Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní program udržitelnosti I
Advertisements

Vysoké školství v ČR: ohlédnutí za rokem 2013 a výhled do roku 2014 Výroční zasedání ČKR Střítež u Jihlavy, Jakub Fischer, předseda RVŠ.
INFORMACE Z XII. ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU OP VK KONANÉHO 13/12/2013 pro předsednictvo RVŠ – 23/1/2014 na základě materiálů MV OP VK zpracovala Ivana.
Licenční centrum podpora pro zajištění informační infrastruktury VVI Sněm RVŠ, 2014, Praha Marta Machytková předsedkyně VV AKVŠ.
Projekt NTK v programu LR Stav prací k Štěpánka Žižková.
Informační zdroje pro výzkum - INFOZ programy LI a 1N projekt NK ČR konsorcia Hanuš Hemola Národní knihovna ČR.
Licenční centrum jako podpora zajišťování EIZ pracovní skupina při AKVŠ, schůzka v NTK , Věra Svobodová, MENDELU,
AKVŠ – silná asociace s jasnou vizí do roku 2020 Iva Prochásková Bibliotheca academica 2012, 26.– , Pardubice.
Bibliotheca academica , Ostrava EIZ na VŠ po roce 2008 – koordinace a spolupráce Barbora Ramajzlová
Bibliotheca academica – CPVŠK 2010, 2.– , Brno AKVŠ v roce 2010… a jak dál? Iva Prochásková
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
BA-CPVŠK 2007 Komise pro EIZ AKVŠ Barbora Katolická – UK ZČU v Plzni
Ostrava, BA-CPVŠK 2007 Bibliotheca academica – CPVŠK 2007 Proč změna zavedené značky… A co obsah? Iva Prochásková, Univerzita Pardubice.
VZ Zajištění elektronických informačních zdrojů pro humanitní a společenské obory Řešitel: Západočeská univerzita v Plzni Univerzitní knihovna PhDr.Miloslava.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
AKVŠ – nová témata – nové výzvy Marta Machytková předsedkyně VV.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Připraveno v rámci projektu „Projektové financování vysokých škol“ podpořeného FRVŠ pod číslem 72/2011
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
ASOCIACE KNIHOVEN VYSOKÝCH ŠKOL ČR SLAVÍ 10. NAROZENINY BARBORA RAMAJZLOVÁ
Projektové financování EIZ pro vědu a výzkum - dvoukolejnost a její důsledky Část první Ing. Věra Svobodová Bibliotheca academica
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
Program švýcarsko-české spolupráce Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka.
Národní centrum pro podporu informační infrastruktury VaV Bibliotheca Academica 2013 Martin Svoboda Brno,
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
PPP – aktuální vývoj v ČR 28. září 2005 Julie Leitgebová, PPP Centrum.
Bílá kniha terciárního vzdělávání stav, otázky a postup RVŠ František Ježek Rada vysokých škol Fakulta aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni.
Komise pro elektronické informační zdroje CPVŠK Hradec Králové B. Katolická ZČU v Plzni.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Materiály pro sněm RVŠ František Ježek 20. května 2004.
Bibliotheca Academica Zlín Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze Zpráva o činnosti komise Ing. Jan Mach Vysoká škola.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Aktuální úkoly MŠMT v oblasti VaVaI Josef Janda. Obsah prezentace 1. Mezinárodní spolupráce ve VaV Programy EU Infrastruktury VaVaI 2. Lidé 3. Instituce/NPV.
CZEch Liaison Office CZELO MŠMT Národní informační centrum pro evropský výzkum (NICER) Správní rada CZELO reprezentanti zastoupených organizací České výzkumné.
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
CPVŠK 2003 Asociace knihoven vysokých škol v roce 2003 Barbora Ramajzlová ČVUT Praha.
Konsorcium eIFL v České republice Setkání účastníků konsorcia Prosinec 2003 Praha, Brno.
VaVpI – pracovní skupina 2 FINANCOVÁNÍ A METODIKA Schůzka , MŠMT MAKROSKOPICKÝ MODEL UDRŽITELNOSTI PROBLÉMOVÉ OKRUHY, KTERÉ BUDOU DÁLE ŘEŠENY.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Společné zařízení Centra pro otázky životního prostředí UK, Fakulty humanitních studií UK, Fakulty sociálních.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Databáze EBSCO. MŠMT ČR – program LI, 1N R – program LI  projekt eIFL Direct  národní licence  obory – společenské vědy, ekonomika, medicína….
Setkání účastníků neformální konsorcia Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha Brno
P RVŠ1 Zhodnocení činnosti Předsednictva RVŠ v r
BA-CPVŠK 2008 Komise pro EIZ AKVŠ Barbora Katolická UK ZČU v Plzni
Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Barbora Ramajzlová Asociace knihoven vysokých škol ČR - kroky ke.
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ Lenka Valová.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období květen - listopad 2008 (3 řádná zasedání: , a )
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
Činnost komise IVIG v roce 2003 CPVŠ 2003, Hradec Králové, Ludmila Tichá
6. zasedání sněmu RVŠ. Praha, Financování elektronických informačních zdrojů (EIZ) pro VaVaI na vysokých školách potřeba koncepčního řešení.
Zpráva o činnosti RVŠ zasedání akademického senátu LF MU, Rada VŠ ve stálém zasedání Martin Pešl.
1 Činnost komise IVIG v roce 2006 CPVŠK 2006, Olomouc,
Pořizování EIZ, licenční centrum, aneb na co se máme připravit Věra Svobodová, Mendelova univerzita v Brně,
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
K vývoji aktivit v organizaci výzkumu se zaměřením na hodnocení výsledků Odborná skupina Organizace výzkumu ČFS JČMF Akademické fórum XI – 11. březen 2010.
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Celostátní porada vysokoškolských knihoven 2005, Praha, Asociace knihoven vysokých škol ČR v roce 2005 Barbora Ramajzlová
N. Witzanyová Lichtenštejnský palác 16. října 2012; obrázky v prezentaci jsou z webu EK ohledně Evropského výzkumného prostoru
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKŮ ČR, z.s.
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Problematika registrace OPM a předávání dat na CDS OTE
Transkript prezentace:

