Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, 509 01 Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/21.3750 NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, 509 01 Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/21.3750 NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a práce s informacemi ČÍSLO A NÁZEV KLÍČOVÉ AKTIVITY I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti AUTOR Ema Koťátková PŘEDMĚT Český jazyk TÉMATICKÝ OKRUH Křesťanská výchova 1 NÁZEV DUM Barevný svět ROČNÍK 5. ČÍSLO MATERIÁLU VY_12_INOVACE_3_04_CJ_Barevný svět DATUM TVORBY ANOTACE Tento materiál je zařazen do vzdělávací oblasti Křesťanská výchova 1, žáci odpovídají na otázky, určují význam slov a rčení , přiřazují slovní druhy.

2 Barevný je svět, který Pán Bůh stvořil.
Celou škálu krásných barev do vínku mu vložil. Ref. Barevný je svět, ale bude hezčí, až Pán Ježíš obnoví jej, všechnu krásu předčí! 2. Barevný je svět, ať se dětem líbí. Avšak člověk nadělal v něm kaňky, šmouhy chyby. 3. Barevný je svět, proto je tak krásný. To si Pán Bůh přeje, ať je člověk šťastný.

3 Otázky – odpovědi najdi v textu písně
Co udělá Pán Ježíš? Komu se má svět líbit? Co udělal člověk ve světě? Jaké je přání Pána Boha?

4 Vysvětli B) Tři krásné barvy. Roste tady na zemi dobré víno.
Najdi správné vyjádření slova škála: A) Celá paleta, rozsah krásných barev B) Tři krásné barvy. Co to znamená ….do vínku mu vložil? Roste tady na zemi dobré víno. B) Bůh dal do života světu krásné barvy.

5 Přiřaď k slovním druhům
Barevný je svět, který Pán Bůh stvořil. Barevný je svět, ať se dětem líbí. Avšak člověk nadělal v něm kaňky, šmouhy, chyby. Podstatné jméno Přídavné jméno Sloveso

6 Použité zdroje Galerie Klipart MS Office


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, 509 01 Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/21.3750 NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a."

Podobné prezentace


Reklamy Google