Publikované materiály pochází ze zdrojů autora.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PC Výstupní periferie.
Advertisements

Jehličkové tiskárny.
Laserová tiskárna barevná
Inkoustové tiskárny.
Periferní zařízení počítače
Přídavná zařízení.
na interaktivní tabuli
POČÍTAČOVÉ TISKÁRNY VY_32_INOVACE_E3-03 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_153_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
TISKÁRNY.
TISKÁRNY VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC.
Rychlý přehled nejběžnějších typů tiskáren.  8, 9 nebo 24 jehliček  Jehličky skrz barvící pásku protlačují jednotlivé body, čímž vzniká na papíře obraz.
Počítačové tiskárny.
Tiskárny.
Opáčko Jak funguje CD-ROM, jak čte data?
Informační a komunikační technologie
Výstupní zařízení počítače
Počítačová grafika.
Obchodní akademie, Náchod, Denisovo nábřeží 673 Projekt CZ.1.07/1.5.00/ EU peníze pro Obchodní akademii Náchod Číslo-název šablony a klíčové aktivity.
Tiskárny 1. část Výstupní zařízení.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_059 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
LED tiskárna barevná Do této kategorie patří tiskárny, které tisknou pomocí LED diod resp. práškového toneru. Využívají se celkem čtyři tonery (tři barevné,
Periferní zařízení.
Rozdělení podle principu tisku
Jak fungují tiskárny?.  Po tisknutí v určitém programu Tisk nebo CTRL + P začne program který je instalován k tiskárně přepisovat vše to, co se má vytisknout.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A20 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření květen.
Informatika - Tiskárny akademický rok 2013/2014
Inkoustová tiskárna Do této kategorie patří tiskárny, které tisknou pomocí inkoustu. Obr. 1.
POČÍTAČOVÝ TISK.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Laserová tiskárna První laserovou tiskárnu vyvinul Gary Strarweather v Xerox PARC modifikací kopírky Xerox v roce První laserová tiskárna určená.
VSTUPNÍ A VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ II
Laserové tiskárny.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Technické vybavení pro zpracování grafiky Jan Přichystal.
VY_32_INOVACE_E3-02 POČÍTAČOVÝ TISK AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU: POČÍTAČOVÝ TISK Časová náročnost:
TISKÁRNY Tiskárna je výstupní zařízení, které slouží k přenosu dat uložených v elektronické podobě na papír nebo jiné médium (fotopapír, kompaktní disk.
Výstupní počítačová zařízení tiskárny
TISKÁRNYTISKÁRNY Od tiskařských lisů až po laserové tiskárny.
ELEKTROTECHNIKA Elektronické počítače
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_060 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Informační a komunikační.
Vendula Smékalová VŠLG
Laserové tiskárny Laserová tiskárna pracuje na obdobném principu jako kopírka – využívá fotoelektrických vlastností polovodičů (selenu), který je nanesen.
Podle principu tisku se dělí na:
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – tiskárny, 2. část Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Jazyk: čeština Datum vytvoření:21.
PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ Barevné tisky
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
TISKÁRNY SIMONA LESCHINGEROVÁ 4.Z. TISKÁRNY 4 JEHLIČKOVÉ TISKÁRNY 4 LASEROVÉ TISKÁRNY 4 TRYSKOVÉ TISKÁRNY 4 BAREVNÉ TISKÁRNY 4 VOSKOVÉ TISKÁRNY.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_238.
Tiskárny, skener NÁZEV ŠKOLY2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONYIII/2.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_13_TISKARNY.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Tiskárny a barevné prostory Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
TISKÁRNY  Jehličkové  Inkoustové  Laserové  Termosublimační  Termální.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
Rychlý přehled nejběžnějších typů tiskáren. Jehličky skrz barvící pásku protlačují jednotlivé body Často používaná v obchodech pro tisk paragonů (pokladních.
Periferní zařízení počítače - opakování
PC Výstupní periferie.
LASEROVÉ TISKÁRNY.
Tiskárny.
Inkoustové tiskárny.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Výstupní zařízení počítače - tiskárny
TISKÁRNY Anna Hošková Máme 3 druhy tiskáren.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Laserová tiskárna
Transkript prezentace:

Publikované materiály pochází ze zdrojů autora. Tiskárny Název školy Soukromé střední odborné učiliště LIVA s.r.o. Projekt CZ.1.07/1.5.00/34.1035 Elektronické studijní zdroje Název materiálu VY_32_INOVACE_104 Tiskárny Tematická oblast Základy ICT Ročník 1 Autor Jan Hlavatý Datum vzniku 29.11.2012 Anotace Rozdělení tiskáren, princip fungování jehličkové, laserové, inkoustové a LED tiskárny Metodika Prezentace prostřednictvím projektoru, samostudium Publikované materiály pochází ze zdrojů autora.

Jehličkové tiskárny Tiskovou hlavu tvoří jehličky, které úderem protlačují barvu z barvicí pásky na papír. Výtisk má podobu rastrového obrázku, skládá se z jednotlivých teček. Dříve se používaly běžně, dnes už jen tam, kde nezáleží na kvalitě tisku – např. tisk pokladních dokladů v obchodech a sestavy v účetních firmách (dokáží tisknout na tzv. nekonečný papír).

Inkoustové tiskárny Při tisku vystřelují na papír tryskami v tiskové hlavě drobné kapičky inkoustu. Mechanicky (přivedením napěťového impulsu na membránu) Teplem (pomocí rezistoru, inkoust začne vřít a drobná kapka vystříkne na papír) Barevný výtisk vzniká složením z barev - azurová, purpurová, žlutá, černá (Cyan, Magenta, Yellow, Key). Některé tiskárny navíc používají při tisku fotografií speciální černou barvu.

inkoust je uložen v inkoustových kazetách (cartridge) nejdůležitější vlastnostmi jsou rychlost tisku, rozlišení (DPI) hlavním kritériem při nákupu – cena a životnost inkoustových kazet (výrobce uvádí životnost při 5% pokrytí stran, což odpovídá kancelářskému tisku) cartridge lze renovovat i v domácím prostředí inkoustovou tiskárnou lze tisknout i na fólie a CD/DVD

Laserové tiskárny princip elektrofotografického tisku obrazu tiskárna se skládá z kazety s tonerem, světlocivného bubnu (hliníkového válce), mazací lampy, nabíjecí korony (přenos napětí na válec), laserového zapisovacího mechanismu a zažehlovacího mechanismu (trvalé přichycení tonerového prášku na papír) při barevném tisku probíhá barevný rozklad a tisk prostřednictvím čtyř tiskových jednotek (CMYK)

Tonery lze stejně jako inkoustové náplně znovu naplnit doma pomocí plnící sady v profesionální dílně, kde vymění válec a stěrku a doplní toner

Princip fungování laserové tiskárny Světlocivný válec se elektricky nabije Laserovým paprskem se vypálí obraz na válec – zde je náboj nulový Toner se přichytí na místech s nábojem Otáčením válce se toner nanese na papír a následně vysokou teplotou zažehlí Válec se očistí od zbytků toneru stěrkou A postup se opakuje

LED tiskárny U laserové tiskárny se používá na vytvoření obrazu laserové světlo, otočné zrcátko a čočka. U LED tiskáren se obraz vypaluje na válec pomocí matice LED diod. ZDROJE A DALŠÍ INFORMACE http://www.svethardware.cz/art_doc-1128B1536EFB4E11C12574F6004C6E4B.html http://www.paladix.cz/clanky/hardware-inkoustovych-tiskaren.html