Označení hasičů na přilbách

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kurzy k získání odborné způsobilosti pro JSDH
Advertisements

Obsah Úvod 1) Prvotní hlášení o kontaktu s protivníkem (kdo, na jakém směru a v jaké vzdálenosti) 2) Ničení protivníka čelní ztečí 3) Ničení protivníka.
Divize a představují.
Autor: Mgr. Josef Kvapil Název: Klávesnice VY_32_inovace_VT5_05
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_KOUTENSKA_16.
Aplika č ní software 1 Vypracovala: Kate ř ina Linková Obor: Ve ř ejná správa Bakalá ř ské studium-1.semestr Místo: Kladno U Č O: Zápo č tová.
Mgr. Michal Oblouk PŘÍMÁ A NEPŘÍMÁ ŘEČ. PŘÍMÁ ŘEČ reprodukuje to, co n ě kdo ř ekl nebo si myslel, p ř ímo, doslova obsahuje č asto oslovení osoby, ke.
(J)SDH Boskovice I Bc. Josef Jeniš.
Kamenická Stráň.
Sluneční elektrárna Získávání energie ze slunečního záření patří z pohledu životního prostředí mezi nejšetrnější způsoby. V poslední době se těší značné.
Kompetence při řízení zásahu JPO a složek IZS
Metodická pomůcka pro JSDH obcí Jihomoravského kraje.
Pica pica Straka obecná.
N ORMÁLNÍ JE NEKOU Ř IT Ž ALOUDÍKOVÁ, I., H RUBÁ, D. P D F A LF MU BRNO Výchova ke zdravému životnímu stylu a nekuřáctví na I.stupni ZŠ.
Typografie formální úprava
Konference UNIV 2K 1. a Ing. Petr Richter ředitel školy VOŠ, SPŠ a OA Čáslav Přemysla Otakara II. 938 VOŠ, SPŠ a OA Čáslav.
word – Tabulky podle normy
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BOLATICE
Taktická a prověřovací cvičení
Škola: St ř ední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
ODBORNÁ PŘÍPRAVA ČLENŮ JSDHO
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: III/2VY_32_inovace_742.
(principy funkce a oblasti vyu ž ívání tabulkových procesor ů, struktura tabulky, vzorce a funkce obecn ě, adresace bun ě k - relativní a absolutní editace.
TABULKOVÝ PROCESOR Tadeáš Řezníček 4.A
 Rybá ř  U č itelka  Policista  Zedník  Bankovní ú ř edník  ICT technik  Uklíze č ka  …
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: III/2VY_32_inovace_745.
VADY DEKORACE.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registra č ní č íslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona III/2VY_32_INOVACE_668.
AIRSOFT.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registra č ní č íslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona III/2VY_32_INOVACE_672.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: III/2VY_32_inovace_695.
Cíle Metody a techniky Testování obalu. Cílem výzkumu obalu je zjistit: Aspekty užívání Vnímání obalu (identifika č ní síla) Nápadnost (rozlišovací síla)
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: III/2VY_32_inovace_681.
Dopravní značky.
 Co je strategie? Dlouhodobý plán č inností zam ěř ený na dosa ž ení cíle Z ř eckého „strategos“ – generál - vedení  Rozdíl mezi strategií a taktikou?
Poslední cesta vede k nám! POH Ř EBNÍ SLUŽBA Poh ř ební služba Hálkova 42 Jihlava- Helenín
Pro 5. ro č ník základní školy 2. č ást – písmo a obrázek Základní škola Nový Jičín, Komenského 68, příspěvková organizace EU – OPVK 1.4. – Inovativně.
Č ÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLUVYS_32_INOVACE_500_DEPILACE,EPILACE NÁZEV ŠKOLYVyšší odborná škola, St ř ední pr ů myslová škola.
Nová dotace pro jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí v roce MINISTERSTVO VNITRA ČESKÉ REPUBLIKY Brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba Generální ředitel.
Zpracoval Ing. Jan Weiser Optimální naložení kontejneru ISO 1C.
Povinnosti obcí v oblasti požární ochrany Z pohledu IZS a jednotky PO.
Účelová neinvestiční dotace z rozpočtu MV – GŘ HZS ČR na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Odborná příprava JSDHO Z měny v roce 2014 mjr. Ing. Jan Kolář HZS Plzeňského kraje, ÚO Plzeň, únor 2014.
ABAKU. Abaku – kombina č n ě strategická po č etní hra pro 2 až 4 hrá č e.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
DO PODAT P Ř IHLÁŠKU NA SŠ  2 p ř ihlášky na dv ě SŠ  2 p ř ihlášky na 1 SŠ - dva obory – vzor vypln ě né p ř.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Metodika pro zřizování jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Zdolávání mimořádných událostí.
VÝUKOVÝ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Kód vzd ě lávacího materiálu: VY_62_INOVACE_0107 Název vzd ě lávacího materiálu: Ochranné.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Marie Havránková Název prezentace (DUMu): Odborný styl – popis (základní slohový postup) Název sady:Funkční styly.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Marie Havránková Název prezentace (DUMu): Odborný styl – odborný popis Název sady:Funkční styly (prostě sdělovací,
Vypracovala Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mlado ň ovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Technické prostředky v požární ochraně Řád technické služby.
Č ÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLUVYS_32_INOVACE_498_KOSMETICKÉ EMULZE NÁZEV ŠKOLYVyšší odborná škola, St ř ední pr ů myslová škola.
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_III.Vu_SBĚR.
Atmosféra.
Zpracoval Ing. Jan Weiser Dispoziční řešení prodejen.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Č íslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Č íslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Technické prostředky v požární ochraně
Technické písmo Psaní volnou rukou pomocí šablony počítačem
Řád výkonu služby v jednotkách HZS podniků, SDH obcí a SDH podniků
Snídaně starostů , Jedlí
Odstavec a jeho formát Autor: Mgr. Jiří Maršík
Klávesnice skupiny kláves, klávesy
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Corel PHOTO-PAINT Úloha 1 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Dotace pro jednotky SDH obcí
Transkript prezentace:

