Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Počítačové klávesnice

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Počítačové klávesnice"— Transkript prezentace:

1 Počítačové klávesnice
Počítačová klávesnice je klávesnice odvozená od klávesnice psacího stroje či dálnopisu. Je určena ke vkládání znaků a ovládání počítače. Vyrábí je například firmy KME, Apple, Logitech a další. Standardní počítačové klávesnice jsou napájeny z počítače a komunikují s ním po sériové lince.

2 Připojení k počítači V dřívějších letech se klávesnice připojovala k počítači konektorem DIN-5, který byl později nahrazen poněkud menším konektorem Mini-DIN, častěji nazývaným PS/2 Mezi další způsoby připojení v současnosti patří USB, dnes nejrozšířenější. V takovém případě se již jedná o výrazně komplikovanější způsob komunikace umožňující například připojit ke klávesnici různá další zařízení (myš, USB flash paměť atd.), která pak přes ni komunikují s počítačem.

3 Skupiny kláves základní alfanumerické klávesy
klávesy numerické klávesnice funkční klávesy speciální klávesy klávesy určené pro konkrétní operační systém (v systému Microsoft Windows jsou to Windows a Application)

4 Alfanumerické klávesnice
zabírá většinu plochy, obsahuje klávesy 26 písmen, mezerník, klávesy s interpunkcí a klávesy s číslicemi

5 Numerická klávesnice obsahuje klávesy s číslicemi, desetinnou tečku, klávesy využitelné pro 4 základní aritmerické operace, druhou klávesu Enter a klávesu Num Lock pro změnu funkce číselných kláves.

6 Funkční klávesy mají označení F1 – F12 a nalezneme je v horní části klávesnice. Slouží k řízení programů a jejich funkce je určena konkrétním softwarem.

7 Nějaký druhy klávesnic

8

9

10


Stáhnout ppt "Počítačové klávesnice"

Podobné prezentace


Reklamy Google