INTERNET A WORL WIDE WEB JAKO SOUČÁST INFORMAČNÍHO SYSTÉMU ZÁKLADNÍ ŠKOLY Petr Vitásek, 2004 Diplomová práce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
P ILOTNÍ OVĚŘENÍ VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU V RÁMCI PROJEKTU Průvodce CR – Specialista pro Jihomoravský kraj CZ.1.07/3.2.04/ Tento projekt je spolufinancován.
Advertisements

Podpora meziobecní spolupráce
Bibliotheca academica, Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven 2010 Fakulta sociálních studií MU, Brno, 2.–3. listopad 2010 Výsledky průzkumu informačního.
Výuka cizích jazyků technických předmětů
© Radek Maca Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z ICT plán školy možný přístup k jeho zpracování odbor 55 SIPVZ MŠMT.
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Úvod do předmětu Požadavky k zápočtu Požadavky k zápočtu Požadavky ke zkoušce Požadavky ke zkoušce Organizace výuky Organizace výuky.
Vysoká škola Báňská - Technická univerzita Ostrava Inovace výuky odborných předmětů na bázi řízení projektu Jana Šarmanová Libor Holub Radoslav Fasuga.
Ludmila Kohoutová Národní knihovna ČR Meziknihovní služby v roce 2010 Knihovny současnosti 2011.
Bakalářský seminář Úvod BP Závěr BP.
PŘÍKLAD * SOUČÁST POMŮCKY
Ochrana aktiv v malé firmě Bakalářská práce Pavel Šnajdr – Aplikovaná informatika.
PŘÍPRAVA METODICKÉHO POKYNU REKTORA VŠSS KE ZPRACOVÁNÍ DIPLOMOVÝCH PRACÍ Zpracování diplomové bakalářské práce.
Úvod. školní: příprava na předmět Databázové systémy praktický: webové aplikace databázové systémy základy vývoje webových aplikací od návrhu databáze.
Zpracování VŠKP práce Doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. Prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Rada VŠ - Komise pro přípravu učitelů řešení problematiky strukturovaného studia učitelství - šetření na vysokých školách.
Elektronická žákovská knížka Autor: Matěj Liederhaus Vedoucí projektu: Klára Císařová.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Seminární práce Postupy pro školní rok 2014/2015.
Internet.  Celosvětový systém propojených počítačů  Funkce  Sdílení dat  Elektronická pošta.
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, ph.d.
Úvod mapy pro orientační běh cíle práce stav řešené problematiky očekávané výsledky výsledky ukázka aplikace budoucnost aplikace.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Internet a jeho využití pro obchod Projekt SZIF. Popis a zaměření semináře Na tomto semináři se seznámíte s problematikou využití internetu a jeho různých.
Informační podpora při krizovém řízení
Střední zdravotnická škola Beroun Jméno autora: Název práce: Třída: Školní rok:
Vzdělávání na Univerzitách třetího věku v ČR Zlín, 26. –
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PŘEDSTAVENÍ II. ETAPY PROJEKTU Ing. Břetislav Moc IBM Česká republika spol.
Současné teorie finančních služeb Přednáškový kurs Mgr FFS ZS 2008.
PREZENTUJÍCÍ IT služby měst Hodnocení stavu rozvoje informatiky obcí 2. a 3. stupně V období květen až červenec 2014 byly na webech obcí dvojek.
Setkání účastníků neformální konsorcia Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha Brno
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Úvodní informace Informatika pro ekonomy II ZS 2011/2012.
Tvorba aplikace pro evidenci rybářských úlovků, využívající službu WWW Vedoucí diplomové práce : Ing. Kateřina Růžičková, Ph.D. Název diplomové práce:
Protálová řešení Příklady reálných nasazení Tomáš Kutěj System Engineer Microsoft.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Úvodní informace Informatika pro ekonomy II LS 2007/2008.
Případová studie Seminář 2014.
Kurz Adobe Dreamweaver CS6 v LMS Moodle
Struktura bakalářské práce
České vysoké učení technické v Praze Fakulta stavební Katedra mapování a kartografie Návrh koncepce prostorového informačního systému památkového objektu.
HyperText Markup Language (zkratka HTML) je v informatice název značkovacího jazyka používaného pro tvorbu webových stránek, které jsou propojeny hypertextovými.
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
Vedoucí práce: Ing. Pavel Štrach, Ph.D et Ph.D Autorka: Bc. Michaela Hozdeková, DiS.
Petr SUCHÁČEK, Gabriela ŠTEFANOVÁ. * Teoretická část  Instituce a ICT  Učitelé a ICT  Studenti a ICT * Empirická část  Dotazníkové šetření mezi spolužáky.
Tvorba www stránek – (01) úvod Autor: Mgr. Josef Motl Datum: , ročník: 7. ročník ZŠ Vzdělávací oblast: Informační technologie Anotace: Prezentace.
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha
Lektor: Ing. Ludmila Brestičová Vítejte na dnešní přednášce.
Bakalářská práce Vedoucí práce: Autor práce: Mgr. Petra Kadlecová Ludmila Pokorná Mgr. Petra Kadlecová Ludmila Pokorná Významn é faktory v hodnocen í osobnosti.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu vy_32_INOVACE_inf3_web01 Označení materiálu web01_uvod.pptx Název školy Gymnázium Kladno Autor.
Zahradnická fakulta v Lednici S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 23. – 25. dubna 2008 S 4 U – Seminář o Univerzitním informačním systému.
Kapitola 5: Úvod do analytických technologií Webu Vítězslav Šimon (SIM0047) Adaptivní webové systémy (AWS)
Návrh účinné marketingové komunikace podniku v oblasti služeb
Seminář Bakalářská práce
ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA, O.P.S.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie PREZENTAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ DOVEDNOSTI MANAŽERA VE VYBRANÉM PODNIKU.
Návrh turistického informačního systému v centru Českých Budějovic
NÁZEV ROČÍKOVÉ PRÁCE vedoucí RP: jméno vedoucího RP
Návrh diplomu Fair play
Vzor individuální prezentace
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ
Facility management jako součást efektivní správy společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
NÁZEV ROČÍKOVÉ PRÁCE vedoucí RP: jméno vedoucího RP
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vnitropodniková komunikace ve vybraném podniku Autor práce: Denisa.
Propagace nové hry Epic Game
Školní vědecký projekt
Informatika pro ekonomy I LS 2009/2010
Transkript prezentace:

