Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sluneční elektrárna Získávání energie ze slunečního záření patří z pohledu životního prostředí mezi nejšetrnější způsoby. V poslední době se těší značné.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sluneční elektrárna Získávání energie ze slunečního záření patří z pohledu životního prostředí mezi nejšetrnější způsoby. V poslední době se těší značné."— Transkript prezentace:

1 Sluneční elektrárna Získávání energie ze slunečního záření patří z pohledu životního prostředí mezi nejšetrnější způsoby. V poslední době se těší značné popularitě i díky štědrým finančním výhodám. Proto není divu, že je stále více luk, polí, ale i střech domů pokryto fotovoltaickými panely.

2 Solární panely Solární panel je tvořený solárními (fotovoltaickými) články, které mohou být tvořeny polovodičovými nebo organickými prvky, které mění světelnou energii v energii elektrickou. Přímou přeměnou světla na elektrickou energii se dnes zabývá samostatná specializace.

3

4 Solární panely

5 Fotovoltaika je metoda výroby elektřiny pomocí polí fotovoltaických článků, tedy buněk, jež jsou vyrobeny z materiálů, které převádějí sluneční záření na stejnosměrný proud. V současnosti se používají materiály, které obsahují amorfní křemík, polykrystalický křemík, mikrokrystalický křemík, telurid kadmia a CIGS sloučeniny.

6


Stáhnout ppt "Sluneční elektrárna Získávání energie ze slunečního záření patří z pohledu životního prostředí mezi nejšetrnější způsoby. V poslední době se těší značné."

Podobné prezentace


Reklamy Google