ježíše Krista jako zdroj víry a vzor pro službu a život. Přistupujeme k uživateli jako k Božímu stvoření. pomoc každému – osobní přístup odpovědnost v různých rovinách osobní růst láskyplné vztahy týmová orientace transparentnost respekt

Jaká je naše vize? Slezská diakonie je křesťanskou organizací s vysokou úrovní kultury, kvalitními a inovativními sociálními službami, vzdělávacími a humanitárními aktivitami doma i v zahraničí. Patříme k významným celorepublikovým neziskovým organizacím a výrazně ovlivňujeme dění v sociální oblasti.

Jak to všechno začalo? Slezská diakonie vznikla 27. 11. 1990 Zřizovatelem je Slezská církev evangelická augsburského vyznání (SCEAV) První střediska byla Agape v Karviné, Betania v Komorní Lhotce, Bethel v Karviné, Hebron v Těrlicku

Jaká je současnost? 490 zaměstnanců 60 středisek 95 služeb V dnešních dnech má Slezská diakonie 490 zaměstnanců 60 středisek 95 služeb 6 000 uživatelů

Kde všude působíme?

Jak pomáháme lidem s postižením?

Jak pomáháme lidem s postižením? Nabídka sociálních služeb: Chráněné bydlení, Podpora samostatného bydlení, Denní stacionář, Týdenní stacionář, Domov pro osoby s postižením, Odlehčovací služby, Raná péče, Sociální rehabilitace, Sociálně terapeutické dílny, Tísňová péče, Pečovatelská služba, Osobní asistence

Kde učíme děti s postižením?

Kde učíme děti s postižením? Diakonické školy Mateřská, základní a střední škola Slezské diakonie Č. Těšín -odloučená pracoviště Karviná, Bohumín Mateřská a základní škola Slezské diakonie Krnov

Jak pomáháme seniorům?

Jak pomáháme seniorům? Nabídka sociálních služeb: Tísňová péče, Pečovatelská služba, Seniorklub, Odlehčovací služby, Domov pro seniory, Osobní asistence, Centrum denních služeb

Jak pomáháme lidem bez domova?

Jak pomáháme lidem bez domova? Nabídka sociálních služeb: Azylový dům, Azylový dům pro ženy a matky s dětmi, Sociální rehabilitace, Terénní program, Nízkoprahové denní centrum, Noclehárna

Jak pomáháme rodině a dětem?

Jak pomáháme rodině a dětem? Nabídka sociálních služeb: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, Aktivní využití volného času pro rodiče s dětmi, Zařízení odborného poradenství pro péči o rodinu a děti, Dům na půl cesty, Terénní program, Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, Intervenční centrum, Nízkoprahové denní centrum, Azylový dům, Občanské poradny, Odborné sociální poradenství

Jak nám můžete pomoci? Finančně vkladem na náš účet 23035791/0100 Materiálně jakýmkoliv vhodným darem Dobrovolnou prací Partnerstvím

Kontakty Slezská diakonie Na Nivách 7 737 01 Český Těšín tel.: 558 764 333 fax: 558 764 301 ustredi@slezskadiakonie.cz www.slezskadiakonie.cz č. ú.: 23035791/0100

Oblast Karvinsko Fryštátská 168, Karviná tel.: 596 325 622 m.baksova@slezskadiakonie.cz Oblast Bruntál, Krnov, Nový Jičín Zámecké náměstí 13, Krnov tel.: 554 620 480 z.hazan@sdk.cz Oblast Ostrava, Havířov Rolnická 55, Ostrava tel.: 596 615 937 l.jariabkova@slezskadiakonie.cz Oblast Těšínsko Mánesova 25, Český Těšín tel.: 558 736 256 r.sniegonova@slezskadiakonie.cz Oblast Frýdek-Místek, Třinec Hraniční 280, Třinec tel.: 558 990 413 p.wiselka@slezskadiakonie.cz Oblast diakonického školství Frýdecká 34, Český Těšín tel.:558 764 618 d.siudova@slezskadiakonie.cz