INTERNET A WORL WIDE WEB JAKO SOUČÁST INFORMAČNÍHO SYSTÉMU ZÁKLADNÍ ŠKOLY Petr Vitásek, 2004 Diplomová práce

Obsah:  Úvod do problematiky – cíle práce  Teoretické vstupy pro řešení – Internet, Web, vývoj HTML a Flash  Škola a Internet – současný Informační systém ZŠ, průzkum, portály na podporu edukačního procesu  Možnosti vytváření webových stránek – FrontPage, Flash 5 a publikace na webu  Vytváření webových stránek ZŠ Lutín  Závěr

Cíle práce:  charakterizovat stav využívání Informačního systému ZŠ – průzkum  analyzovat účast žáků a učitelů ZŠ na spolupráci při vytváření a aktualizaci webových stránek  definovat postupy při vytváření webových stránek pro potřeby ZŠ a zařazení do výuky, nebo kroužku Informatiky  vypracovat nová řešení při tvorbě www ZŠ  syntetizovat dílčí závěry, ke kterým jsme došli  prezentovat výsledek webových stránek ZŠ Lutín na přiloženém CD-ROM.

Využití webových stránek na ZŠ - průzkum  průzkum byl proveden v únoru 2004  odpovědělo 31 ZŠ ze 120-ti respondentů  elektronický dotazník s pěti otázkami: 1) Má Vaše ZŠ www stránky? Celkem 27 ZŠ

Využití webových stránek na ZŠ - průzkum 2) Kdo Vám vytvořil webové stránky?

Využití webových stránek na ZŠ - průzkum 3) Kdo provádí aktualizaci webových stránek?

Využití webových stránek na ZŠ - průzkum 4) Jak často provádíte aktualizaci webových stránek?

Využití webových stránek na ZŠ - průzkum 5) Probíhá na Vaší ZŠ zájmový kroužek informatiky? - uveďte náplň práce Celkem 27 ZŠ nejčastější odpovědi: - práce s Internetem - Word, Excel, FrontPage a rozšiřování znalostí o PC - hry, výukové programy a jiná multimédia - tvorba www stránek - práce na školním časopise

Požadavky při navrhování www ZŠ Lutín  vytvořit na první pohled poutavé a „živé“ stránky  účelné, informační stránky se základními a důležitými informacemi o škole a obci  jednoduchost a kompatibilita zpracování  optimální množství grafických prvků  zařazení informací do vhodných kategorií  umožnit návštěvníkům vyjádřit svůj názor  publikovat stránky na nezávislý server nebo dle možností školy

Závěr  bylo provedeno výzkumné šetření  definice a popis nových teoretických přístupů  popis základních aplikací pro tvorbu www  vymezení a popis struktury webových stránek, které mohou být účelnou předlohou  stanovení dílčích závěrů  publikace reálných webových stránek ZŠ Lutín na webové adrese: včetně přílohy Diplomové práce na CD-ROM. - všechny stanovené cíle byly splněny!