Kurzy k získání odborné způsobilosti pro JSDH

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Financování JSDHO neinvestiční dotace
Advertisements

ZÁSAHY HZS JMK V ROCE 2012.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Rozdíly mezi SDH a JSDH obce
Organizace požární ochrany a dobrovolní hasiči
(J)SDH Boskovice I Bc. Josef Jeniš.
Jednotky požární ochrany
Kompetence při řízení zásahu JPO a složek IZS
Metodická pomůcka pro JSDH obcí Jihomoravského kraje.
VELITEL OKRSKU BY MĚL VĚDĚT!
Řešení úrazů u členů JSDH obcí
Zpracoval : Josef Dvořák – SDH Bystřice
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BOLATICE
Taktická a prověřovací cvičení
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
ODBORNÁ PŘÍPRAVA ČLENŮ JSDHO
ŘÁD VÝKONU SLUŽBY v jednotkách JSDHO
Cvičení složek IZS „KV Aréna“
Organizace požární ochrany a dobrovolní hasiči
plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje
plk. Ing. Pavel Dekret HZS Zlínského kraje ředitel odboru IZS a služeb
Krajský úřad Vysočina, ul. Žižkova 57, Jihlava
1)Získání odborné způsobilosti v kurzech V-40. 2)Možnost získání odborné způsobilosti v kurzu V-40 formou e-learningu. 16 hod. výuky pomocí prezentací.
Spolupráce Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje s dobrovolníky nestátních neziskových organizací Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje mjr.
HZS ČR organizace a řízení
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
Organizační členění ÚO
Jednotky požární ochrany
Administrativní náležitosti zřizování JSDHO
12.1 Mimořádné události, IZS
Obec - jednotka PO zřizovaná obcí plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje říjen 2007.
Organizace požární ochrany a dobrovolní hasiči
JEDNOTKY SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ JSDH
19. výzva IROP - „Technika pro IZS“ (blok pro obce) Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
DOTACE PRO JEDNOTKY SDH OBCÍ Zabezpečuje MV – GŘ HZS ČR ze státního rozpočtu v rámci rozpočtové kapitoly MV. Úsek IZS a OŘ HZS Libereckého kraje plk. Mgr.
Nová dotace pro jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí v roce MINISTERSTVO VNITRA ČESKÉ REPUBLIKY Brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba Generální ředitel.
Služby poskytované HZS kraje pro jednotky PO zřizované obcemi Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje březen 2009.
SH ČMS, Ústřední odborná rada prevence1 Požární ochrana v obcích Základní informace pro starosty obcí o povinnostech na úseku zajišťování úkolů požární.
Roční zpráva o stavu požární ochrany Kraje Vysočina za rok 2014.
ODDĚLENÍ VZDĚLÁVÁNÍ Rok 2012 ODDĚLENÍ VZDĚLÁVÁNÍ Rok 2012.
Povinnosti obcí v oblasti požární ochrany Z pohledu IZS a jednotky PO.
Účelová neinvestiční dotace z rozpočtu MV – GŘ HZS ČR na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Odborná příprava JSDHO Z měny v roce 2014 mjr. Ing. Jan Kolář HZS Plzeňského kraje, ÚO Plzeň, únor 2014.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
OPERAČNÍ ŘÍZENÍ. Operační střediska HZS  Povinnost zřizování operačních středisek HZS ČR vyplývá z § 2 odst. 4 zákona č. 238/2000 Sb., O HZS ČR Ministerstvo.
ODDĚLENÍ VZDĚLÁVÁNÍ Rok 2011 ODDĚLENÍ VZDĚLÁVÁNÍ Rok 2011.
Metodika pro zřizování jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Zdolávání mimořádných událostí.
1 FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková vedoucí oddělení krizového řízení.
Technické prostředky v požární ochraně Řád technické služby.
ODBORNÁ PŘÍPRAVA SDH A JEJICH ČLENŮ V OCHRANĚ OBYVATELSTVA
ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
por. Ing. Antonín Bastl, OIZS HZS JMK
Dotace Jihomoravského kraje Vodní záchranné službě Českého červeného kříže 10. srpna 2011.
HASIČI ŠUMPERK Sbor dobrovolných hasičů Šumperk - Temenice je jako občanské sdružení působící na úseku požární ochrany, hlavním partnerem pro město Šumperk.
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
Taktické a bezpečnostní zásady pro umísťování MPT na místě zásahu
Požární ochrana v obcích
Řád výkonu služby v jednotkách HZS podniků, SDH obcí a SDH podniků
Dotace pro jednotky PO SDH obcí Pardubického kraje
XXII. ročník – Praha, 29. září 2016
Prezentace školy SOU Lázně Bělohrad.
Jednotky požární ochrany
Úvod: Pro rok 2018 vyčleněno ,- Kč
Dotace pro jednotky SDH obcí
Služby poskytované HZS kraje pro jednotky PO zřizované obcemi
Integrovaný záchranný systém a jednotky požární ochrany
Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy
Dotace pro jednotky SDH obcí
Transkript prezentace:

Kurzy k získání odborné způsobilosti pro JSDH Zásadní změny HZS Jihomoravského kraje odd. IZS a služeb

Nový předpis 3. Pokyn generálního ředitele Hasičského záchranného sboru ČR ze dne 27.1.2014, k odborné přípravě a odborné způsobilosti členů jednotek SDH obcí a jednotek SDH podniků. Co přinese? Změny v získání odborné způsobilosti velitelů a strojníků. Změny v prodlužování odborné způsobilosti velitelů a strojníků. Výčet specializačních kurzů.

Velitelé JPO II a III Získání odborné způsobilosti v kurzech V-40 zůstává beze změny. Možnost získání odborné způsobilosti v kurzu V-40 formou e-learningu. To znamená cca 16 hod. výuky pomocí prezentací na internetu doma, na obci či zbrojnici zakončených závěrečným testem a následně 3 dny (24 hodin) prezenčního studia na určené požární stanici územního odboru nebo v Zařízení Tišnov HZS JMK. Prodloužení odborné způsobilosti získává člen absolvováním kurzu V-8. Musí se zúčastnit minimálně 3x za pět let. Pátý rok se člen navíc přezkouší a způsobilost se prodlouží na dalších 5 let.

Strojníci JPO II a III Získání odborné způsobilosti v kurzech S-40 zůstává beze změny. Prodloužení odborné způsobilosti v kurzu S-16 po 5 letech! Zrušily se S-8. Od roku 2015 se plánuje možnost získání odborné způsobilosti v kurzech S-40 formou e-learningu. To znamená cca 16 hod. výuky pomocí prezentací na internetu doma, na obci či zbrojnici zakončených závěrečným testem a následně 3 dny (24 hodin) prezenčního studia na určené požární stanici územního odboru nebo v Zařízení Tišnov HZS JMK.

Velitelé JPO V a VI – získání odborné způsobilosti Získání odborné způsobilosti nově v kurzech V-40! Možnost získání odborné způsobilosti v kurzu V-40 formou e-learningu. To znamená cca 16 hod. výuky pomocí prezentací na internetu doma, na obci či zbrojnici zakončených závěrečným testem a následně 3 dny (24 hodin) prezenčního studia na určené požární stanici územního odboru nebo v Zařízení Tišnov HZS JMK.

Velitelé JPO V a VI – prodloužení odborné způsobilosti Velitelé, kteří prodlužují odbornou způsobilost v roce 2014 musí absolvovat kurz V-8, následně budou přezkoušeni a nově jim bude vystaveno osvědčení na kurz V-40 s platností 5 let od data vystavení. Velitelé, kteří prodlužují odbornou způsobilost v roce 2015 musí absolvovat kurz V-8 v roce 2014 a 2015, v roce 2015 budou přezkoušeni a nově jim bude vystaveno osvědčení na kurz V-40 v roce 2015 s platností 5 let od data vystavení. Velitelé, kteří prodlužují odbornou způsobilost v letech 2016, 2017 a 2018 musí absolvovat kurz V-8 alespoň 3x v následujících letech. V roce prodloužení budou přezkoušeni a nově jim bude vystaveno osvědčení na kurz V-40 s platností 5 let od data vystavení.

Strojníci JPO V a VI s CAS nebo AS Získání odborné způsobilosti v kurzech S-16. Prodloužení odborné způsobilosti v kurzu S-16 po pěti letech.

Strojníci JPO V a VI, které nedisponují CAS nebo AS Získání odborné způsobilosti v kurzech S-8. Prodloužení odborné způsobilosti v kurzu S-8 po pěti letech.

Další specializační kurzy technik technické a chemické služby dobrovolné jednotky absolvují technici dobrovolné jednotky v kurzu „TCH-16 technik dobrovolné jednotky PO“ v rozsahu 16 hodin nositel dýchací techniky absolvují určení členové dobrovolné jednotky v kurzu „NDT – nositelů dýchací techniky“ v rozsahu 16 hodin. V rámci pravidelné odborné přípravy procvičí použití izolačních vzduchových dýchacích přístrojů nejméně 1x za 3 měsíce technik ochrany obyvatelstva v jednotce SDH obce absolvují určení členové jednotky nebo technici ochrany obyvatelstva pro ochranu obyvatelstva jednotky SDH obce v kurzu „TOOB-16 technik ochrany obyvatelstva“ v rozsahu 16 hodin základy zdravotnických znalostí pro členy dobrovolných jednotek absolvují určení členové jednotky v kurzu „Základy zdravotnických znalostí pro členy dobrovolných jednotek PO“ v rozsahu 16 hodin obsluhovatel motorové pily v jednotce PO absolvují určení členové dobrovolných jednotek v kurzu „Obsluhovatele motorových pil v jednotce PO“ v rozsahu 66 hodin obsluhovatel musí každoročně absolvovat 8 hodin pravidelné odborné přípravy (3 hod. praktického výcviku a 5 hod. teoretického výcviku).

Další specializační kurzy práce na vodě pro členy dobrovolných jednotek PO absolvují určení členové dobrovolných jednotek v kurzu „Práce na vodě pro členy dobrovolných jednotek PO“ v rozsahu 16 hodin člen jednotky SDH obce, předurčené k zásahům při silničních dopravních nehodách zabezpečující odbornou úroveň připravenosti jednotky SDH obce k záchranným pracím při dopravních nehodách Kurz absolvují určení členové jednotky SDH obce v kurzu „Vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel“ v rozsahu 40 hodin.

Dotace na kurzy pro rok 2014 Hodinová dotace odborné přípravy Účelová neivestiční dotace obci na člena dle hodinové dotace 40 2000,- 24* 1200,- 16 800,- 8 400,- ∗ Pozn.: Na kurz V-40 v rozsahu 24 hodin prezenční formou při absolvování osnovami určené části kurzu V-40 e-learningovou formou se poskytne účelová neinvestiční dotace ve výši 24 hodin, tzn. 1 200,- Kč. Pří absolvování V-40 prezenční formou se poskytne dotace ve výši 1200,- Kč.

Osnovy kurzů http://www.hzscr.cz/clanek/ucebni-osnovy-kurzu-urcenych-pro-jednotky-sdh-obci-a-jednotky-sdh-podniku.aspx

Děkuji za pozornost