Jiří Ježek, Západočeská univerzita v Plzni. nedostatek finančních prostředků78,0 nedostatečná podpora mikroregionů ze strany státu a kraje – mikroregiony.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spolupráce s mikroregiony
Advertisements

ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Městský úřad v Říčanech, Masarykovo náměstí 53/40, Říčany, Tel: , PROJEKT Říčany pro Vás … SNÍŽENÍ CEN ENERGIÍ PRO DOMÁCNOSTI.
Podpora meziobecní spolupráce Prohlubování meziobecní spolupráce David Bohadlo Vedoucí právního týmu.
Vstup absolventů středních škol na trh práce
Neziskové organizace a jejich financování
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
Programové dokumenty mikroregionů jako faktor jejich rozvoje
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Zvýšení kvality řízení - Workshop A2, A4, A5 6. –
Konference „Partnerství pro budoucnost“, Karlovy Vary Regionální management - módní trend nebo cesta k udržitelnému rozvoji venkovských.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+
REGIONÁLNÍ POLITIKA V ČR V KONTEXTU KOHEZNÍ POLITIKY EU RNDr.Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Prohlubování meziobecní spolupráce na území ORP Kutná Hora.
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
Projekt Kreativní města Future City Game Snímek 2 „Rozvoj města stojí na pomezí řádu a chaosu. Nemá žádný počátek ani konec. Rozvoj města je.
Osnova Autoři Autoři Zaměření příspěvku Zaměření příspěvku Výsledky Výsledky Závěr Závěr.
Teorie a praxe městského marketingu v České republice Jiří Ježek Západočeská univerzita v Plzni Středisko pro výzkum regionálního rozvoje.
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Jindřichův Hradec, Školní a veřejné knihovny – spolupráce v regionu Konkurence? Ne! Spolupráce …
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
SEKTOROVÉ DOHODY význam, příprava, realizace. Co je Sektorová dohoda?  Unikátní nástroj umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů v ČR prostřednictvím.
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Petra Skryjová, Zuzana Kubičíková, Beata Kupová,.
Regionalistika 2 Strategické řízení a jeho využití ve veřejné správě v ČR.
LOKÁLNÍ A REGIONÁLNÍ POLITIKA VEP ZS 2007_2008. Kritéria členění veřejné politiky Segmenty veřejného zájmu (VeP obranná, kulturní, vzdělávací, energetická,
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Jakub Alexa Zita Dostálová
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 10: Personální řízení v MSP.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Poslanecká sněmovna PČR Praha Návrh věcného záměru zákona o podpoře a řízení cestovního ruchu.
Datum: Zpracovala: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Program „Yes, I do“ Strategie pro jazykové vzdělávání v MSK do roku
II. kolo kulatých stolů – SMS ČR MAS Hustopečsko – MěÚ Hustopeče 26. srpna 2015.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Pojďme společně podpořit rozvoj meziobecní spolupráce v ČR.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Regionální politika, ano či ne Ing. Marek Jetmar, Ph. D
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Desatero problémů – „10P“
Týmová spolupráce při vedení zájmových činností
Řízené rozhovory se starosty obcí s rozšířenou působností
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Strategie regionu, obce
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
LIBERECKÝ PAKT ZAMĚSTNANOSTI
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
XIV. KONFERENCE SAMOSPRÁV
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Transkript prezentace:

Jiří Ježek, Západočeská univerzita v Plzni

nedostatek finančních prostředků78,0 nedostatečná podpora mikroregionů ze strany státu a kraje – mikroregiony nejsou brány jako významné instituce v regionálním rozvoji75,0 vázne komunikace a spolupráce mezi obcemi a dalšími aktéry44,2 jednotliví lidé mají odlišné představy o cílech a úkolech mikroregionu26,9 nedaří se nám slaďovat zájmy a potřeby jednotlivých obcí a měst26,4 nezájem a malá angažovanost lidí, kteří mikroregion zastupují23,6 chybí nám představa, co by měl mikroregion dělat a jakou by měl hrát roli22,0 někteří lidé nebo skupiny až příliš hlasitě prosazují své zájmy a negativně tak ovlivňují činnost mikroregionu17,6 časté změny zástupců jednotlivých obcí a měst ve sdružení16,2 politické střety, politizace problémů spojených s rozvojem mikroregionu10,3 činnost mikroregionů byla poněkud zastíněna existencí místních akčních skupin4,4 Největší problémy s fungováním dobrovolných sdružení obcí a měst (mikroregionů). Podíl kladných odpovědí v %.

velmi spokojeni 25,4 spíše spokojeni 52,1 spíše nespokojeni18,3 velmi nespokojeni 4,2 Spokojenost představitelů dobrovolných sdružení obcí a měst s dosavadním systémem financování v %?

