Systém ED Manager (EDM) pro práci s elektronickou dokumentací a systémem jednoho značení KKS PŘEMEK VESELÝ VLASTNÍ ED MANAGER SE SPOUŠTÍ NA ÚVODNÍ STRÁNCE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentační manažer Kapitola 2.0 (První prezentace)
Advertisements

Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ OBRÁZKU, ÚPRAVA OBRÁZKU
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: březen.
AutorIng. Martin Allmer ŠkolaEuroškola Strakonice Datum8. Června 2013 Ročník3. Tematický okruhPráce s počítačem Číslo VM Anotace Jak zašifrovat složku.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
POČÍTAČOVÁ MYŠ Společně s klávesnicí slouží jako spojovací prostředek mezi PC a uživatelem. Toto polohovací zařízení převádí informace o svém pohybu po.
Hromadná korespondence
Hromadná korespondence OpenOffice.org 3. Potřebujeme více adresátům zaslat dopis Nejlehčí by bylo univerzálně napsaný dopis nastrkat do obálek …, kdo.
Tutoriál EBSCO Discovery Service ~ Jednoduché vyhledávání
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/2.
Popis zadání úlohy v komínu. Po spuštění programu vybrat zjednodušené zadání.
Základní pojmy v informatice –II.
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
Tutoriál eKnihy ~ Stahování
Přehled pro vytvoření formuláře
Tutoriál DynaMed ~ Jednoduché prohledávání
Tutoriál Vyhledávání v obchodních databázích Business Source
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Označení vzdělávacího materiálu (kód): VY_32_INOVACE_TE_3 Název školy: Základní škola Velké Opatovice, okres Blansko Název programu: Operační program Vzdělávání.
Hromadná korespondence
TEXTOVÝ EDITOR.
JAK NA DATABÁZOVÉ FUNKCE Linda Lahodná 4. B POKRAČUJ KLIKNUTÍM>>>
MS Internet Explorer Prohlížeč – zobrazuje www stránky Obsahuje:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
WWW – hypertextový informační systém
Zeměpisný kvíz ZADÁNÍ: zvolte si stát navrhněte zajímavou grafiku
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Základní prvky internetového prohlížeče
CAFM v praxi – cvičení CAFM v praxi Značení a kódování prvků pasportů budov C v i č e n í CAFM v praxi Značení a kódování.
Vkládání klipartů a obrázků do excelu
Hromadná korespondence
Vyhledávání dat podle určitých kritérií Lenka Havránková, 4.Y.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
EXCEL FILTROVÁNÍ DAT ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
HYPERTEXTOVÉ ODKAZY V PowerPointu 2010.
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
Tabulky v Microsoft Excel Vypracovala: Mgr. Drahoslava Drábková Dne: ICT2/1/3/15.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
ACCESS DOTAZY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Úvod do práce ve Windows Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Úloha 1 Projekt CZ.1.07/1.1.16/ David Holoubek 2014 Dotykový senzor na vstupu mikrokontroléru NXT.
Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
HTML stránka – vložení obrázku Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum vytvoření2013.
Název: Práce s mapou znaků Autor: Hokr Jan Název SŠ: VOŠ, SPŠ automobilní a technická, České Budějovice Tematická oblast:Word Ročník:první Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Téma: Využití ICT pro psaní novinových článků Vypracovala: Jana Wasserbauerová.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-04 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Kopírování textu, formátování odstavce. Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_18-03 Název školy Střední průmyslová škola.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Zatloukal Martin Název prezentace (DUMu): 6. Přenos modelu mezi programy „Inventor“ a „EdgeCAM“- základní nastavení.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Tabulkový procesor Základní informace o kontingenčních tabulkách a grafech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
Přehled pro vytvoření formuláře
Přepínání mezi programy
Textový Editor.
Albertina a Report Mgr. Libuše Simandlová
OKNa/ práce s oknem ve windows
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Digitální učební materiál
DynaMed ~ Jednoduché prohledávání
Základní informace - Ovládání systému
Transkript prezentace:

systém ED Manager (EDM) pro práci s elektronickou dokumentací a systémem jednoho značení KKS PŘEMEK VESELÝ VLASTNÍ ED MANAGER SE SPOUŠTÍ NA ÚVODNÍ STRÁNCE PŘÍSLUŠNÝCH WWW STRÁNEK

Přístup do ED Manageru je chráněn heslem.

Zvolíme například Teplárnu Přívoz NA ZÁKLADĚ PATŘIČNÝCH PRÁV MÁ UŽIVATEL POVOLEN PŘÍSTUP DO KONKRÉTNÍCH ZÁVODŮ

Předpokládejme že potřebujeme najít dokument se zapojením deskového uzávěru mlýnského okruhu 1 kotle K1 Sice máme k dispozici spoustu možností jak daný dokument nalézt, můžeme však například využít pyramidové vlastnosti dokumentace a začít „proklikáním“ přes dokument 1. úrovně (ten zobrazíme kliknutím na „oko“)

V interaktivním prohlížeči ED Desktop jenž je součástí EDM se příslušný dokument 1. úrovně zobrazí Pomocí myši si zvětšíme část výkresu kde je zakreslen kotel K1

Zobrazí se informace že k danému prvku existuje přidružený dokument Z databáze se načte odpovídající text Prohlížeč nabídne odpovídající dokumenty 2.úrovně. V daném případě vyhovuje pouze jeden. Hledaný deskový uzávěr bude někde u výroby tepla Po kliknutí se zvýrazní

Požadovaný deskový uzávěr budeme hledat v přípravě uhlí Po otevření výkresu se vybarví vše odpovídající kódu BCK01H

Zobrazí se informace že k danému prvku existuje přidružený dokument Z databáze se opět načte odpovídající text Prohlížeč nabídne odpovídající dokument 3. úrovně

V dokumentu 3.úrovně se zvýrazní vše odpovídající kódu BCK01HF Zvětšíme si místo kde předpokládáme že se hledaný deskový uzávěr nachází

Signalizace přidružených dokumentů Název vybraného systému V nabídce jsou tři výkresy 4. úrovně, jelikož hledáme deskový uzávěr mlýnského okruhu 1, zvolíme první výkres

Deskový uzávěr budeme hledat zde

Signalizace přidružených dokumentů V nabídce je šest výkresů 5. úrovně. Zvolíme třetí, „Ovládání pro deskový uzávěr ZSP1 pro mlýn 1 proplástková strana – K1“ Z databáze se načte název jak systému, tak vybraného agregátu

Podařilo se nám nalézt hledané zapojení deskového uzávěru. Můžeme také rovnou přejít na kartu daného dokumentu Podařilo se nám nalézt hledané zapojení deskového uzávěru.

Přešli jsme přímo na kartu hledaného dokumentu K dokumentům hledaného deskového uzávěru se můžeme dostat i pomocí KKS kódu

Pomocí tlačítka „Filtrovat“ otevřeme okno pro zadání filtru Kódem K01 vybereme vše týkající se kotle 1 HF% Zásobníky paliva, podavače, mlecí okruhy Znaky AA na KKS_2 začínají veškeré uzávěry Pomocí tlačítka „Filtrovat“ otevřeme okno pro zadání filtru

Díky zadanému filtru se nám podařilo hledaný deskový uzávěr nalézt Pravým tlačítkem vyvoláme okno s detaily o daném kódu Opět máme během chvilky hledaný dokument zdárně nalezen