Matouš Kostlivý, Sektorový manažer pro ICT

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Znalostní zázemí organizace
Advertisements

Kulturní a kreativní průmysly z pohledu operačních programů v gesci MPO 11 OP Podnikání a inovace OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
Kreativita a fondy EU z pohledu Ministerstva průmyslu a obchodu
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Východiska EU pro zaměření priorit Olomouckého kraje v kohezní politice EU Budoucnost Olomouckého kraje v rámci kohezní politiky EU 2014+,
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
CzechInvest – Váš partner pro podnikání v ČR Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Praha, 3. prosinec 2013.
Vstupní analýza Vilém Čekajle
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
(Ne)diskriminace ICT v České republice
Možnosti podpory kreativních průmyslů ze SF v období 2014+
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Projekt In-TECH 2 Ivan.
CzechInvest Koncepce podpory investic
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Nástroj změny v místním prostředí
Co je nového v evropských fondech Datum: Místo: Ostrava David Sventek.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Praha (blízké) budoucnosti: věda, výzkum a inovace Co Praha nabízí a nabídne?
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
Budoucnost strukturálních fondů Plzeň |Arnost Marks
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti a priority MPO pro programové období kohezní politiky 2014.
Předsednictví ČR v Radě EU Agenda a Priority
Kulturní a kreativní obory a strukturální fondy Nosticz Palais June 26, 2013 Compiled by A. Marks, Ph.D. (Cant.)
Konference INOVACE 19. září 2013 Podpora podnikání malých a středních podniků ze strany Ministerstva průmyslu a obchodu ČR Ing. Tomáš Hajdušek náměstek.
Moravskoslezský kraj: Tradice, rozvoj, kvalita
Národní a regionální klastrová politika
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Technologické platformy a dopravní výzkum
Konkurenceschopnost ČR v rámci středoevropského regionu SpeedChain 13/11/2013 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek státního tajemníka pro evropské záležitosti.
ČR jako atraktivní lokalita pro umístění centra sdílených služeb Petr Pospíšil| ředitel Divize Investic
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
EVROPA 2020 VLADIMÍR DLOUHÝ. Jedna okamžitá priorita Strategie pro překonání krize Reforma finančních systémů Rozpočtová konsolidace pro dlouhodobý růst.
KONCEPT INTELIGENTNÍ SPECIALIZACE A JEHO VYUŽITÍ V REGIONÁLNÍCH ROZVOJOVÝCH STRATEGIÍCH Vladislav Čadil Ondřej Pokorný Technologické centrum AV ČR 10.
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
PhDr. Věra Havránková odbor ekologie
Fakulta managementu a ekonomiky Prostorový vzor finanční alokace dopravních projektů kohezní politiky jako faktor regionálního rozvoje doc. RNDr. Oldřich.
Operační program Podnikání a inovace (OPPI) Vladimír Kebo, Sněm RVŠ 22.listopadu 2007.
Evropský sociální fond
Ing. Martin Jahn, MBA – místopředseda vlády pro ekonomiku (Úřad vlády, nábřeží Eduarda Beneše 4, Praha1)12. dubna Strategie Hospodářského Růstu inovace.
Národní inovační politika ČR na léta 2005–2010 F. Hronek, sekretariát Rady pro výzkum a vývoj Seminář „Inovační potenciál ČR a program EUREKA“
Informační kulturní portál
Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační strategie Manfred Hellmich Inovace 2006 Praha 5. prosince 2006.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
INOVACE 2011 Pražská rada pro výzkum a ekonomiku (PRVEK) Bohuslav Svoboda Primátor hl. m. Prahy
1 Výzkum, vývoj a inovace v ČR a ve světě Karel Šperlink, AIP ČR Praha, INOVACE 2011.
Strategie EK v oblasti digitalizace, zpřístupnění, sdílení a dlouhodobého uchování dat z oblasti kulturního dědictví.
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
Konkurenceschopnost chemického průmyslu ČR Praha, 6. května 2010 © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Registr uměleckých výsledků SEGMENT DESIGN Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze garant segmentu: prof. ak. arch. Jiří Pelcl.
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Regionální inovační strategie
Kontext Strategie Dílna C
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
INOVACE 2017 Petr Očko předseda TA ČR
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

30.10. 2013 Matouš Kostlivý, Sektorový manažer pro ICT Creative Industries 30.10. 2013 Matouš Kostlivý, Sektorový manažer pro ICT

Obsah Proč kreativní průmysl? Kreativní průmysl očima CzechInvestu Sektory KP podle priority CzechInvestu Na co se zaměřit

Proč kreativní průmysl? Kreativita má zásadní význam pro naplňování Lisabonské strategie Podpora znalostní ekonomiky, inovací, R&D a ICT Hospodářský růst, kvalita a počet pracovních míst, konkurenceschopnost, inovativnost a udržitelný rozvoj

Kreativní průmysl očima CzechInvestu Multidisciplinární téma s přesahy jednotlivých sektorů – obtížně definovatelné Řada témat spadajících do problematiky (kulturních a) kreativních průmyslů nespadá pod agendu MPO/CI – přesahy ministerstev kultury, průmyslu a školství Kreativní průmysl perspektivním nositelem inovativních řešení a produktové diversifikace Řada odvětví nepodporována MPO/CI

Sektory KP podle priority CzechInvestu Design: Fashion design Průmyslový design (např. rapid prototyping) Grafický design Vývoj software Videohry (IT entertainment) Digitalizovaná audiovizuální tvorba (postprodukce) Z celkového počtu 38 zemí, pět nejvýznamnějších z nich jsou odpovědné za více než dvě třetiny projektů. Japonsko si udržuje svoji pozici č. 1 a vytváří celkem ¼ projektů. Zatímco Japonsko vygenerovalo největší počet nově vytvořených pracovních míst, Německo se umístilo na první pozici co do objemu investic. Čína má největší velikost projektů v průměru, a to jak co do objemu investic, tak co do pracovních míst. Takže – nic nového – stále stejné trhy, začíná se zvedat Čína a Indie (ale sledovat kam tyto investice jdou, viz další strana)

Na co se zaměřit Najít vzory - inspirovat se v zemích, kde je odvětví kreativních průmyslů již podporováno Jasné definování odvětví spadajících do KP a jejich další podpory Identifikace potenciálu okamžité podpory pro vybrané oblasti KP v existujících programech (např. OPPIK 2014-2020) Koordinace regionálních iniciativ v KP Identifikace potenciálu KP v jednotlivých regionech Centralizovaná koncepce rozvoje KP v ČR a regionech Koordinace činnosti MK, MPO/CI a MŠ

Matouš Kostlivý matous.kostlivy@czechinvest.org www.czechinvest.org Děkuji za pozornost! Matouš Kostlivý matous.kostlivy@czechinvest.org www.czechinvest.org