existence kreativních a znalých lidí, kteří dokáží řešit problémy mikroregionu97,2 důraz na osobní zodpovědnost a vzájemnou důvěru, bez níž nemá spolupráce smysl94,4 existence lídra, který stojí v čele mikroregionu; má všeobecnou důvěru, dokáže s ostatními komunikovat, má přesvědčovací a organizační schopnosti94,4 existence vnějších podpůrných programů (EU, národních, krajských)92,9 „správné“ vymezení mikroregionu85,9 jasně stanovené rozvojové cíle a strategie mikroregionu (strategický plán)85,9 zapojení mikroregionu do dalších regionálních a nadregionálních forem spolupráce83,1 důraz na práci s lidmi, na komunikaci, motivaci, získávání lidí a koordinaci jejich činnosti76,0 zajištění institucionálního financování – existence finančních zdrojů na zajištění provozních nákladů (na kancelář, platy pracovníků apod.) - nejenom finance na realizaci rozvojových projektů74,3 přímá podpora, hlavně finanční, ze strany krajského úřadu71,8 zapojení obyvatel a neziskových organizací do činnosti mikroregionu70,4 zapojování místních podnikatelů do činnosti mikroregionu66,2 důraz na prosazování jednotlivých projektů (např. formou lobování)64,8 metodická podpora ze strany MMR a krajského úřadu (školení, metodiky)63,3 orientace na činnosti, které nikdo jiný nedělá55,0 Faktory úspěšnosti mikroregionální spolupráce. Podíl kladných odpovědí v %.

Zhodnocení dosavadní činnosti dobrovolných sdružení obcí a měst. Podíl kladných odpovědí v %. máme pozitivní zkušenosti se spoluprací v rámci mikroregionu98,6 zlepšila se komunikace a zvýšila důvěra mezi mikroregionálními aktéry95,7 byl nastartován proces, který bude dále pokračovat95,7 podařilo se realizovat konkrétní rozvojové projekty90,0 celkově se zlepšilo se „klima“ v mikroregionu (informovanost, komunikace, důvěra)87,2 celkově můžeme hovořit o úspěšném rozvoji mikroregionu87,1 podařilo se realizovat nejdůležitější rozvojové cíle a opatření85,7 objevily se nové myšlenky, jak rozvíjet náš mikroregion78,6 naplnila se naše počáteční očekávání77,1 navázali jsme úspěšnou spolupráci s externími partnery65,7 máme manažera mikroregionu, jehož činnost se nám osvědčila64,3 vytvořily se konstruktivní projektové týmy43,4 podařilo se motivovat občany ke spolupráci v rámci mikroregionu42,9 osvědčilo se vytváření prac. skupin a zapojování občanů do činnosti mikroregionu37,7

rozdíl máme pozitivní zkušenosti se spoluprací v rámci mikroregionu9198,67,6 zlepšila se komunikace a zvýšila důvěra mezi mikroregionálními aktéry78,295,717,5 byl nastartován proces, který bude dále pokračovat94,995,70,8 podařilo se realizovat konkrétní rozvojové projekty79,59010,5 celkově se zlepšilo se „klima“ v mikroregionu (informovanost, komunikace, důvěra)80,187,27,1 celkově můžeme hovořit o úspěšném rozvoji mikroregionu80,787,16,4 podařilo se realizovat nejdůležitější rozvojové cíle a opatření66,785,719,0 objevily se nové myšlenky, jak rozvíjet náš mikroregion78,278,60,4 naplnila se naše počáteční očekávání6577,112,1 navázali jsme úspěšnou spolupráci s externími partnery73,765,7-8,0 máme manažera mikroregionu, jehož činnost se nám osvědčila3864,326,3 vytvořily se konstruktivní projektové týmy20,543,422,9 podařilo se motivovat občany ke spolupráci v rámci mikroregionu35,242,97,7 osvědčilo se vytváření pracovních skupin a zapojování občanů do činnosti mikroregionu42,337,7-4,6 Změny v hodnocení činnosti dobrovolných sdružení obcí a měst. Podíl kladných odpovědí v roce 2005 a 2011 v %.

Postoj k existenci různých forem mikroregionální spolupráce (dobrovolné svazky obcí, místní akční skupiny) - k paralelním organizačním strukturám (odpovědi v %). určitě výhoda 39,2 spíše výhoda 33,3 spíše nevýhoda 10,2 rozhodně nevýhoda 4,3 nedokáži posoudit 13,0

Preference organizačních forem územní spolupráce. Podíl kladných odpovědí v %. dobrovolná sdružení obcí a měst (mikroregiony)94,1 místní akční skupiny70,1 správní obvody obcí s rozšířenou působností (obce III. typu)57,5