SLUNÍČKO Domov pro seniory.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POPIS AREÁLU Ubytování představuje 12 rodinných dvojdomků vždy se sedmi 2 až 3 lůžkovými byty přístupnými vchodem situovaným do středu areálu. Každý byt.
Advertisements

Chráněné bydlení, osobní asistence Lucie Valouchová, FN Plzeň Podzimní setkání, EPI-RODINA Praha, Hotel Globus,
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
ŘÍČANSKÝ DENNÍ STACIONÁŘ. Proč stacionář ? ► Slušnost, úcta ke stáří i nemoci a demografický vývoj společnosti nás nutí přemýšlet a rozšiřovat kapacity.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Azylový dům pro rodiny s dětmi
Zákon o sociálních službách
AZYLOVÉHO CENTRA A STARTOVACÍCH BYTŮ PETROVICE, PRAHA 10 ul. JAKOBIHO
DENNÍ STACIONÁŘ OLGA.
DOMOV PRO SENIORY Reynkova 3643, Havlíčkův Brod
Sociální služba – domov pro seniory
1 Domov Duha, p.o. Hřbitovní č Nový Jičín Sociální služba – domov pro osoby se zdravotním postižením Domov Duha, p.o. Hřbitovní č
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Domov pro seniory Uherské Hradiště
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
Obor: Sociální práce se zdravotnickým profilem
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Fakultní nemocnice Ostrava
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Materiálně-technický standard v sociálních službách Eva Capicarová.
Průvodcovské a předčitatelské služby. jsou terénní nebo amb. služby poskytované osobám, jejichž schopnosti jsou sníženy z důvodu věku nebo zdravotního.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
Domov se zvláštním režimem.  Cílová skupina  Kde se nacházíme  Co poskytujeme  Objekty areálu  Pokoje  Aktivity  Fakultativní služby  Zprostředkovávané.
DOVOLTE, ABYCHOM VÁS PŘIVÍTALI V PREZENTACI NAŠEHO DOMOVA.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
ENERGIE obecně prospěšná společnost poskytuje v souladu se zákonem č 108/2006 Sb. o sociálních službách tyto sociální služby: § 50 domov se zvláštním režimem.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
DOMOV PRO SENIORY.  Cílová skupina  Kde se nacházíme  Co poskytujeme  Objekty areálu  Pokoje  Aktivity  Fakultativní služby  Zprostředkovávané.
Osobní asistence. osobní pomoc osobám se zdravotním postižením zahrnuje služby, které zmírňují důsledky postižení pro jedince při všech jeho činnostech.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Denní stacionáře.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
SENIOR WORK Eva Smejkalová.
Pečovatelská služba.
DOMOVA DŮCHODCŮ HRUBÁ VODA
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
PREZENTACE DOMOV PRO SENIORY.
Sociálně terapeutické dílny
PREZENTACE DOMOV PRO SENIORY.
Domov se zvláštním režimem
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Týdenní stacionáře.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
DOMOVA DŮCHODCŮ HRUBÁ VODA
Terapeutické komunity
Domov se zvláštním režimem
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
DOVOLTE, ABYCHOM VÁS PŘIVÍTALI V PREZENTACI NAŠEHO DOMOVA
Domov se zvláštním režimem
Azylový dům pro rodiny s dětmi
Terénní a ambulantní Pečovatelská služba
Ústav vs. Komunitní služba
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
„Nad konáním dobra není třeba uvažovat“
Transkript prezentace:

SLUNÍČKO Domov pro seniory

Adresa: Syllabova 19 Ostrava- Vítkovice Příspěvková organizace Zřizovatel: Statutární město Ostrava

Cílové skupiny: oddělení Domov pro seniory: pro občany důchodového věku se sníženou soběstačností a dlouhodobě nepříznivým zdravotním stavem, kteří jsou při péči o vlastní osobu závislí na pomoci nebo dohledu jiné osoby

Posláním: je poskytování pobytové sociální služby občanům, kteří dosáhli důchodového věku a potřebují podporu a pomoc při zajišťování a naplňování aktivního důstojného života s respektem k jedinečnosti člověka.

oddělení Domov se zvláštním režimem: pro občany důchodového věku se sníženou soběstačností a pokročilou ztrátou paměťových a orientačních schopností, jejichž stav při péči o vlastní osobu vyžaduje pravidelnou pomoc jiné osoby

Posláním: je poskytování pobytové sociální služby občanům, kteří dosáhli důchodového věku a jejichž zdravotní stav vyžaduje pomoc při zajišťování potřeb ve všech oblastech denního života s respektem k jedinečnosti člověka.

CÍL Cílem poskytovaných služeb je podpora a pomoc uživatelům v základních životních schopnostech, motivace k aktivizačním činnostem, podpora v kontaktu se společenským prostředím a pomoc při uplatňování práv a oprávněných zájmů, to vše s respektem k jejich potřebám.

Služby jsou poskytovány v souladu se zákonem č. 108/2006 Sb Služby jsou poskytovány v souladu se zákonem č. 108/2006 Sb., o sociálních službách v platném znění, provádějící vyhláškou č. 505/2006 Sb. a obecně závaznými předpisy.

Prostředí poskytované služby: Domov pro seniory Sluníčko je v provozu od července roku 2000. Prostředí odpovídá plně charakteru služeb a potřebám uživatelů, pro které jsou určeny. Celý komplex tvoří dvě budovy spojené dvoupodlažním krčkem. V něm je umístěna recepce s posezením, kavárna s prodejnou, která je uživatelům k dispozici 7 dní v týdnu, více účelový sál, který se dá proměnit pro širokou škálu různorodých aktivizačních činností.

Uživatelé mají k dispozici zájmové ateliéry, zimní zahrady,knihovnu, tělocvičnu, společenské místnosti, zákoutí na jednotlivých odděleních a přilehlou zahradu s parkovou úpravou. Jednotlivé úseky jsou vybaveny kuchyňkou, centrální koupelnou, špičkově vybavenou speciální zdravotní technikou, polohovacími vanami a sprchovými vozíky. Vstup a pohyb ve všech prostorách Domova pro seniory Sluníčko je zcela bezbariérový.

SLUŽBY Poskytnutí ubytování : 46 jednolůžkových a 71 dvoulůžkových pokojích 188 uživatelům. Součástí pokojů je sociální zařízení (WC, umývadlo, sprcha). Pokoje jsou vybaveny elektrickými polohovacími postelemi, komodou, nočním stolkem, skříní s možností uzamykatelné osobní skříňky a signalizačním zařízením..

možnost dovybavit si pokoj obrázky a drobnými předměty Soukromí ve dvoulůžkových pokojích je zajištěno paravánem. Ubytování zahrnuje také topení, teplou a studenou vodu, elektrický proud, plyn, úklid, praní, žehlení a drobné opravy prádla. Uživatele mohou používat vlastní televizní a rozhlasové přijímače, za které hradí poplatky České poště

Poskytnutí stravy: Uživatelům je zajištěna celodenní strava odpovídající věku, zásadám racionální výživy a potřebám dietního stravování. Strava je poskytována v rozsahu třech hlavních a jednoho vedlejšího jídla u stavy normální a šetřící, u stravy diabetické v rozsahu třech hlavních a třech vedlejších jídel.

úkony péče: - pomoc při zvládání běžných úkonu péče o vlastní osobu - pomoc při osobní hygieně

-zprostředkování kontaktu se společenským prostředím ,pomoc při uplatňování práv a oprávněných zájmů: Tým pracovníků úseku odborných doplňkových sociálních služeb podporuje uživatele v kontaktu s rodinou, přáteli a známými. Sociální pracovnice jsou uživatelům nápomocny při jednáních s úřady a dalšími institucemi, poskytují sociální poradenství.

, sociálně terapeutické činnosti: - aktivizační činnosti , sociálně terapeutické činnosti: Aktivizační a sociálně terapeutické činnosti jsou součástí individuálních plánů uživatelů a výrazně ovlivňují kvalitu jejich života. Tyto činnosti si volí sám uživatel, omezením je pouze zdravotní stav. Koordinátory činností jsou pracovnice úseku odborných doplňkových sociálních služeb.

Denní aktivity: - vysílání „Sluníčkového rádia“ - rozcvičky na odděleních - návštěva tří zájmových ateliérů – šicího, dobrých nápadů a keramického - vzdělávací a oddechové programy

Týdenní aktivity: - trénink paměti - zpívánky - taneční terapie - jóga pro seniory - půjčování knih

Měsíční aktivity: - canisterapii - bohoslužby katolické a protestantské - filmový klub - kuchtění pro radost - klub přátel vážné hudby

Zdravotní péče Součástí pobytové sociální služby je zdravotní péče, která je uživatelům poskytována v souladu se zákonem číslo 108/2006 Sb. o sociálních službách v platném znění.

Péče je zajišťována ústavním lékařem a docházejícími odbornými konsiliárními lékaři – očním, zubním, diabetologem, neurologem, kožním, rehabilitačním a psychiatrem. Uživatel má právo si zvolit svého ošetřujícího lékaře i lékaře odborného. Ošetřovatelskou péči zajišťují zdravotní sestry a ošetřovatelky, obslužnou péči pracovníci sociální péče. Součástí pracovního týmu útvaru sociálně zdravotní péče je nutriční terapeutka, která dbá na správnost, pestrost a chutnost při přípravě všech druhů poskytované stravy .

Rehabilitrace Rehabilitační péče je poskytována na základě ordinace příslušného lékaře fyzioterapeutkami ve velmi dobře vybaveném rehabilitačním centru. Uživatelé mohou využívat moderní přístrojovou techniku ve fyzioterapii (elektroléčbu, biotronovou lampu, inhalátor, parafín, magnetoterapii, klasické masáže), terapii vodoléčebnou ( vířivé koupele končetin, vanové koupele, perličková lázeň, podvodní masáže ).

Úhrada za služby od 1.srpna 2008 Jednolůžkový pokoj Ubytování 171,- Kč Ubytování 171,- Kč Strava normál 117,- Kč Strava šetřící 119,- Kč Celkem denně 288,- Kč Celkem denně 290,-Kč Celkem měsíčně 8 640,-Kč Celkem měsíčně 8 700,-Kč Strava diabetická 129,- Kč Strava výživná 129,Kč Celkem denně 300,- Kč Celkem denně 300,- Kč Celkem měsíčně 9 000,- Kč Celkem měsíčně 9 000,- Kč

Úhrada za služby od 1.srpna 2008 Dvoulůžkový pokoj Ubytování 131,- Kč Ubytování131,- Kč Strava normál 117,- Kč Strava šetřící119,- Kč Celkem denně 248,- Kč Celkem denně250,Kč Celkem měsíčně 7 440,- Celkem měsíčně 7 500,Kč Ubytování 131,- Kč Ubytování 131,- Kč Strava diabetická 129- Strava diabetická 129,-Kč Celkem denně 260,- Kč Celkem denně 260,- Kč Celkem měsíčně 7 800,- Celkem měsíčně 7 800,Kč

Poskytované služby péče, jejichž rozsah je sjednán ve „Smlouvě o poskytování sociálních služeb“, uživatel hradí z přiznaného příspěvku na péči (výše příspěvku: 2.000,- 4.000,- 8.000,- 11.000,- Kč).

Děkuji za pozornost Rafaelová Eva