Bezpečnost pohybu na sociálních sítích

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ochrana dětí na internetu
Advertisements

Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
Sociální Sítě Rizika sociálních sítí
Aneb bezpečnost pohybu na internetu Petrásek Jan A3
Děti vyrůstají v podstatě online. Na síti se dokáží skvěle orientovat, často lépe než rodiče. Není divu, počítač mají doma, ve škole a někteří i v mobilu.
OSOBNÍ SEZNAMKA BEATRIS. PROČ OSOBNÍ? Dostane se Vám osobního přístupu Budete komunikovat s živým člověkem (se mnou) ☺ Nebudete vystavovat svůj profil.
Počítačové praktikum Úvod do předmětu
Název: Bezpečné chování na internetu DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_19
Slova Květiny.
Bezpečnost na internetu
Regionální knihovna Karviná na Facebooku Praha listopad 2010.
Bezpečnost na internetu! 
JanHekele Bezpečnost na internetu. Nesmíme si na facebook nikoho přidávat do přátel. Nesmíme si na facebook nikoho přidávat do přátel.
Sociální sítě II Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Internet.
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.04 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici zájmen a jejich dělení. Žáci si hravou formou procvičí pravidla pro psaní zájmena.
KrIsTýNa VoLáNkOvÁ Mé StUdIuM nA 4.ZŠ v ChEbU.
Poznámkový blok a WWW Mgr. Lenka Švancarová. Poznámkový blok a WWW Spustíme si Poznámkový blok.  Soubor-Uložit jako Uložit jako typ – Všechny soubory.
Bezpečí a počítače Počítače škodlivé programy - malware Internet komunikační praktiky Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE,
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Za prvé je třeba vědět kam se chcete zaregistrovat. Také byste měli vědět jestli to stojí za to. Potom vyplnit tabulku. (další strana). autor Co je webová.
Miluj tak, jako by tě ješte nikdy,
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Tutoriál Nastavení alertů pro časopisy
ANOTACE Prezentace obsahuje informace o etickém chování při elektronické komunikace a nebezpečí při elektronické komunikaci. Druh učebního materiáluDUM.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Zálohování a posílání fotografií Hrušková Markéta.
TEST - JAK BEZPEČNĚ NA INTERNETU. : Pokud mě někdo požádá na chatu o sdělení adresy a telefonu A pošlu mu je teprve, až on mi pošle svoje B pošlu mu je,
1. Pokud mě někdo na chatu požádá o sdělení adresy a telefonu  Pošlu mu je teprve, až on mi pošle svoje Pošlu mu je teprve, až on mi pošle svoje 
počítačová BEZPEČNOST
Pro vlastní bezpečnost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
Kyberšikana.
Elektronická pošta Informatika 5. třída.
Jak na bezpečný internet?
Bezpečnost na internetu
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Kontakty Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Happy Chickens Bezpečně na internetu.
Jak na bezpečný internet?
závislost na internetu
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Soňa Pelikánová UČO: DATUM:
Sociální sítě v našem životě Umíte používat Facebook?
Co to je? je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy. Lze ho udělat např. u seznam.cz, centrum.cz,
Naše skutečná a online identita - bezpečný internet ZŠ a MŠ Město Touškov.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Dopis Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Moderní nástroje komunikace a jejich využití Jiří Vanke Ondřej Čermák.
Zahrajte svůj part pro lepší internet Bezpečnost online …aneb bavte se a diskutujte s dětmi o problémech online D en bezpečnějšího internetu 2016.
Motivační dopis cíl dopisu: zapůsobit získat pozvání na rozhovor obsah dopisu: vysvětlení zájmu o práci forma dopisu: krátký text zásady při psaní: stručnost,
Kyberšikana – co s tím?. Zamyslete se, co všechno se o vás může někdo cizí dozvědět z internetu?  Jméno?  Věk?  ?  Telefonní číslo?  Adresu.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc – elektronická pošta Jak vytvořit vlastní ZDARMA?
Inf Sociální sítě Facebook. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Lubomír Stepek Anotace Prezence slouží k seznámení se zásadami bezpečné.
Kyberšikana Denisa Opatrná ČJL+AJ. Centrum pro rodiče a děti Google  Je dostupné na
 Nebezpečná internetová manipulace, v rámci které útočník usiluje o osobní schůzku s nezletilou osobou.
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast/oblast dle RVP: Člověk a společnost Okruh dle RVP:
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
MojeID a veřejná správa
Inf Bezpečný počítač.
Sociální sítě a jejich rizika Adéla Kotrlová
Slova Květiny.
ŽIVOTOPIS Mgr. Michal Oblouk.
VY_32_INOVACE_22_Sociální_sítě
„Vzkaz v lahvi“ (Osobnostní a sociální výchova)
NA JEDNÉ LODI Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Informace pro externí administrátory
PŘIHLAŠOVACÍ SYSTÉM CK KRISTOF
Transkript prezentace:

