Žáci v bojových klubech Jak to někdy funguje? •Většina žáků odejde z klubu, ještě než vůbec něco dokáže •Velmi malé % něco dokáže jako závodníci, případně.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Naučil jsem se....
Advertisements

Kudy vlastně putují peníze
Pro mé nejlepší kamarádky
Action academy  Problém 1  Nezvládání časových nároků se často projeví nestíháním termínů, jindy pak kvalitou práce. Většinou.
Závěrečná písemná práce cvičitel sebeobrany aj. Doporučené, vyzkoušené postupy, aneb tato práce je Vaše vizitka!
Jak vzniká mobilní stránka Seznamu
Interpretace neuměleckého textu Popis, charakteristika I.
Žena Když Bůh stvořil ženu, byl už 6 den, pozdě v noci.
Předtím než vám ukážu svou prezentaci o životu ve Vesmíru si uvědomte si, že nejsou vědecky potvrzené žádné informace ! ! ! ! !
Nový epochální výlet pana Broučka, tentokráte do 15. století
Hodnoty a jejich systém Hodnota je uvědomovaná důležitost Hodnota je uvědomovaná důležitost Zatímco důležitost je podvědomě akceptovaná hodnota. Zatímco.
Svět mýma očima Názor – základ osobnosti. Obsah jak stránek, tak hlavy Co se u mě dočtete? Co uvidíte? Na co se připravit? A na co raději zapomenout?
Nikdy nesuď nikoho, podle toho, jak vypadá
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Žáci si s pomocí učitele a případně zápisu v sešitě zopakují,
Tydenní věštec 2.číslo Redaktor: Vitus Brzakus. HEJNO BĚHENIC  Jak je vám jistě známo, běhenice jsou malá stvořeníčka. Ovšem, když je jich celé hejno.
Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše a děti jsou z nebe JOHN GRAY
Soudní znalec …aneb, co je důležité…. Soudní znalec patří do kategorie expertů patří do kategorie expertů vidí detaily… vidí detaily… je perfekcionalista…
Křídla života Umění jednat přináší praktické výhody při nejrůznějších skupinových procesech. Řídíte-li jednání, je vaší úlohou stanovit agendu, řídit diskusi.
Extreme Golf 1. Turnaj v extrémním golfu na sněhu.
Rozdělení (sebe)obrany (sebe)obrana ProfesníBranněbezpečnostníVšeobecnáSystémová Mgr. Ing. Alois Konečný, psycholog a soudní znalec sebeobrana.
Rozdělení (sebe)obrany
Ochota pomoci ve skupině Nic nechci raději vidět!
Konference KYBERPSYCHO , Praha Ing. Aleš Špidla
V bříšku těhotné ženy byla dvě miminka.
1 Sugesce ve školách bojových umění a nejenom tam SUGESCE 2.Fascinace 3.Frapování 4.Gradace 5.Koheze 6.Prospekce 7.Dispenzace 8.Symbolizace 9.Identifikace.
Cesta a význam dó, tao Staří válečníci se vydávali dokonale připraveni na krvavou cestu života Ani dnes to není jiné, stačí např.nasednout do automobilu…
Psychologie Ψ U psychologie dodnes přežívají pověry z dob čarodějnic… psychologpsychiatr Vzdělání VŠ Tituly Bc, Mgr, PhDrTitul pouze MUDr Absolvent Filozofické.
Soukromá střední škola pro marketing a ekonomiku podnikání, s. r. o.
Klíčové kompetence, výchovné a vzdělávací strategie Náměty a zkušenosti, jak pracovat s KK a VVS.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Judo Judo je styl japonského bojového umění a velmi rozšířený úponový sport. Judo, celý název Kodokan Judo, vzniklo z několika škol džiu-džitsu které vyučovaly.
Trocha poezie (Láska)……….(přátelství)..
Občanské soudní řízení
Působení psychologa jako člena týmu odborných pracovníků projektu AVC
Multimédia Multimediální prezentace Ročník: 8 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Multimédia 1 Ověřeno ve výuce:
Motivace Motivace-aneb nestavějte domeček z karet Motivace je psychický proces vedoucí k energetizaci organismu. psychický Motivace usměrňuje naše chování.
ZMĚŇTE SVÁ PŘESVĚDČENÍ (Z knihy: Sanaya Roman Žít s radostí)
Východiska úkolově orientované supervize
Univerzita třetího věku UJEP
MOŽNOSTI INTERVENCE – SEKTY
AC Slavkov u Brna, Spolu s Bohem...nejsi sám AC Slavkov u Brna,
MASARYKOVO GYMNÁZIUM VSETÍN
Základní informace k projektu Zapiš se do dějin Jakub Kočí, Klára Ludvíková Letní semestr 2015.
Zkušenosti české a slovenské veřejnosti se systemickými konstelacemi - výsledky pilotního průzkumu PhDr. Vojtěch Černý, Ph.D. Mgr. Kateřina Grofová.
Naše skutečná a online identita - bezpečný internet ZŠ a MŠ Město Touškov.
PSYCHICKÁ PŘÍPRAVA VE SPORTU
ANOTACE OBJASNIT POJMY OBEC, MĚSTO, ZASTUPITELSTVO, RADA, STAROSTA, MĚSTSKÝ ÚŘAD. VÝUKOVÝ MATERIÁL.
N EBEZPEČNÉ SITUACE Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
I n k l u z i v n í v z d ě l á v á n í aneb odvaha dělat věci jinak
ANOTACE Objasnit žákům pojem krátkodobý a dlouhodobý cíl, seznámit je s vytyčováním svých cílů a s využitím pozitivních vzorů. Výukový materiál.
Co dělat když ztratíte práci… ?. Ztráta zaměstnání….  Pro mnoho lidí je to nepříjemnou záležitostí.  Dokáže pořádně zacloumat životem a odráží se i.
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
 Kde: chata Radost, Plasnice, Orlické hory  Kdy: 12. –  Účast: 28 žáků  Inspirace: publikace Michal Dubec, Adaptační (stmelovací) soustředění.
Námitky proti filozofické reflexi či diskusi a odpovědi na ně
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Déjà - vu Tematická oblast
Fáze ÚOS Jitka Navrátilová.
Moje HOBBY.
TECHNICKÁ NORMALIZACE názory na technické normy
Naučil jsem se....
Hrozby a příležitosti pro vzdělávání v pražském prstenci
ANOTACE SEZNÁMIT ŽÁKY S ROZVOJEM VŠECH TŘÍ ČÁSTÍ SEBEDŮVĚRY -
ANOTACE Objasnit žákům co je šikana,
Temperament, charakter, motivace
V bříšku těhotné ženy byla dvě miminka.
ŠIKANA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_05_šikana.
Trh a jeho fungování, zaměstnání, podnikání 1 – Trh
Transkript prezentace:

Žáci v bojových klubech Jak to někdy funguje?

•Většina žáků odejde z klubu, ještě než vůbec něco dokáže •Velmi malé % něco dokáže jako závodníci, případně se realizují u nesoutěžních systémů jinak, např. ukázky, publikační činnost aj. •Pokud je závodník skutečně dobrý, odejde za lepší nabídkou a na svého trenéra-amatéra často, rychle zapomene •Nemnozí dosáhnou v bojovém klubu mistrovský stupeň •Někteří odejdou ještě před získáním černého pásu tam, kde ho dostanou rychle, za hubičku….,stačí jen trochu peněz •Velmi málo z mistrů zůstávají v původním klubu •Hodně mistrů odchází po dosažení černého pásu definitivně mimo scénu bojových aktivit…svůj cíl naplnili •Někteří „mistři“ odejdou rychle, zbaběle, tajně, po získání stupně, vytvoří si konkurenční aktivitu působící proti původnímu klubu •Součástí konkurenčních aktivit bývá přepsání osobní historie….prostě v původním klubu to bylo všechno špatné…ale proč tam setrval dobrovolně několik let, to neví, asi to nemá v hlavě úplně v pořádku, případně nikdy v takovém klubu ani necvičil….a svého původního učitele vůbec nezná…nikdy ho neviděl…a začíná shánět slepeckou hůl! •Tragikomické je, pokud se takový odpadlík stylizuje do role samuraje… •Každý může odejít, to je v pořádku, otázkou ovšem je, jak to „zmákne“?

Jak na to milí žáci? •Aneb, je to asi někdy marný boj…. •Nepřepisovat svou osobní historii •Rozlišujte mezi loajalitou a servilností, navenek mohou tyto projevy vypadat úplně stejně, vnitřní postoj je odlišný •Nepopírejte své bývalé učitele boje, jinak vytváříte nevhodný model chování pro své budoucí žáky a sám se chováte přinejmenším velmi nevhodně, hloupě. Svědčí to také bezesporu o silných sklonech k servilnosti, demenci aj. •Rozlišujte co je a co není důležité, například certifikát, kvalifikace cvičitele sebeobrany získaná v zařízení akreditovaném ministerstvem školství je podstatně významnější dokument, než například 1. dan získaný za víkend od kohosi, koho nikdo ani nezná. Prostě bio illuzion…od pana Tau… •Za takový papír vám nikdo na živnostenském úřadu povolení k živnosti nedá! Ale můžete se s ním nechat vyfotit PhDr. Ing.Alois Konečný psycholog, soudní znalec

Jak bezpečně poznat servilního, neseriózního učitele boje? •Tento učitel popírá své dřívější učitele boje •Tento učitel odešel ze svého původního klubu bez rozloučení •Tento učitel nemá vyrovnány své závazky s původním klubem. Ani nehodlá tyto závazky vyrovnat! •Tento „učitel“ přepisuje svou historii v bojových aktivitách •Tento učitel získal svůj nový „pseudo-mistrovský“ stupeň nestandartním způsobem za rekordní dobu, např. za víkend, za měsíc apod., často nemusel nic předvést, ani nemusel nic znát…stačil pouze sponzorský příspěvek… PhDr. Ing.Alois Konečný psycholog, soudní znalec Znáte někoho takového ? Tento „pseudo-učitel“ funguje tak, jako-by vykonal uprostřed dojo malou+velkou potřebu+pozvracel se a ještě to všem s radostí ukazoval, jak je malej a šikovnej!!