Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Klávesnice skupiny kláves, klávesy

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Klávesnice skupiny kláves, klávesy"— Transkript prezentace:

1 Klávesnice skupiny kláves, klávesy
Mgr. Milan Pastyřík IUVENTAS s. r. o.

2 K čemu slouží klávesnice
Klávesnice slouží jako vstupní zařízení pro zadávání údajů do počítače. Pomocí klávesnice je tedy možné s počítačem komunikovat. A jaké máme klávesnice? Hardwarové Softwarové IUVENTAS s. r. o.

3 Informace, data IUVENTAS s. r. o.

4 Alfanumerická Alfanumerická (hlavní část obsahující písmena, čísla a jiné znaky) část klávesnice (modrá) obsahuje pouze jeden znak. Při stisku klávesy v alfanumerické části se znak napíše a pokud je na klávese více znaků, platí písmenko vpravo. Velká písmena a horní znaky se napíší při psaní s držením stisknuté klávesnice Shift. Tlačítko Caps Lock, nám umožní psát po celou dobu všechna písmena velká.

5 Zkuste opsat následující znaky:
Speciální znaky Speciální znaky (fialová) se napíšou pomocí kláves, které mají čtyři znaky. Znaky, které jsou vpravo píšeme na české klávesnici (oranžová elipsa) a znaky vlevo, píšeme na anglické klávesnici (zelená elipsa). Zkuste opsat následující znaky: B W ) 1 E ů m . 9 ř a ů é 0 IUVENTAS s. r. o.

6 Funkce kláves Esc – ukončení F2 – přejmenování
Windows – zobrazení nabídky Start Shift – píšeme velkým Ctrl+C – kopírovat Ctrl+V – Vložit Alt+V PrtSc – fotka obrazovky Backspace – mazání Enter – potvrzení NumLock – zamknutí numerické klávesnice IUVENTAS s. r. o.

7 Kdo také používá klávesnici?
IUVENTAS s. r. o.


Stáhnout ppt "Klávesnice skupiny kláves, klávesy"

Podobné prezentace


Reklamy Google