Marta Machytková marta.machytkova@uk.cvut.cz Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková marta.machytkova@uk.cvut.cz Bibliotheca academica 2012 26.–27. 9. 2012, Pardubice

Bibliotheca academica 2012 Plán činnosti pro rok 2012 příprava výroční konference – zpráva o činnosti, zpráva o hospodaření za rok 2011, rozpočet a plán činnosti na rok 2012 problematika přípravy novely Autorského zákona problematika elektronických informačních zdrojů problematika otevřeného přístupu a institucionálních repozitářů problematika statistického zjišťování údajů o VŠ knihovnách: vyhodnocení statistik 2011, identifikace problémů, pracovní setkání pro knihovníky ke správnému vykazování Fond podpory zahraničních cest – výběrové řízení příprava a uskutečnění výroční akce Bibliotheca Academica – CPVŠK 2012 plánované odborné semináře mezinárodní spolupráce spolupráce s Radou vysokých škol zhodnocení činnosti roku 2012, zpráva o činnosti, zpráva o hospodaření, příprava plánu činnosti a návrh rozpočtu na rok 2013 činnost komise IVIG Bibliotheca academica 2012 26.–27. 9. 2012, Pardubice

Problematika přípravy novely Autorského zákona související s návrhem na změnu zpoplatnění kopírovacích služeb   související s návrhem Knihovní licence „knihovní licence“ - prostor vysokoškolských knihoven X ne pro vysokou školu jako celek potřeba právního poradce Bibliotheca academica 2012 26.–27. 9. 2012, Pardubice

Problematika elektronických informačních zdrojů Zajištění stěžejních EIZ (na základě potřeb a požadavků akademické obce) - jedna ze základních podmínek rozvoje vědy a kvalitní výuky na vysokých školách. AKVŠ – připravila jádro EIZ pro VVI na VVŠ, AV ČR , výzkumné ústavy koordinace a spolupráce se žadateli OP VaVpI - pražské VŠ knihovny, AV ČR, výzkumné ústavy a instituce příprava vyjednávání pražských institucí s producenty databází příprava konsorcia pro společenské a humanitní vědy jednání zástupců VVŠ v Pardubicích 20. 6. 2012 Bibliotheca academica 2012 26.–27. 9. 2012, Pardubice

Bibliotheca academica 2012 Financování elektronických informačních zdrojů pro VVI - 2013 - 2017 část 1 výzva 4.3 v PO 3 OP VaVpI – alokováno 700mil.Kč program MŠMT Informace – základ výzkumu - pro rok 2013 plánováno 123 266 tis. Kč příprava strategie nového vyjednávání licenčních podmínek pro přístup k EIZ v projektu NTK od roku 2014 příprava licenčního centra Bibliotheca academica 2012 26.–27. 9. 2012, Pardubice

Financování elektronických informačních zdrojů pro VVI 2018 - AKVŠ doporučuje systémovou změnu ve financování EIZ pro VVI vytvoření licenčního centra – infrastruktury pro centrální zajištění konsorciálních licencí na EIZ pro VVŠ, AVČR a výzkumné organizace AKVŠ je připravena poskytnout MŠMT spolupráci při zajišťování konsorciálních licencí a při přípravě odborných podkladů pro zadávací dokumentaci případného projektu licenčního centra Bibliotheca academica 2012 26.–27. 9. 2012, Pardubice

Přijaté usnesení PRVŠ dne 20. 9. 2012 Rada VŠ žádá ministerstvo, aby do odborného poradního orgánu programu „Informace – základ výzkumu“ byli jmenováni zástupci Rady VŠ a Asociace knihoven vysokých škol ČR (AKVŠ). Dále žádá, aby k přípravě nového modelu poskytování podpory na informační infrastrukturu z výdajů na výzkum, vývoj a inovace (VaVaI) a k přípravě národního centra pro centralizované nákupy licencí elektronických informačních zdrojů pro VaVaI ministerstvo využilo zkušeností AKVŠ a přizvalo zástupce AKVŠ a Rady VŠ k účasti na těchto úkolech. Bibliotheca academica 2012 26.–27. 9. 2012, Pardubice