METODICKÝ NÁVOD SLOVNÍ HRÁTKY- žáci hádají popletená jména, mění ve slovech písmena tak, aby vzniklo jméno. Slova jsou celkem 4. PŘIROVNÁNÍ- postupně se.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Advertisements

METODICKÝ LIST Tato prezentace je zaměřená na pravopis vlastních jmen.
METODICKÝ LIST Tato prezentace navazuje na výuku vlastivědy, proto
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
METODICKÝ LIST MEDARDOVÁ-Žáci si čtou pohádku z tabule, doporučuji předem natisknout text a rozdat ho každému do lavice. NAJDĚTE V TEXTU..- úkolem je.
METODICKÝ LIST UBREČENÁ- žáci čtou text z tabule, doporučuji také předem vytisknout text a rozdat ho každému do lavice. NAJDĚTE V TEXTU- žáci mají za.
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.01 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici podstatných jmen obecných a vlastních. Žáci si hravou formou procvičí pravidla.
METODICKÝ LIST Žáci si přečtou text- společně, po jednotlivcích, samostatně… Doporučuji text vytisknout předem každému. Žáci zaškrtávají v textu slova,
Metodický list V prezentaci se objevují pouze básničky . První- MEDVĚDÍ BRATŘI… má 9 slok a žáci místo čísel dosazují slova tak, aby dávala smysl. Doplňujícím.
METODICKÝ LIST Předem natiskneme a rozdáme text pohádky. Žáci čtou z tabule nebo z listu. Do textu jsou vložena slova, která tam nepatří a nedávají smysl.
SPORTOVÁNÍ Pavel byl docela obyčejný kluk. Vyrůstal u svých rodičů se třemi dalšími sourozenci, a když mu bylo pět let, začal chodit do školy. Ve škole.
METODICKÝ LIST OZVĚNA- žáci čtou motivační básničku, na kterou navazuje další úkol. V něm žákům připomeneme, že ozvěna opakuje vždy konec slov. Můžeme.
HRAJEME SI S ČÍSLY Sčítání do 10 VY_32_INOVACE_7
Olympijské hry jsou vždycky velkou událostí na celém světě. Slyšíme o nich v rozhlase, vidíme záběry v televizi, čteme o všem, co se každý den událo v.
METODICKÝ LIST DOPLŇ VĚTY- žákům vytiskneme PL a doplňují vhodná slova do vět. Někdo píše n tabuli, ostatní do listu. Po kliknutí se objeví řešení. UHODNI.
Přečtěte si text a najděte 5 věcí, které se nemohly stát NÁVŠTĚVA.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Metodický list HRAJEME SI SE SLOVÍČKY- postupně se objevuje povídání o kočce, čteme a žáci vhodně doplňují zdůrazněnou slabiku-3 okna, můžeme natisknout.
Človíčku na slovíčko ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_5,čj.
VY_32_INOVACE_12,čj. Jsem odvážný Jsem líný Jsem silný Jsem mladý Jsem zbabělý Jsem rychlý Jsem hubený Jsem slabý Jsem pracovitý Jsem starý Jsem tlustý.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Ověření ve výuce: Sada: 6Z6/C.
HRÁTKY A HŘÍČKY. HRÁTKY A HŘÍČKY METODICKÝ LIST ZLOBIVÁ PÍSMENKA- motivační básnička, po kliknutí úkol k textu na další stránce. Žáci vypisují chybějící.
PŘEČTI SLOVA POZPÁTKU URČI SLOVNÍ DRUH A SPRÁVNĚ ROZDĚL
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_10,čj.
Človíčku na slovíčko ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_2,čj.
MODRÉMOŘEPÍSEKSŮLN ÁMOŘNÍKSI BOTYZUL. DONOCISIDLOUHOZPÍV ALDRUHÝDENPAKDLOU ZEZÍVAL. ROZLUŠTÍTE DVĚ TAJEMNÉ TABULE? URČETE SLOVNÍ DRUHY.
Pozorně si přečtěte text
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_1,čj.
Anotace Seznámení nebo opakování tvorby času. – 2.část Autor Mgr. Ladislava Cagášková Jazyk Angličtina Očekávaný výstup Žáci zvládnou vyjádřit „anglický“
Název projektu:Moderní škola 2010 Číslo projektu, šablona: CZ.1.07./1.4.00/ I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační.
VY_32_INOVACE_14,čj. má Rex blechy. Malá Eliška krásně maluje. Pes Kluci hrají fotbal. padá listí. Na podzim Včera lupiči vykradli banku.
Opakování slovních druhů. Opakování slovních druhů.
METODICKÝ LIST V úvodu se postupně objevují měkké slabiky.
ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM SAVCI ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Brabcová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
HRAJEME SI S ČÍSLY ČÍSELNÁ ŘADA VY_32_INOVACE_1
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného.
Začínáme s přídavnými jmény I Autor obrázků © Tomasz Nogol souhlasí s jejich zveřejněním na Metodickém portálu. Dostupné z Metodického portálu
Anotace: Prezentace je určena pro 3. ročník, předmět český jazyk. Žák se seznámí s přídavnými jmény. Naučí se na ně zeptat a vyhledat ve větě. Obohacuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Přísudek a podmět Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Obrázek dostupný z: ZVÍŘATA Obrázek dostupný z:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Jednotky délky Matematika – 4. ročník.
CZ / / Číslo projektu MŠMT:
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Autor: Mgr. Leon Maršík Datum: Název: VY_32_INOVACE_20_Čj5
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Dělení desetinného čísla desetinným číslem
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Čj literatura − VI. ročník
Farben Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Slova opačného významu - antonyma
Poznáváme písmenko H, h VY_32_INOVACE_04
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Zpracování a využití informací
Základní škola Havlíčkův Brod, Štáflova 2004
Fahrzeuge ‒ 1 Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ DOLNÍ BENEŠOV
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
VY_32_ INOVACE_ 03_ ČESKÝ JAZYK 3
Transkript prezentace:

METODICKÝ NÁVOD SLOVNÍ HRÁTKY- žáci hádají popletená jména, mění ve slovech písmena tak, aby vzniklo jméno. Slova jsou celkem 4. PŘIROVNÁNÍ- postupně se zobrazují přirovnání, žáci doplňují zvířata, která se do nich hodí. PŘIDEJ NEBO UBER ČÁRKU- postupně se zobra- zují slova, žáci přidají nebo uberou čárku a tvoří nová slova. HÁDANKY NA KONEC- 2 hádanky: hodiny, polštář. Po kliknutí se objeví obrázek jako řešení.

SLOVNÍ HRÁTKY

UHODNĚTE POPLETENÁ JMÉNA HALENA HELENA

VAŠEK ŠAŠEK

DENIS TENIS

ALENKA PLENKA

PŘIROVNÁNÍ Hladový jako ….. Moudrý jako ….. Hloupý jako ……. Doplňte jména zvířat. Hladový jako ….. Moudrý jako ….. Hloupý jako ……. Šťastný jako ……. Pomalý jako ……. Mlčí jako ……….. Věrný jako ……… VLK SOVA OSEL BLECHA ŠNEK RYBA PES

PŘIDEJ NEBO UBER ČÁRKU A JSOU TU NOVÁ SLOVA LÉTA………………………. RADA…………………….. DĚLA……………………… BYT………………………... VILA………………………. CELA……………………… ŽEBRA…………………….. LÉTÁ RÁDA DĚLÁ BÝT VÍLA CELÁ ŽEBRÁ

HÁDANKY NA KONEC Každému z nás život řídí, kdo je nezná, ať se stydí. Sehrané jsou s oblohou, pozpátku jít nemohou.

Je překrásně měkoučký, jeho povlak heboučký. pod hlavu když si ho dáš, krásné sny si přivoláš.

Citace Obrázky: Dostupné z otevřené galerie [ www.cmis.cz/dum/] dne 5.4.2012 Text hádanek, Zuzana Pospíšilová, Hádanky a hříčky nejen se slovíčky, nakladatelství Portál 2006, str. 92