z toho 20 % DPH Firma uhradí tuto platbu na hlavní činnost Sdružení AP (to je včetně 20 % DPH) Firmě bude vyúčtováno jako přijatá záloha (dle zákona o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dnes fiktivně, zítra reálně.
Advertisements

Přehled právních předpisů
/2012 ROČNÍ ZÚČTOVÁNÍ ZÁLOH A DAŇOVÉHO ZVÝHODNĚNÍ 1.
Podpis smlouvy. Na katastr podán návrh na vklad Tímto dnem se družstvo stane vlastníkem nemovitosti Tímto dnem se družstvo stane vlastníkem nemovitosti.
Výzkumné projekty MPO řešené v r na ZČU náležitosti účetních dokladů na ZČU u projektů se samostatným bankovním účtem.
Daň z přidané hodnoty.
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
1 Sociální integrace OK Zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji Cena za poskytování sociální služby Platební podmínky – fakturace.
Daň z přidané hodnoty.
Daň z přidané hodnoty a její účtování
ZÁKON O ROZPOČTOVÉM URČENÍ DANÍ č. 243/2000 Sb..  upravuje rozpočtové určení daně z přidané hodnoty, daní spotřebních, daní z příjmů, daně z nemovitostí.
Blanka Mattauschová MFČR – Odbor nepřímé daně
DPH v roce 2012 Ing. Olga Hochmannová
Základ pro výpočet DPH a výpočet
ÚČTOVÁNÍ VE TŘÍDĚ 3: ZÚČTOVACÍ VZTAHY (základní schémata)
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Závazky.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Společné zdanění manželů Počínaje rokem 2005 byl do ZDP zaveden nový § 13a, který umožňuje manželům vyživujícím alespoň jedno dítě žijící s nimi v domácnosti,
Roční zúčtování daně, daňové přiznání k DPFO
9. tématický okruh: Zúčtovací vztahy
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Zúčtování s dodavateli a odběrateli „25“
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
Daň z přidané hodnoty Eliška Lacinová Základní pojmy  Předmět  Osvobození od DPH  Plátce DPH  Poplatník  Základ daně  Správce daně.
OSVČ – sociální zabezpečení 2014
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Osvobození od DPH U plnění, která jsou předmětem DPH, přichází v úvahu pouze 3 možnosti: Uplatnění DPH podle příslušné sazby DPH a to u plnění, která nejsou.
Školení příjemců Phare 2003 RLZ Finanční zprávy Ing. Kateřina Auerveková NVF Praha.
POJISTNÉ NA ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ. Prameny práva zákon č. 592/1992 Sb., o pojistném na zdravotní pojištění (ZPZP)
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Odpočet DPH Problematiku odpočtu DPH řeší ZDPH v § 72 – 79,
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH Právní úpravu této problematiky nalezneme v § 21 – 25 ZDPH, Daň na výstupu při dodání zboží, poskytnutí.
Účtování DPH účet 343.
Základ pro výpočet DPH a výpočet Obecně vymezuje základ DPH § 36 ZDPH, Pro konkrétní specifické situace potom najdeme řešení v § 38 – 41 ZDPH, Opravy základu.
Odpočet DPH Problematiku odpočtu DPH řeší ZDPH v § 72 – 79,
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1278Ročník:3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Mzdy Téma: Roční zúčtování daně Jméno autora: Ing. Zdeňka.
POJISTNÉ NA ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ
Základ pro výpočet DPH a výpočet
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH Právní úpravu této problematiky nalezneme v § 21 – 25 ZDPH, Daň na výstupu při dodání zboží nebo.
Odpočet DPH Problematiku odpočtu DPH řeší ZDPH v § 72 – 79 (od významné změny), Daní na vstupu u přijatého zdanitelného plnění se rozumí daň uplatněná.
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH Právní úpravu této problematiky nalezneme v § 21 – 25 ZDPH, Daň na výstupu při dodání zboží, poskytnutí.
Základ pro výpočet DPH a výpočet Obecně vymezuje základ pro výpočet DPH § 36 ZDPH, Pro konkrétní specifické situace potom najdeme řešení v § 38 – 41 ZDPH,
Téma 5 Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Základ pro výpočet DPH a výpočet Obecně vymezuje základ DPH § 36 ZDPH, Pro konkrétní specifické situace potom najdeme řešení v § 38 – 41 ZDPH, Opravy základu.
Základ pro výpočet DPH a výpočet
{ Roční zúčtování záloh na daň z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti a funkčních požitků a daňového zvýhodnění Adam Linek Adam Buchta a kol. Finanční.
Daň z příjmů právnických osob Mgr.Eva Kolářová, Ph.D. Tato prezentace vznikla za podpory projektu FRVŠ č.2714/2007.
PŘÍMÉ A NEPŘÍMÉ DANĚ Kristýna Nevolová Lucie Krausová C2A.
EKONOMIKA DAŇ Z PŘIDANÉ HODNOTY 1. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
EKONOMIKA DAŇ Z PŘIDANÉ HODNOTY 2. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Z Á K O N, kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů nebytových prostor v domě s byty, (sněmovní tisk.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_Úč24.12 RočníkDruhý.
Účtování DPH Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Téma 4 Zdanění příjmů ze závislé činnosti  Zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů,  Zákon č. 337/1992 sb., o správě daní a poplatků.
Účetní a daňové dopady při ukončení podnikatelské činnosti fyzických osob Lucie Škochová.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Inventarizace majetku a závazků
DAŇOVÁ SOUSTAVA CHARAKTERISTIKA DANÍ.
Roční zúčtování daně, daňové přiznání k DPFO
Roční zúčtování daně, daňové přiznání k DPFO
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH
Ing. Miroslav Šantrůček
Základ pro výpočet DPH a výpočet
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Základ pro výpočet DPH a výpočet
Účtování DPH účet 343.
Zúčtování s dodavateli a odběrateli
Transkript prezentace:

z toho 20 % DPH Firma uhradí tuto platbu na hlavní činnost Sdružení AP (to je včetně 20 % DPH) Firmě bude vyúčtováno jako přijatá záloha (dle zákona o DPH bude (dle zákona o DPH bude zaslán daňový doklad) Přijaté platby – postup vyúčtování v průběhu roku Sdružení AP přijatou platbu firmě vyúčtuje daňovým dokladem a odvede 20 % DPH (souhrnným daňovým dokladem za každý měsíc) za každý měsíc) k tomu 20 % DPH Na základě vyúčtování (daňového dokladu) si firma uplatní odpočet odpočet 20 % DPH Bohužel se jedná o jednoznačně zbytečné „přelévání“ peněz, vyžadované však platným zákonem o DPH.

Na základě vyúčtování záloh během roku bylo zahrnuto do nákladů firmy a byl uplatněn odpočet DPH. z toho 20 % DPH V průběhu roku přijaté a firmě vyúčtované platby na hlavní činnost (služby) Sdružení AP Podíl firmy na celkových nákladech vynaložených v daném roce na hlavní činnost Sdružení AP (= skutečná cena služeb) Konečné vyúčtování po skončení roku / 1 k tomu 20 % DPH Případný přeplatek (nebo jeho část stanovená Radou ředitelů) se zpravidla převádí jako platba na další rok (od roku 2006 se část přeplatku převádí i do tzv. „stálé zálohy“ – viz poslední snímek prezentace). Pokud by souhrnné náklady včetně DPH převýšily slože- né zálohy, jedná se o nedo- platek.

Konečné vyúčtování po skončení roku / 2 (vyrovnání rozdílu vůči vyúčtovaným zálohám) SKUTEČNÉ NÁKLADY v daném roce Podíl firmy na celkových nákladech vynaložených v daném roce na hlavní činnost (služby) Sdružení AP (= skutečná cena služeb) V průběhu roku přijaté a firmě vyúčtované zálohy na hlavní činnost Sdružení AP Náklady, které již byly zahr- nuty do účetnictví firmy na základě v průběhu roku vyúčtovaných záloh, je nutno za daný rok o tuto částku s n í ž i t (v případě vzniku nedo- platku naopak z v ý š i t a nedoplatek dle koneč- ného vyúčtování uhradit).

Konečné vyúčtování po skončení roku / 3 (vyrovnání rozdílu vůči vyúčtovaným zálohám) Skutečný odpočet DPH za daný rok 20 % DPH = DPH odpovídající ceně služeb (podílu na nákla- dech) za daný rok. Podíl firmy na celkových nákladech vynaložených v daném roce na hlavní činnost (cena služeb) Sdružení AP = základ pro 20 % DPH 20 % DPH Odpočet DPH provedený na základě vyúčtovaných plateb v průběhu roku Odpočet DPH uplatněný v průběhu roku na základě vyúčtovaných plateb je za daný rok nutno o tuto částku s n í ž i t (provést odvod). V případě vzniku nedoplatku o příslušnou částku z v ý š i t (uplatnit odečet) a nedopla- tek DPH dle konečného vyúčtování uhradit.

Konečné vyúčtování po skončení roku / 4 (vyrovnání rozdílu vůči vyúčtovaným zálohám) Případný celkový přeplatek (nedo- platek) za daný rok je dán: • nižšími (vyššími) náklady • a tím nižším (vyšším) odvodem DPH oproti vyúčtovaným přijatým platbám V případě, že přeplatek (nebo jeho část) je převáděn jako platba pro další rok, bude vyúčtován jako plat- ba přijatá ke dni 1.1. (včetně DPH 20 %). Na základě vyúčtování si fir- ma uplatní příslušný odpočet DPH. záloha na služby pro další rok DPH 20 % Přijatá platba na další rok (přeplatek za služby nebo jeho část) nebo jeho část)

Zúčtování přijaté „stálé zálohy“ firem „Stálá záloha“ firem pro daný rok je tvořena: • zůstatkem „stálých záloh“ z předchozího kalendářního roku • převedením stanovené části přeplatku za služby do „stálých záloh“ (dle rozhodnutí Rady ředitelů) Vytváření „stálých záloh“ firem Sdružení AP a podmínky pro jejich použití bylo schváleno Radou ředitelů (Valnou hromadou) Sdružení AP dne Sdružení AP přijatou stálou zálohu firmě zúčtuje (potvrdí její přijetí pro daný rok) daňovým dokladem. Při přijetí této platby nevzniká povinnost přiznání k DPH. Po skončení roku zašle Sdružení AP firmě příslušné vyúčtování (čerpání stálé zálohy). Ze stálé zálohy jsou hrazeny zejména položky nepodléhající platbě DPH.