Bezpečnost pohybu na sociálních sítích Určeno ne jen dívkám

Máš ,,bezpečný” profil???? Ochana osobních dat DO PROFILU NIKDY NEUVÁDÍME: Adresu bydliště Mobilní telefon Celé jméno Školu a adresu školy + třídu / ročník E-mail, který je užíván např. pro školní potřeby Celé datum natození / rodné číslo /ročník Čísla a typy dokladů

Máš ,,bezpečný” profil???? 2. Kontaktní údaje Email Svůj pravý neuvádíme Zakládáme samostatný, je jedno na jakém portálu, pro potřeby webových registrací Při zkaládání vyplňujeme vše FALEŠNĚ Jako adresa je vhodná jakákliv přzdívka, či oblíbené slovo, ale nesmý mít ŽÁDNOU SPOJITOST tvojí osobou

3. Přezdívka (přihlašovací jméno) Máš ,,bezpečný” profil???? 3. Přezdívka (přihlašovací jméno) Nesmí naznačovat spojitost s naší osobou Vhodná jsou samotná křestní jména, nebo nejlépe obecná slova (padouch, bloncka…) Používat se mohou I čísla, ale nesmí to být čísla spojená s naším narozením nebo tak 4. heslo Dle zásat tvorby hesel v informatice Mělo by obsahovat náhodná písmena a čísla bez spojitosti s naší osobou

Máš ,,bezpečný” profil???? 4. Profilová fotografie Nesmí poutat pozornost NENÍ vhodné použít fotku naší osoby Vhodné je užití fotografie nějakého předmětu (oblíbené hud. Album, plyšák) Není vhodné užívat pohyblivé gifíky, poutají moc pozornosti Vhodené je publikovat fotku, která je zmenšena před publikací na malé rozměry, po zkopírování a zvědšení se rozsyspe

Profilová fotografie správně špatně

Osobní totografie (profilové I další) správně Špatně!

Profilová fotografie Člověk se nesmí na fotografii poznačit Majitel účtu by neměl být sám na fotce, dpoporučuji skupinovou fotografii Nesdílejte fotograriji se svým přítelem / přítelkyní Nefotografujte se se ve ,,zranitelných polohách” Dámy, nefoťte se s velkými výstřihy, či snad v plavkách, nebo spodním prádle Dámy, nefoťte se tak, aby vyše přednosti poutali potornost

Sdílení stavů a statusů NIKDY nesdílejte svůj stav (zadná, zasnoubená, nezadaná atd.), pokud již přeci jen no, tak vždy jen kladný (zadaná, zasnoubená) NIKDY NE SVOBODNÁ (NEZADANÁ)!!!!!! Do statusu NIKDY NE VĚCI TYPU: Stýská se mi po vzrahu; chtěla bych někoho po svém boku Všeobecně by status ani stav neměl upozorňovat na to, kde nás lidé najdou a co děláme, nebo citové odkazy

kontakty NIKDY SI DO KONTAKTŮ NEPŘIDÁVEJTE LIDI, KTERÉ FYZICKY NEZNÁTE!!!!! Pokud, chcete sociální síť užít k seznámení se s novými lidmi, je to možné, ne všichni jsou zlý, ale je nutné si toho člověka prověřit s je dobré, kontaktní udaje propůjčit až po delší době komunikace, na psanou nabídku společného odpoledne někde, nebo nějaké procházky, odmítnout, toto realizovat na základě nějakého tel. pohovoru a vzít s sebou kamarádku K seznamování užijte speciualizované portály!!

Skutečný příběh zranitelnosti dívek na sociálních sítích Odkaz: http://www.youtube.com/watch?v=c6VkPQEl74s&feature=fvwp

Co dělat, když se přeci jen setkáte s úchylem, nebo vás někdo začně vydírat??? NEBÁT SE SVĚŘIT, je možnbo se svěřit výchovnému poradci, či v rodině NAHLÁSIT NEVHODNÉ CHOVÁNÍ ADMINISTRÁTOROVI OZNAČIT ČLOVĚKA JAKO SPAMERA POUŽÍT NÁSTOJ PRO IGNORACI A NASTAVIT NEDOSTUPNOST ULOŽIT SI JEHO KONTAKTNÍ ÚDAJE A NEREÁGOVAT VYHÝBAT SE MÍSTŮM, O KTERÝCH HODNĚ PÍŠE (OKOLOÍ JEHO ŠKOLY, BYDLIŠTĚ) NA SMLUVENOU SCHŮZI NEPŘIJÍT NIKDY NECHODIT SAMA!!!!

Závěrem Řiď se heslem důvěřuj, ale prověřuj!!! Nebuď důvěřivá a komunikuj jen s lidmi, které znáš Nezmiňuj svůj intimní život – ani na seznamce Neprovokuj žádným způsobem Buď opatrná Pokudmožno nesdílej co neni nutné!!! Zpracováno testerem společnosti