Pohyb tělesa opakování

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem
Advertisements

Tomáš Prejzek ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem Únor 2012
Pohyb tělesa.
ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem
Tepelná výměna prouděním
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 7 Tematický okruhPohyb tělesa.
Tomáš Prejzek ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem Březen 2012
Tomáš Prejzek ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem září 2011
Autor:Ing. Bronislav Sedláček Předmět/vzdělávací oblast: Fyzikální vzdělávání Tematická oblast:Mechanika Téma:Rychlost hmotného bodu Ročník:1. Datum vytvoření:srpen.
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
Co je pohyb?.
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
7. ročník Pohyb Klid a pohyb tělesa Křivočarý a přímočarý pohyb Dráha
POHYB TĚLESA VY_32_INOVACE_01 - POHYB TĚLESA.
Mechanika Dělení mechaniky Kinematika a dynamika
2.1-3 Pohyb hmotného bodu.
Vytvořil: Robert Kunesch
VY_32_INOVACE_02 - RYCHLOST
Klid a pohyb tělesa Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petr Jeřábek. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Inerciální a neinerciální vztažné soustavy
Člověk a příroda Fyzika Člověk a příroda Klid a pohyb VY_52_INOVACE_01 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracovala:
Fyzika 7.ročník ZŠ K l i d a p o h y b t ě l e s a Creation IP&RK.
ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem
Tomáš Prejzek ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem Duben 2012
KUFR – procvičování pojmů
MECHANIKA.
Účinnost el. práce Tomáš Prejzek ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem Únor 2013 VY_32_INOVACE_FY_46 Dále metodika.
Elektromagnetická indukce
Posuvné účinky síly Tomáš Prejzek ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem Prosinec 2011 VY_32_INOVACE_FY_11.
Tomáš Prejzek ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem listopad 2011
Tomáš Prejzek ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem Leden 2012
Var a vypařování 2 příklady z praxe
Tomáš Prejzek ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem Duben 2012
Co je to pohyb ZŠ Velké Březno. Co budu na konci hodiny znát? Poznám definici pohybu a klidu. Zjistím, že pohyb je relativní. Pochopím význam pojmu vztažná.
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
Jak můžeme popsat pohyb?
Tomáš Prejzek ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem listopad 2011
DRÁHA A RYCHLOST HMOTNÉHO BODU DRÁHA HMOTNÉHO BODU  Trajektorie pohybu je geometrická čára, kterou hmotný bod opisuje při pohybu.  Trajektorií.
Tomáš Prejzek ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem listopad 2011
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Rudolf Novák Jiří Čáha Petra Vančurová Michala Procházková.
Pohyb a klid.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
polohový vektor, posunutí, rychlost
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_701.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo smlouvy: 4250/21/7.1.4/2011 Číslo klíčové aktivity: EU OPVK 1.4 III/2 Název klíčové aktivity: Inovace a zkvalitnění.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_182_Mechanická energie AUTOR: Ing. Gavlas Miroslav ROČNÍK,
VY_32_INOVACE_11-01 Mechanika II. Mechanická práce.
Člověk a příroda Fyzika Člověk a příroda Pohyb rovnoměrný VY_52_INOVACE_05 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracovala:
KINEMATIKA - popisuje pohyb těles - odpovídá na otázku, jak se těleso pohybuje - nezkoumá příčiny pohybu.
Mechanika I - Kinematika
B) Mechanika I) Kinematika Základní pojmy Kinematika je část mechaniky, která se zabývá pohybem, bez ohledu na to, co jej způsobuje. Pro jednoduchost.
Shrnutí učiva III Autor: Mgr. Barbora Pivodová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Základní škola Benátky nad Jizerou,Pražská 135 projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název : Inovace.
Pohyb a klid Šach Mádl Janatková.
Rychlost, rozdělení pohybů
Výpočet dráhy rovnoměrného pohybu - 1.díl VY_52_INOVACE_03 Sada 2
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Trajektorie a dráha Fyzika Autor: Mgr. Lenka Rohanová
NÁZEV ŠKOLY: 2. ZÁKLADNÍ ŠKOLA, RAKOVNÍK, HUSOVO NÁMĚSTÍ 3
Ing. Michaela Štainbruchová
Fyzikální veličiny - opakování
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
POHYB Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_16_29.
Pohyb tělesa Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
MECHANIKA.
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Co je pohyb?.
Klid a pohyb tělesa.
Transkript prezentace:

Pohyb tělesa opakování VY_32_INOVACE_FY_03 Pohyb tělesa opakování Tomáš Prejzek ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem Říjen 2011

Informace pro učitele: Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Fyzika Ročník: 7. Tematická oblast: Mechanika Klíčová slova: Pohyb tělesa (žák rozhodne, zda je dané těleso v klidu či v pohybu vzhledem k jinému tělesu) Použité materiály: kliparty sady MS Office Word http://office.microsoft.com/cs-cz/images Metodický postup: Samostatná práce u počítače. Žáci si během průchodu zapisují definice. Na závěr si zkontrolují úplnost svých zápisů.

Pohyb Co je to pohyb ? Kdy je těleso v klidu? Jaký je rozdíl mezi trajektorií a dráhou?

Pohyb a klid Pohyb tělesa je změna polohy tělesa vzhledem k jinému tělesu. Těleso je vzhledem k jinému tělesu v klidu, pokud se vzhledem k němu nepohybuje. 1. Rozhodněte, zda se auto s červenou hvězdou pohybuje vzhledem k druhému autu.

Pohyb a klid Pohyb tělesa je změna polohy tělesa vzhledem k jinému tělesu. Těleso je vzhledem k jinému tělesu v klidu, pokud se vzhledem k němu nepohybuje. 2. Rozhodněte, zda se auto s červenou hvězdou pohybuje vzhledem k druhému autu.

Pohyb a klid Pohyb tělesa je změna polohy tělesa vzhledem k jinému tělesu. Těleso je vzhledem k jinému tělesu v klidu, pokud se vzhledem k němu nepohybuje. 3. Rozhodněte, zda se auto s červenou hvězdou pohybuje vzhledem k druhému autu.

Pohyb a klid Pohyb tělesa je změna polohy tělesa vzhledem k jinému tělesu. Těleso je vzhledem k jinému tělesu v klidu, pokud se vzhledem k němu nepohybuje. 4. Rozhodněte, zda se auto s červenou hvězdou pohybuje vzhledem k druhému autu.

Pohyb a klid Pohyb tělesa je změna polohy tělesa vzhledem k jinému tělesu. Těleso je vzhledem k jinému tělesu v klidu, pokud se vzhledem k němu nepohybuje. 5. Rozhodněte, zda se auto s červenou hvězdou pohybuje vzhledem k slunci .

Trajektorie a dráha Trajektorie Trajektorie je spojnice bodů, kterými při pohybu projde určitý bod tělesa. Dráha je délka trajektorie, proto se měří ve stejných jednotkách jako délka. Značka fyzikální veličiny dráhy je s.

Otázka 6. Vyberte, v kterých jednotkách není možné změřit dráhu.

Pohyb přímočarý a křivočarý Podle tvaru trajektorie rozdělujeme pohyb na : křivočarý – není-li trajektorií úsečka přímočarý – trajektorie je úsečka 7. Rozhodněte, kdo koná křivočarý pohyb vzhledem k zemi.

Vyhodnocení