Prezentační manažer Kapitola 6.2 (Organizační diagram)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentační manažer Kapitola 2.0 (První prezentace)
Advertisements

Prezentační manažer Kapitola 9.3 (Automatický chod - časování)
Prezentační manažer Kapitola 8.0 (Rozšířené efekty)
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.3 (Data vložená z MS Excel)
Prezentační manažer Kapitola 13.0 (Sestavení z externích zdrojů)
Prezentační manažer Kapitola 5.0 (Grafika)
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 12.0 (Sestavení vlastní prezentace)
Co je to uživatelské menu? Ve WinBase si můžeme ke každé aplikaci vytvořit vlastní menu, které po otevření nahradí standardní menu WinBase. Toto uživatelské.
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
Kreslení, kliparty, obrázky OLE, video
Objekty mohou být vytvořeny buď pomocí prostředků Wordu nebo je můžeme vytvořit na jiném místě a do dokumentu Wordu vložit. Všechny objekty se vloží na.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.0 (Graf v MS PowerPoint)
IT Začátečníci Modul 5 MS POWERPOINT.
Prezentační manažer Kapitola 3.0 (Úvodní práce v programu)
Power Point– pracujeme se snímky
Prezentační manažer Kapitola 11.0 (Tisk)
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 13.1 (Schránka a operace se schránkou)
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
Jak vytvořit vlastní prezentaci ?
MS Word Snímek č. 2 MS Word Revize dokumentu a komentáře  Pokud zapnete funkci Sledování změn, aplikace Word vloží značky tam, kde provedete.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 9.0 (Spouštění prezentace)
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 3.1 (Práce se snímky)
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Power Point– správa prezentace
TEXTOVÝ EDITOR.
Tabulkový procesor – Excel 2010 Listy
Word – styly Ing. Bohumil Bareš. Co je to styl Jednoduše řečeno, styl je souhrn vlastností odstavce, který lze aktivovat pouze jediným krokem. Jinými.
Práce se šablonami v MS Word 2007
Power Point– popis prostředí
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.4 (Videosekvence)
ILUSTRACE VE WORDU Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE III. Mgr. René Szotkowski TENTO MATERIÁL VZNIKL ZA FINANČNÍ PODPORY EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 10.0 (Záhlaví a zápatí)
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy Navigace.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 12.1 (Sestavení z externích zdrojů)
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.1 (Tabulka)
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE I.
Základy práce s OS Windows
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Tabulkový procesor Použití nejběžnějších funkcí v Excelu, datové funkce, funkce uvnitř funkcí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-04 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Informatika – Úvod do MS Powerpoint. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Tabulkový procesor Základní informace o kontingenčních tabulkách a grafech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Grafická úprava sestavy Access (15). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 4– POWERPOINT – PRÁCE S TEXTEM Název školy:
Textový Editor.
Textový editor Lada Juráňová.
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
WordArt, SmartArt, Tvary
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce
Transkript prezentace:

Prezentační manažer Kapitola 6.2 (Organizační diagram) MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.2 (Organizační diagram) Úkoly pro šestou kapitolu: Délka trvání druhé kapitoly < min.

Organizační diagram Organizační diagram je externí podprogram balíku MS Office, nejedná se tedy jako u předchozí tabulky či grafu o součást programu MS PowerPoint. Pomocí organizačního diagramu je možné vytvořit určitou logickou svázanou strukturu jednotlivých polí, přičemž obsah těchto polí může být tvořen jak textem, tak i nadefinovanou funkcí. Pomocí organizačního diagramu můžeme snadno provést to, co by se muselo pracně malovat pomocí čar.

Příklad organizačního diagramu Na obrázku pod textem je příklad jednoduchého organizačního diagramu se znázorněním struktury studijních oborů školského zařízení. K tomu, aby bylo možno vytvořit organizační diagram a následně jej vložit do programu, je nutné, aby byl v systému nainstalován modul MS Organization Chart. Pokud modul nainstalován není, nelze operaci zahájit. Obr. 01

Vytvoření diagramu Zastavte se kurzorem na snímku, ve kterém bude umístěn organizační diagram. V hlavní nabídce programu klepněte na položku Vložit. V otevřené podnabídce klepněte na položku Objekty. Program zobrazí okno, ve kterém zatrhnete Vytvořit nový a vyberete položku MS Organization Chart 2.0 (pokud není funkce nainstalována, nebude zde uvedena). Klepněte na OK. Zobrazí se okno s aplikací se základní podobou navrženého diagramu. V základní podobě diagramu, tak jak si jej prohlédnete na dalším snímku, je jeden nadřazený prvek a tři podřazené prvky. K dispozici je celá řada prvků, z nichž nejzákladnější jsou k dispozici na horní liště.

Popis organizačního diagramu Obr. 02

Úprava vzhledu diagramu Změna vzhledu se provádí nejčastěji prostřednictvím tlačítek, která jsou umístěna v horní části okna – hned pod hlavní nabídkou. Jedná se o tlačítka nazvaná Podřízený, Kolega, Manažer apod.. Před úpravou je nutné si rozmyslet, jak budou které prvky napojeny na ostatní. Celou strukturu lze sice dodatečně přeskupit, ale pokud je již na počátku vytvořena správně, ušetříte spoustu času. Dejme příklad, že budete chtít pod nějaký prvek (př.SSOU) umístit podřízený prvek. Klepnete proto na tlačítko Podřízený. Kurzor myši se změní na symbol s prvkem podřízený. Klepněte na prvek, pod kterým má být podřízený prvek vytvořen (tzn. v našem případě SSOU). Jinak řečeno, vždy při přidání nového prvku je nutné klepnout na ten prvek, ke kterému má být přidán, „přilepen“. Okamžitě bude vytvořen nový podřízený prvek – zatím bez názvu. Pro smazání jakéhokoliv prvku, stačí na něj klepnout levým tlačítkem myši, tak, aby byl označen do bloku a následně stisknout tlačítko DELETE.

Konec Cíle kapitoly: Podrobně popsat organizační diagram Vytvoření organizačního diagramu Popsat prostředí pro tvorbu diagramu Úprava vzhledu diagramu