Adresa pro stažení ČD Z1 v elektronické podobě:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bezpečnost práce z elektřinou
Advertisements

Spisová služba Ivana Šmídová
Kontroly a revize elektrických zařízení v elektroenergetice – 2. část
SEMINÁŘ PRO EXTERNÍ HODNOTITELE - HODNOCENÍ, PPH, NÁLEŽITOSTI POSUDKŮ.
Dokumentace k zajištění BOZP
Speciální vozidla Dle předpisu SŽDC (ČD) S8
Elektromechanického staničního zabezpečovacího zařízení
NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2042/2003 ze dne 20. listopadu 2003.
NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1702/2003 ze dne 24. září 2003.
Prezentaci pro Vás připravil Tomáš Machač ČD a.s., RCP Praha
Technické řešení stacionární části systému ERTMS/ETCS v úrovni L1, L2, LC 24. října 2004.
Předpis SŽDC D3 Účinnost od
AGENTURNÍ ZAMĚSTNÁVÁNÍ
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Nařízení vlády 91/2010 Sb. o podmínkách požární bezpečnosti při provozu komínů, kouřovodů a spotřebičů paliv.
Dispečerské řízení pražského metra
plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
Organizační členění ÚO
ZVLÁŠTNÍ PRAVOMOCI STAVEBNÍHO ÚŘADU
Vykonavatelé vlastnického práva státu
Železniční doprava Základní pojmy
Aplikace teorie information commons v Ústřední knihovně Přírodovědecké fakulty MU Klub vysokoškolských knihovníků SKIP Zdeňka Dohnálková Prosinec 2006.
Závazné předpisy pro zhotovitele veřejných zakázek
Školení dodavatelů geodetických prací
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
MĚŘENÍ VÝHYBEK jestliže se mezi izolovaným stykem před výhybkou a začátky jazyků výhybky nenachází svár, je izolovaný styk zároveň začátkem výhybky jestliže.
Tvorba vnitřních předpisů zaměstnavatele
Školení bezpečnosti práce (BOZP)
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Dokumentace k zajištění BOZP
Ročník:1. a 2. Vzdělávací obor:Strojírenská technologie, DIC Tematický okruh:Obrábění - soustružení Téma:Bezpečnostní předpisy pro OS na kov Jméno autora:FÜRST.
Úvod do zvláštní části správního práva Správa na úseku živnostenského podnikání Pro bakaláře.
ŽST Jedlová.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
Prohlášení o dráze Jiří Černý 9. setkání s dopravci, Praha,
Smlouvy o provozování drážní dopravy a jejich změny Ing. Petr Šlachta Setkání s dopravci, Praha 25. a
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Provozování systému ETCS L2 v rámci PP Poříčany – Kolín Seminář ČVTSS 2012, Praha, Ing. Vladimír Říha, TÚDC Bezpečnost železničního provozu.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
PRAVIDELNÉ TECHNICKÉ PROHLÍDKY SILNIČNÍCH VOZIDEL.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Název projektu: Zlepšujeme a vzděláváme Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Problematika rádiového prostředí SŽDC Bc. Ondřej Borovský.
Porada stavebních úřadů Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje.
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Technické prostředky v požární ochraně Řád technické služby.
BOZP při práci ve výškách
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Dopravní kurz Vlakové cesty
Prohlášení o dráze Jiří Černý 11. setkání s dopravci, Praha,
ČSN EN Výbušné atmosféry – Část 37: Neelektrická zařízení pro výbušné atmosféry – Neelektrické typy ochrany bezpečnou konstrukcí „c“, hlídání.
Podmínky podnikání v ubytovacích službách a stravování
Tabulky traťových poměrů
Osvědčení o bezpečnosti provozovatele dráhy a osvědčení dopravce
Interní předpisy hotelu
Poznatky z kontrol agentur práce
ZVLÁŠTNÍ PRAVOMOCI STAVEBNÍHO ÚŘADU
Nařízení vlády 91/2010 Sb. o podmínkách požární bezpečnosti při provozu komínů, kouřovodů a spotřebičů paliv.
Smlouvy o provozování drážní dopravy a jejich změny
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Předpis SŽDC D3 Účinnost od
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) I. část
Finanční kontrola v příspěvkových organizacích kraje
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Občanská nauka 1. M PRACOVNÍ POMĚR Obr. 1 Povolání (1)
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Transkript prezentace:

