© Radek Maca1 Pravidla financování v roce 2006 odbor 55 - SIPVZ Standard služeb ICT.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Advertisements

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
FINANČNÍ ZÚČTOVÁNÍ A HV 2012 FINANČNÍ ZÚČTOVÁNÍ ZA ROK 2012 A VÝSLEDKY HOSPODAŘENÍ Datum: únor 2013.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
© Radek Maca1 Radek Maca odbor 55 – SIPVZ, MŠMT Seminář IVIG, IVIG v teorii a praxi vzdělávacích institucí.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
© Radek Maca Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z ICT plán školy možný přístup k jeho zpracování odbor 55 SIPVZ MŠMT.
Statutární město Karlovy Vary
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
REFORMA SYSTÉMU FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ
Alternativní zdroje podpůrných opatření
Využití počítačových sítí ve výuce & SIPVZ (nejen)
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Kdo chce být milionářem ?
FINANCOVÁNÍ ŠKOLSTVÍ.
UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Nadstandard IC služeb aneb Jak na projekty SIPVZ.
© Radek Maca1 Změny ve věcném standardu odbor 55 - SIPVZ Standard informačních a komunikačních služeb.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SLUŽEB ICT VE ŠKOLE NÁLEŽITOSTI ICT PLÁNU ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
Fond Vysočiny Celkový objem finančních prostředků Fondu Vysočiny – 81,4 mil Kč Dílčí cíl Programu rozvoje kraje – 3.2 Podpora rozvoje telekomunikačních.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z Financování rozvoje, obměny a provozu ICT ve školách a školských zařízeních SIPVZ.
Legislativa a ICT STRUČNÝ PŘEHLED PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ neboli právní východiska pro ICTK.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
© Radek Maca1 SIPVZ po roce 2006 …. © Radek Maca2 SIPVZ se mění: Programy  Projekt  Proces PI.PII.PIII. dle - UV č. 402/2004, č. 792/2004, - zákona.
Studium k výkonu specializovaných činností: Koordinace v oblasti informačních a komunikačních technologií.
© Radek Maca1 Cíle SIPVZ. © Radek Maca2 Rozvoj informační výchovy ve školách Koncepce SIPVZ (UV 351/2000) Vzděláváním k informační gramotnosti – nutné.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Projekty rozvoje ICT ve škole Blanka Kozáková MŠMT odbor 55 SIPVZ
17. března 2003 Univerzální přípojka – brána do IVS Miroslav Nováček Libor Neumann.
© Radek Maca1 Úvod do strategie řízení. © Radek Maca2 Hlavní oblasti činností ve škole Škola (šk. zařízení) vzdělávání (služby) uplatnění (trh)řízení.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Hlavní město Praha Projekty SIPVZ v roce 2005 Bc. Karel Krupka Magistrát hlavního města Prahy Odbor školství.
© Radek Maca1 Evidence evaluovaných materiálů pro výuku (= evaluační web)
© Radek Maca MSK Radek Maca odbor 55 - SIPVZ ČR MŠMT SIPVZ pro nový školský zákon.
Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ © Radek Maca1 Ing. Antonín Mucha Mgr. Radek Maca odbor 55 - SIPVZ ČR MŠMT SIPVZ v roce 2005.
Národní program počítačové gramotnosti Petr Heinzl koordinátor NPPG.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Systém grantových programů kraje Vysočina. Programové a koncepční dokumenty IT  PRK – Program rozvoje kraje Vysočina  pracovní skupina PRK, zastupitelstvo.
© Radek Maca1 Vývoj SIPVZ. © Radek Maca2 Přehled UV o SIPVZ.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
© Radek Maca1 SCO 2005, Radek Maca odbor 55 - SIPVZ SIPVZ a nový školský zákon.
ROZVOJ ICT V PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍCH KRAJE VYSOČINA Poskytování finančních prostředků.
Projekty SIPVZ 2005 Rozbor kritických momentů v přípravě projektů SIPVZ.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Koncept rozvoje ICT aneb ICT plán Eurocamp Běšiny přednášející: Ing. Karel Rejthar MCP, AER ICT metodik SŠZP Klatovy.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
odbor sociálních služeb a sociální práce, MPSV
Pravidla financování v roce 2006 odbor 55 - SIPVZ
postup podání žádosti odbor 55 - SIPVZ
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
Mgr. Josef Smékal Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Vyúčtování dotací za rok 2013 Rozdělení dotací v roce 2014
Transkript prezentace:

© Radek Maca1 Pravidla financování v roce 2006 odbor 55 - SIPVZ Standard služeb ICT

© Radek Maca2 ŠKOLA4        ŠKOLA3        Standard ICT služeb (č.j /2005) MŠMT ŠKOLA1 zřizovatel, com EU ICT plán + žádost do projekt do dotace na standard ICT služeb (č.j /2005) granty na nadstandard (č.j /2005) spoluúčast max. 30 % (jen na infrastrukturu) spoluúčast min 30 % na nadstandard ŠKOLA2                     školení data infrastruktura      přes is.e-gram.cz Pravidla financování informačních a komunikačních služeb

© Radek Maca3 Financování standardu služeb ICT ve školách (č.j /2005) •rozvojový program na základě žádosti –do prostřednictvím IS SIPVZ ( •kategorizace příjemců dotace –MŠ, ZUŠ (dotace na školu) –ZŠ, SŠ, konzervatoře, jazykové školy, VOŠ (dotace na žáka) •konstrukce normativu –kumulovaná dotace na školu: fixní částka volně použitelná na ICT služby –kumulovaná dotace na žáka: variabilní částka s minimem od 150 žáků, z toho část na internet, ostatní volně použitelné na PI, PII, PIII –„nevybavené ZŠ, SŠ a VOŠ“ navíc 500 Kč na žáka (bez spoluúčasti) •kumulovaná dotace –jeden balík peněz, lze přesouvat mezi programy –povinnost zajistit připojení do internetu dle parametrů, ostatní volně použitelné –spoluúčast pouze na infrastruktuře (min. 30 %)

© Radek Maca4 Příklad pro školy - rámce •MŠ, ZUŠ (dotace na školu) –od Kč do Kč na školu •ZŠ, SŠ - Gy, konzervatoř, „jazykovka“ – Kč na konektivitu –plus do 100 Kč na žáka, min Kč na školu-PO (do 600 Kč) –např. pro „zelenou“ se 400 žáky: Kč = Kč na konektivitu Kč na PI, PII, PIII •ost. SŠ, VOŠ – Kč na konektivitu –plus cca 120 Kč na žáka, min Kč na školu-PO (cca 620 Kč) –např. pro „červenou“ VOŠ se 400 žáky: Kč = Kč na konektivitu Kč na PI, PII, PIII •školy využívající připojení do KI ISVS, bude hradit MŠMT

© Radek Maca5 Účel použití finančních prostředků •PI – vzdělávání pedagogů v oblasti ICT –důraz na volitelné moduly P (hlavně disciplinární) –nově vzdělávání metodiků – koordinátorů ICT (dle §9 vyhl. 317/2005 Sb.) –evidence přes IS SIPVZ, resp. DVPP •PII – výukový software a informační zdroje –jen registrované a evaluované dle metodiky MŠMT –navíc sw pro podporu řízení výukového procesu (metodický, evidenční a klasifikační sw) •PIII – infrastruktura –pracovní stanice s příslušenstvím (pro zajištění požadovaných služeb vč. udržení provozuschopnosti) –prezentační technika a jiné periferie (podpora výuky v běžných učebnách) –LAN ve škole –základní sw (OS, kancelář, bezpečný přístup na internet) •konektivita –prostřednictvím KI ISVS –dle standardu P2C u kohokoliv

© Radek Maca6 Žádost o dotaci na

© Radek Maca7 Důležité termíny •do –všechny školy v „rejstříku“ mohou podat žádost o dotaci na zajištění standardu ICT služeb •do –aktivní školy mohou podat projekty SIPVZ vše prostřednictvím log: dotace-pokus psw: dotace trenažer