Označení hasičů na přilbách Jakub Nebesář MV-GŘ HZS ČR

Pokyn generálního ředitele HZS ČR č Pokyn generálního ředitele HZS ČR č. 39/2009, kterým se upřesňuje označení hasičů při zásahu a stanovuje se vybavení jednotek HZS kraje, se mění takto: V části I. pokynu se doplňují odstavce 8 až 11, které zní:

Označení hasičů na přilbách se provádí prostřednictvím barevného samolepícího pásu o šíři 35 mm umístěného na povrch skořepiny přilby. Pás se nalepuje vodorovně na zadní stranu přilby a to přibližně ve výši pomyslné linie spojující úchyty upínacího systému obličejové masky. Pás může být přerušen v oblasti, kde přechází přes hřeben přilby. Pás je vyroben z materiálu s retroreflexivními vlastnostmi.

Pokud to konstrukce přilby umožňuje, je možné u velitelských funkcí použít jako doplněk tohoto označení také čelní štítek v barevném provedení shodném s barevným provedením pásu. U ostatních funkcí je možné použít čelní štítek v barevném provedení černém nebo zlatém.

Příslušnost hasiče k JPO je uvedena v levé části pásu, prostřednictvím nápisu vyjadřujícím jednoznačným způsobem místo dislokace jednotky (obvykle se uvádí celý název obce, v níž je jednotka dislokována).

V pravé části pásu je uvedeno celé příjmení hasiče a první písmeno jeho jména, za kterým je tečka. Příjmení a první písmeno jména jsou odděleny mezerou. Pokud je to zapotřebí pro rozlišení hasičů, lze použít další písmena z jména, případně zkratky slov starší a mladší („st.“ a „ml.“).

Nápisy jsou provedeny velkými tiskacími písmeny o výšce přibližně 10 mm (výška písmen může být přizpůsobena celkové délce nápisu). V případě provedení nápisů tiskem, nebo jinou technologií, se použije typ písma Arial CE. Nápisy lze na pás provést i ručně, permanentním popisovačem, za dodržení základních pravidel pro psaní kolmého písma používaného v technické dokumentaci.

Barevné provedení pásů a nápisů je následující: Příslušníci HZS ČR zařazení do jednotky PO Funkce Barva pásu Barva písma do velitele družstva stříbrná černá velitel družstva modrá bílá velitel čety červená Členové jednotek SDH obcí, zaměstnanci HZS podniků a členové jednotek SDH podniků do velitele žlutá velitel (družstva, jednotky) oranžová

hasiči, kteří absolvovali minimálně střední zdravotnickou školu, případně kurz „Řidič dopravy nemocných a raněných“ mohou používat jako označení hasiče se zdravotnickým vzděláním samolepící znak „modrá hvězda života“ v bílém kruhovém poli o průměru 40 mm, umístěný na skořepině na zadní straně přilby, vlevo, pod pásem s označením dislokace jednotky.

U všech druhů přileb se mohou použít pouze takové samolepící prvky, které byly schváleny výrobcem přilby. Zřizovatelé jednotek požární ochrany musí při zavádění označování hasičů na přilbách postupovat v souladu s uvedeným pokynem. Termín pro zavedení označení není pokynem určen.

Děkuji za pozornost.