Adresa pro stažení ČD Z1 v elektronické podobě: Seznam.cdrail.cz è Informační zdroje è Podpora uživatelů è Normis è Předpisy

Schváleno rozhodnutím generálního ředitele Českých drah dne: 26.3.2007 čj.: 56 704 / 2007 Účinnost od 01. 06. 2007

Značky a zkratky DU Doplňující ustanovení k předpisu EMZ (3f) Elektromagnetický zámek (třífázový) EVZ Elektrický výměnový zámek HIS Hlídač izolačního stavu KÚ Kolejový úsek PCN Počítač náprav PHS Pohyblivý hrot (pohyblivé hroty) srdcovky RC Rušení cesty ZT Závěrová tabulka

4. Pro SZZ nebo TZZ, jehož popis a obsluha není v předpisu ČD Z1 a v jeho přílohách uvedena, ale toto zařízení je zavedeno a schváleno, se vydá Typové rozšíření k ustanovení předpisu ČD Z1 (dále jen „Typové rozšíření“). 5. Pro SZZ nebo TZZ, jehož popis nebo obsluha je odchylná od předpisu ČD Z1, musí být vydáno Doplňující ustanovení k předpisu ČD Z1 (dále jen „DU“). DU vydá určená organizační složka (dále jen „OS“) podle podkladů dodaných OS, která zajišťuje údržbu zabezpečovacího zařízení (dále jen „udržující OS“). 6. Nově vybudované zabezpečovací zařízení (dále jen „ZZ“) smí být uvedeno do provozu až tehdy, je-li jeho obsluha v souladu s ustanoveními předpisu ČD Z1 a jeho příloh. Obdobně musí být postupováno i u provozovaného ZZ, na kterém byla provedena změna závislostí (např. doplnění nových indikačních nebo ovládacích prvků).

27. Vnitřní prvek ZZ se považuje za střežený, může-li jej obsluhující zaměstnanec sledovat a chránit proti neoprávněnému zásahu (prvek pod dohledem). Chránit vnitřní prvek ZZ proti neoprávněnému zásahu může i jiný zaměstnanec určený v ZDD. 62. ZZ smí obsluhovat jen odborně způsobilý zaměstnanec ve službě. Zaměstnanec, který nesplňuje podmínky odborné způsobilosti, smí obsluhovat ZZ jen pod dozorem odborně způsobilého zaměstnance. Obslužné úkony směřující k odvrácení hrozícího nebezpečí smí provést i jiný zaměstnanec.

68. Výhybky nebo výkolejky musí obsluhující zaměstnanec alespoň jednou za směnu přestavit. Toto ustanovení se netýká: a) ručně přestavovaných výhybek a výkolejek; b) výhybek a výkolejek, které jsou podle „ZT“ nebo podle „Tabulky uzamčení výhybek“ v základní poloze uzamčeny nebo zapevněny. 70. Je-li nutno znemožnit obsluhu ovládacího prvku ZZ (při výlukách, poruchách, rozříznutí výhybky, při zajištění pohyblivých částí výhybky přenosnými výměnovými zámky apod.), musí obsluhující zaměstnanec tento ovládací prvek označit nebo zajistit v určené poloze upamatovávací pomůckou. Tato upamatovávací pomůcka musí být schválena vedoucím udržující OS. Písemný souhlas s popisem nebo vzorem schválené upamatovávací pomůcky musí být uložen u vedoucího udržující i obsluhující OS.

91. Může-li obsluhující zaměstnanec uvést ZZ do stavu (činnosti), který je uveden v předpisu ČD Z1, v jeho přílohách, v Typovém rozšíření nebo v DU (např. kontrolou polohy ovládacího prvku, prohlídkou zařízení v kolejišti, odstraněním vnějšího vlivu a opakováním obsluhy, provedením stanoveného obslužného úkonu), považuje tento stav za závadu na ZZ. 92. Nemůže-li obsluhující zaměstnanec uvést ZZ do stavu (činnosti), který je uveden v předpisu ČD Z1, v jeho přílohách, v Typovém rozšíření nebo v DU, považuje tento stav za poruchu ZZ. Obsluhující zaměstnanec považuje za poruchu ZZ i závadu, kterou odstranil stanoveným obslužným úkonem, ale tato závada se vyskytla opakovaně.

OBSLUHA 14. Obsluhující zaměstnanci postupují při stavění a při rušení vlakové cesty následovně: