Podpora meziobecní spolupráce

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora meziobecní spolupráce Úkoly zajišťované realizačními týmy u smluvních partnerů Jiří Hužera Manažer navozování meziobecní spolupráce.
Advertisements

Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR
Projekt meziobecní spolupráce PROJEKT „SYSTÉMOVÁ PODPORA ROZVOJE MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE V ČR V RÁMCI ÚZEMÍ SPRÁVNÍCH OBVODŮ OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ“
Role obce v systému sociálních služeb Hradec Králové 7. května 2010 Jaromír Jech.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Právní tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Hradec Králové, 9. prosince 2013.
Odpady 2014 – jak dál v Olomouckém kraji ? Konference samospráv Olomouc
Podpora meziobecní spolupráce
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Právní tým Svaz měst a obcí ČR Hradec Králové, 9. prosince 2013.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Podpora meziobecní spolupráce Prohlubování meziobecní spolupráce David Bohadlo Vedoucí právního týmu.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
Podpora meziobecní spolupráce Aktuální stav realizace projektu Jaromír Jech Ředitel supervizor projektu.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
I. OFICIÁLNÍ SETKÁNÍ PŘEDSTAVITELŮ OBCÍ V SO ORP KUTNÁ HORA GASK 12. ČERVNA 2014 PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE Projekt Svazu měst a obcí reg. číslo: CZ.1.04/4.1.00/B
Meziobecní spolupráce v souvislostech
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Prohlubování meziobecní spolupráce na území ORP Kutná Hora.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Hradec Králové, 29. října 2013.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce Aktuální informace o projektu
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Celkový rámec projektu a organizační záležitosti Ingrid Štegmannová vedoucí projektový manažer Hradec.
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
XV. celostátní finan č ní konference , Praha Přínosy meziobecní spolupráce Svazek měst a obcí Krkonoše a formy spolupráce veřejného sektoru.
Příprava na programovací období Teze meziobecní spolupráce Jaromír Jech XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
„OBCE SOBĚ“ projekt meziobecní spolupráce Jak vnímáme meziobecní spolupráci na Rakovnicku Výsledky Dotazníku 1. část.
Projekt Podpora meziobecní spolupráce (reg. č. CZ.1.04/4.1.00/B ) 2. oficiální setkání představitelů obcí ve správním obvodu ORP Třebíč Třebíč, 22.
Valná hromada DSO Tišnovsko Tišnov 10. prosince 2014 PROJEKT „PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE“ (CZ.1.04/4.1.00/B )
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Pojďme společně podpořit rozvoj meziobecní spolupráce v ČR.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Podpora meziobecní spolupráce Prezentace výsledků dotazníkového šetření ORP Poděbrady.
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
Evropské fondy a budoucnost obcí a měst Městská a územní dimenze politiky soudržnosti Oldřich Vlasák Místopředseda Evropského parlamentu Místopředseda.
Regionální akční plán Libereckého kraje Inovační platforma pro Strategii inteligentní specializace 6. března 2015, science centrum iQLANDIA.
„OBCE SOBĚ“ „ Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností“
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Obce Rakovnicka 2015 Transformace Svazku měst a obcí Rakovnicka – nástin řešení pro následující období.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Analýza potřeb venkova Josef Bezdíček místopředseda Svazu měst a obcí ČR Předseda Komory obcí 22. června 2012 Senát PČR, Praha.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Projekt Centra společných služeb(CSS) realizovaný Svazem měst a obcí ČR Projekt Centra společných služeb č. CZ /0.0/0.0/15_019/ Operační.
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Moje práce na Broumovsku
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
II. Setkání se starosty obcí
I. Setkání se starosty obcí
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR
Jaromír Jech Svaz měst a obcí ČR
Vize, mise, cíle Vize Mise Cíle
V. Setkání se starosty obcí
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
III. Setkání se starosty obcí
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Podpora meziobecní spolupráce Cíle a směřování SMO ČR v oblasti podpory meziobecní spolupráce při realizaci a po ukončení projektu Jaromír Jech Ředitel supervizor projektu

Podpora meziobecní spolupráce Cíl Projektu a cíl Svazu - starostů: Cíl Projektu - vytvořit podmínky pro meziobecní spolupráci Cíl Svazu, starostů – nedělat projekt pro projekt, nedělat projekt do šuplíku Názory starostů z území argumentem pro změny v legislativě včetně legislativy finanční

Podpora meziobecní spolupráce Teze z projektové žádosti zkvalitnit a zefektivnit veřejné služby, a tím získat pro obce a města další finanční prostředky, využitelné pro jejich rozvoj zlepšit a zjednodušit život občanům našich obcí a měst udržet efektivní veřejnou správu co nejblíže občanům zabránit s konečnou platností diskusím o administrativním snižování počtu obcí

Podpora meziobecní spolupráce Základní podmínky samostatnost obcí – nepodkročitelné východisko pro celou koncepci Projektu respektování vůle zástupců obcí v území ohledně formy meziobecní spolupráce (od neformálního shromáždění starostů po institucionalizovanou formu speciálního svazku obcí) přínos pro všechny kategorie obcí, z dlouhodobého hlediska zejména pro menší obce

Podpora meziobecní spolupráce Dlouhodobé přínosy Projektu podpora vytvoření struktur meziobecní spolupráce, které budou dlouhodobě reprezentovat rozvoj daného území strategický a systémový přístup ke koordinaci veřejných služeb v území vytvoření nezpochybnitelného partnera pro stát, orgány státu v území a kraje zpracované rozvojové dokumenty za území – základ pro čerpání finančních prostředků jak z národních, tak evropských zdrojů

Podpora meziobecní spolupráce Shrnutí podpora samostatného fungování obcí – argumentace proti snahám o jejich administrativní slučování vytvoření kapacity v území, zlepšení služeb, úspory prostředků pro rozvoj obcí nastartování spolupráce zdola, na základě dobrovolného rozhodnutí o formě meziobecní spolupráce využití výstupů k podloženým legislativním úpravám – motivační prvky v RUD, národní dotační tituly, změny v jednotlivých řešených oblastech apod.

Podpora meziobecní spolupráce I. Konkrétní kroky k naplnění cílů Svazu, starostů: Získávání názorů z území – základ úspěchu Předsednictvo Svazu 20. června 2014 projedná harmonogram přípravy svazových pozic v oblasti meziobecní spolupráce Realizační tým Projektu společně se svazovými legislativci připraví první návrh svazových pozic v oblasti věcných i finančních legislativních změn pro základní i volitelná témata na základě analýz a strategií z jednotlivých území

Podpora meziobecní spolupráce II. Konkrétní kroky k naplnění cílů Svazu, starostů: Návrhy budou posouzeny odbornými nezávislými oponenty a projednány věcně příslušnými svazovými komisemi Poté budou návrhy projednány svazovou legislativní a finanční komisí Po projednání v Komorách Svazu a doporučení Předsednictvem Svazu předány Radě Svazu Rada Svazu předloží definitivní návrhy ke schválení na XIV. Sněmu Svazu v květnu 2015 v Olomouci

Podpora meziobecní spolupráce Kontakt Jaromír Jech, ředitel–supervizor projektu, 603 841 031, jech@smocr.cz Ostatní kontakty (včetně regionálních koordinátorů) www.obcesobe.cz/kontakty Korespondenční adresa Svaz měst a obcí ČR Projektová kancelář 5. května 1640/65 140 21 Praha 4 e-mail: mos@smocr.cz www.obcesobe.cz

Pojďme společně podpořit rozvoj meziobecní spolupráce v ČR ! www.obcesobe.cz