Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

JanHekele Bezpečnost na internetu. Nesmíme si na facebook nikoho přidávat do přátel. Nesmíme si na facebook nikoho přidávat do přátel.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "JanHekele Bezpečnost na internetu. Nesmíme si na facebook nikoho přidávat do přátel. Nesmíme si na facebook nikoho přidávat do přátel."— Transkript prezentace:

1 JanHekele Bezpečnost na internetu

2 Nesmíme si na facebook nikoho přidávat do přátel. Nesmíme si na facebook nikoho přidávat do přátel.

3 Z důvodu absence šifrování by neměla být citlivá data posílána e- mailem, protože ten je předáván na své cestě nešifrovaně mezi mnohými uzly. Z důvodu absence šifrování by neměla být citlivá data posílána e- mailem, protože ten je předáván na své cestě nešifrovaně mezi mnohými uzly.

4 Na internetu nikdy nevíš, kdo je doopravdy "na druhé straně". Proto buď velmi opatrný a nikomu neříkej své kontaktní údaje - adresu, telefon, e-mail, ICQ. Mohou se objevit lidé, kteří tě budou obtěžovat, později i vydírat. Obvykle se prozradí sami. Třeba tím, že se vydávají za různé hodné starší strejdy, přespříliš se zajímají o tvé soukromí, intimní záležitosti, chtějí znát tvé telefonní číslo a vůbec jsou "divní a vlezlí Na internetu nikdy nevíš, kdo je doopravdy "na druhé straně". Proto buď velmi opatrný a nikomu neříkej své kontaktní údaje - adresu, telefon, e-mail, ICQ. Mohou se objevit lidé, kteří tě budou obtěžovat, později i vydírat. Obvykle se prozradí sami. Třeba tím, že se vydávají za různé hodné starší strejdy, přespříliš se zajímají o tvé soukromí, intimní záležitosti, chtějí znát tvé telefonní číslo a vůbec jsou "divní a vlezlí

5 Zloději hesel často nabízejí úpravu vizitky nebo přidání obrázku. Nikdy své heslo nikomu neříkej, a to ani dobrému kamarádovi! Stačí, abyste se nepohodli a nástroj pro pomstu je na světě! Navíc nevhodným chováním může zloděj poškodit tvé dobré jméno u ostatních. Vhodné je mít dostatečně bezpečné heslo, které každý hned neuhodne. Více si můžeš přečíst v článku Bezpečné heslo Zloději hesel často nabízejí úpravu vizitky nebo přidání obrázku. Nikdy své heslo nikomu neříkej, a to ani dobrému kamarádovi! Stačí, abyste se nepohodli a nástroj pro pomstu je na světě! Navíc nevhodným chováním může zloděj poškodit tvé dobré jméno u ostatních. Vhodné je mít dostatečně bezpečné heslo, které každý hned neuhodne. Více si můžeš přečíst v článku Bezpečné hesloBezpečné hesloBezpečné heslo


Stáhnout ppt "JanHekele Bezpečnost na internetu. Nesmíme si na facebook nikoho přidávat do přátel. Nesmíme si na facebook nikoho přidávat do přátel."

Podobné prezentace


Reklamy Google