Kresba MTBO map a tratí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kvalita – klíčový parametr GEODAT?
Advertisements

Inovace předmětu Grafika na PC
Počítačová grafika.
Rastrové obrázky – teorie Test
Seminář trenérů a rozhodčích - Kouty Hodnocení map soutěží ČSOB 2012 Hodnocení map soutěží ČSOS 2012 Jan Langr Organizační a technická.
Číslo v digitálním archivu školy
Grafický editor GIMP (11) Ještě jednou si pohrajeme s filtrem mapování na objekt... „Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
1 Vývoj značených turistických cest na podkladě starých map Martina Šmejkalová Západočeská univerzita v Plzni Fakulta aplikovaných věd obor Geomatika
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
Grafický editor GIMP (11) Ještě jednou si pohrajeme s filtrem mapování na objekt. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most J. A. Komenského 474, p.o Most Digitální učební materiál vytvořen v projektu Pořadové.
Seminář trenérů a rozhodčích - Kouty Generalizace skal Kytlice vs. Kost Jan Langr Základní otázka Dvě klasiky – dvě protichůdná řešení.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Orientační sporty a jejich aplikace
Specifická příprava na závod Aneb jak porazit stavitele a ne sám sebe.
INFORMATIKA 8 Úpravy pracovní plochy III2 – I8- 11.
Činnost odboru centrální dokumentace v rámci SŽG Praha
Tvorba dokumentů – kritéria Obsah a forma –aktuálnost a správnost informací, variabilní data, –forma adekvátní příjemci, estetika, –účelná struktura, členění.
VY_32_INOVACE_4.2.IVT4N,1,2.16/Če Gymn á zium, Český Tě ší n, př í spěvkov á organizace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA VY_32_INOVACE_F3-03 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš
CESTA VZHŮRU školení trenérů OBhotel Kouty OD ŽÁKŮ K JUNIORŮM ANEB(SNAD)
Geografie / Anamorfóza
Výukový modul projektu: Nové formy výuky ve školách kraje Vysočina Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Úvod do počítačové grafiky
Nástroj guma Guma se používá k odstranění barvy z aktivní vrstvy, výběru nebo obrázku. Pokud je Guma použita tam, kde není podporována průhlednost (v kanálu,
Počítačová grafika.
Zpracováno: Autor: Mgr. Dobruše Fajkusová
Trasování lesních cest
Grafika a digitální fotografie Volitelný modul úrovně P díl č. 1.
Úvod mapy pro orientační běh cíle práce stav řešené problematiky očekávané výsledky výsledky ukázka aplikace budoucnost aplikace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Metody geoinženýrství Ing. Miloš Cibulka, Ph.D. Brno, 2015 Cvičení č. 3 Vytvořeno s podporou projektu Průřezová inovace studijních programů Lesnické a.
VÝKRES V GIS Univerzita Karlova v Praze Přírodovědecká fakulta Pavel Břichnáč Prezentaci naleznete na:
Vlastnosti stránky a tisk
Kartografie a topografie
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT 1 ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základní pojmy počítačové grafiky Autor: Mgr.
Křížovky s VS po B II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Obchodní akademie a Střední odborná škola,
Tvorba mapy pro orientační běh s použitím GPS
InstantAtlas dynamické webové interaktivní atlasy.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Karolína Beranová Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
švýcarský vektorový program pro kresbu map
GIMP Využití nástroje Cesty Michal Zerzáň
Navigace a mapování pomocí GPS
Poznámky k testu Z uvedených otázek je vždy jedna odpověď správná.
Kartografie v ArcGIS.
VY_32_INOVACE_GR_789 CD- OBAL. Zadání: vytvořte obal na CD použijte 5 fotografií (každou v samostatné vrstvě) vložené obrázky upravte pomocí nástrojů.
Tisky parametry tisku tisk z modelu tisk z rozvržení.
SP4 - RD PROVÁDĚCÍ v ARCHICADU ing. arch. Vladimíra Jínová 12 - kontrolní tisk a kompletace.
Pocitové mapy Jiří Pánek // Katedra rozvojových studií PřF UP Olomouc //
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_I_S2_19.
CorelDRAW – prostředí programu (12). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
PIXLR − ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (1) ANEB NEJLEPŠÍ VĚCI JSOU ZADARMO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslav Zavadil. Dostupné.
ANALYTICKÁ KARTOGRAFIE OpenJUMP – základní nástroje export vybraných prvků do nové vrstvy –Replicate Selected Items – Replicate to new Layer.
MATEMATIKA Mocniny v praxi. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Mapový server Města Moravské Budějovice. Mapový server obsahuje následující projekty:
ANALYTICKÁ KARTOGRAFIE
Výstupní zařízení počítače - tiskárny
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Rastrová grafika Základní termíny – prezentace barev, barevné modely.
Počítačová grafika základní pojmy. Počítačová grafika základní pojmy.
KARTOGRAFICKÁ VIZUALIZACE
Uživatelské testování webu – teorie a praxe
CorelDRAW – práce s rastrovou grafikou
Popis: kruhový odznak dvoustranný, ražený z tombakového kovu s povrchovou úpravou napodobující staré stříbro o průměru 40mm a tloušťce 2mm; odznak je zavěšen.
KARTOGRAFICKÁ VIZUALIZACE
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Jiří.
Transkript prezentace:

