Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Klávesnice 1. část Vstupní zařízení.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Klávesnice 1. část Vstupní zařízení."— Transkript prezentace:

1 Klávesnice 1. část Vstupní zařízení

2 Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Zvyšování klíčových aktivit Předmět, ročník: ICT, 1. ročník Název sady vzdělávacích materiálů: Úvod do předmětu ICT Sada číslo: ICT-21A Pořadové číslo vzdělávacího materiálu: 14 Označení vzdělávacího materiálu: VY_32_INOVACE_ICT-21A-14 Téma vzdělávacího materiálu: Klávesnice I Druh učebního materiálu: Prezentace Autor: Ing. Daniel Benna Anotace: Popis klávesnice 1. část Metodické poznámky: Materiál je vhodný pro všechny obory Datum vytvoření: Ověření ve výuce:

3 Klávesnice Typické vstupní zařízení
Nutné u klasických (nedotykových) počítačů Slouží k předávání dat (příkazů, textu …) do počítače

4 Klávesnice Způsoby připojení k počítači Drátové Bezdrátové PS2 USB
WiFi BlueTooth

5 Klávesnice Klávesnici můžeme rozdělit na jednotlivé bloky

6 Klávesnice Alfanumerická část – slouží k psaní znaků, speciálních znaků

7 Alfa – numerická část Klávesa SHIFT:
Chcete-li napsat velké písmeno, stiskněte klávesu SHIFT v kombinaci s daným písmenem. Chcete-li napsat symbol zobrazený v horní části klávesy, stiskněte klávesu SHIFT v kombinaci s danou klávesou.

8 Alfa – numerická část Klávesa CAPS LOCK:
Po stisknutí klávesy CAPS LOCK budete psát všechna písmena velká. Opětovným stisknutím klávesy CAPS LOCK tuto funkci vypnete. Na klávesnici může být kontrolka, která ukazuje, zda je funkce CAPS LOCK zapnutá. Při zapnuté klávese CAPSLOCK a při stisku klávesy SHIFT v kombinaci se znakem, bude se psát malé písmeno.

9 Alfa – numerická část Klávesa TAB:
Chcete-li přesunout kurzor o několik mezer dopředu, stiskněte klávesu TAB. Stisknutím klávesy TAB se také můžete posunout do dalšího textového pole formuláře.

10 Alfa – numerická část Klávesa ENTER:
Chcete-li přesunout kurzor na začátek dalšího řádku, stiskněte klávesu ENTER. V dialogovém okně stiskněte klávesu ENTER, pokud chcete vybrat zvýrazněné tlačítko.

11 Alfa – numerická část Klávesa MEZERNÍK: Klávesa BACKSPACE:
Chcete-li přesunout kurzor o jednu mezeru dopředu, stiskněte klávesu MEZERNÍK. Klávesa BACKSPACE: Chcete-li vymazat znak před kurzorem nebo vybraný text, stiskněte klávesu BACKSPACE.

12 AUTOR NEUVEDEN. HDWorld [online]. [cit. 26. 12. 2013]
AUTOR NEUVEDEN. HDWorld [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. Microsoft [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. Microsoft [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. Yuhů [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. VŠE Testy [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. Mobilizujeme [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. Zing [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. Elektrona [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "Klávesnice 1. část Vstupní zařízení."

Podobné prezentace


Reklamy Google