Kresba MTBO map a tratí

Kde získat informace IOF MTBO klíč http://orienteering.org/wp-content/uploads/2010/12/International-Specification-for-MTB-Orienteering-Maps-2010.pdf Česká verze http://www.mtbo.cz/archiv/2011/ISMTBOM2010cz_on.pdf

Požadavky na MTBO mapu Zvýraznění cest na úkor ostatních informací Barvy na obrazovce vs barvy při tisku. Pokud není tiskárna, která si umí sama upravit ocd, tak alespoň musí poslat barevné profily pro tiskárnu. Pokud ani to není schopná, tak počítat s několika (i desítky) zkušebními tisky Správné tloušťky Občas potřeba potlačit hnědou

Požadavky na MTBO mapu Vynechání rozptylujících objektů (jámy, prohlubně, mělké rýhy, ale klidně i výrazné stromy a vývraty) Posedy a krmelce, orientační bod pro začátečníka, ale většinou zbytečný a snižující čitelnost Jen modré poledníky Volba měřítka

Požadavky na MTBO mapu Vyjádření sjízdnosti cest Problém,když každý mapuje jinak a neexistuje hlavní kartograf, který by nastavil jednotnou sjízdnost (společné první mapování). Sjednotit žluté průseky a sjízdné průseky Oprostit se od počasí a sklonu Mapovat s kolem !!!!!!

Požadavky na MTBO mapu Čitelnost za jízdy a srozumitelnost!!! Správné napojení křižovatek Špatně Dobře

Požadavky na MTBO mapu Tvary křižovatek!!!

Problémy převodu OB map Pouhé nahrazení symbolů nelze

Problémy převodu OB map Pouhé vymazání symbolů nestačí

Kresba tratí Problémy s přetiskem Potřeba dvou vrstev fialové (nad cesty a pod cesty) Kolečka a spojnice jsou jiné tloušťky než pro pěší OB Kolečko kontroly - dolní fialová Ve všech měřítkách stejně velké 5,5-6mm Středový bod - horní fialová Číslo a kód kontroly – horní fialová Spojnice kontrol – dolní fialová Pohlídat si vyřezání a posun mimo cesty, i když je pod černou barvou

Kresba tratí Ocad bohužel neumí tisknout z traťového souboru barvu pod podkladovou mapu => finální export do jednotlivých ocd. V nich pak upravit vyřezání spojnic a umístění kódů (vyřezání koleček je dobré dělat v hlavním souboru)

Kresba tratí Ukázky

Kresba tratí Ukázky

Kresba tratí Ukázky