Laický institut globálního zdravotního vzdělávání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Skupinky Každý je vítán. Proč? skupinky BIBLICKÉ DŮVODY: -Boží Trojice (Mt 3:17, J 8:29, Mt 12:31) -Skupinky po domech v první církvi (Sk 2:46, SOCIOLOGICKÉ.
Advertisements

Život v obecenství – Zpověď
 Adventní probuzení v první polovině 19. století v USA  Již v roce 1844 existují skupiny křesťanů z různých církví, které spojovala hluboká.
Společenství - Co je církev. Církev není budova ani nějaké místo.
Dávání – životní postoj křesťana Matouš 6:1 Varujte se konat skutky spravedlnosti před lidmi, jim na odiv; jinak nemáte odměnu u svého Otce v nebesích.
BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA – lekce i příběh
Integrita bezúhonnost
Jak používat duchovní dary Jirka Pospíšil, EBED, KC Vyškov,
 pomocná ruka vašeho sboru! Společně dokážeme více!
Exodus Global Alliance Změna sexuální orientace je možná skrze moc Ježíše Krista.
Zdeněk a Katka Uhlíkovi
Vzdělávání kazatelů a vedoucích.  Všechny fotografie byly pořízeny v průběhu července 2012 v Jižním Súdánu, ve státě Eastern Equatoria. Rachel Jar,
DUCH SVATÝ Jan 16:7 Říkám vám však pravdu: Prospěje vám, abych odešel. Když neodejdu, Přímluvce k vám nepřijde. Odejdu-li, pošlu ho k vám.
Výstavy zdraví. VÝSTAVA ZDRAVÍ VZTAH S BOHEM VÝŽIVA A ZDRAVÍ ODVYKÁNÍ KOUŘENÍ ZVLÁDÁNÍ STRESU SEMINÁŘE O RODINĚ.
ZNAMENÍ 7 JEŽÍŠOVÝCH ZÁZRAKŮ O NĚČEM VÍC ALIANČNÍ TÝDEN MODLITEB 2014.
2x ročně 3-5denní minikonference vzdělávání v oblasti prezentace evangelia, jak zasáhnout naše města, multimedia, tanec … vzdělání v oblastí vůdcovství.
Proč je důležité studovat Principy
Ostrava Lukáš 18 7Což teprve Bůh! Nezjedná on právo svým vyvoleným, kteří k němu dnem i nocí volají, i když jim s pomocí prodlévá? 8 Ujišťuji.
21. října A.D. 2006P. Mgr. Martin Šmíd1 Formace trvalých jáhnů Diecéze ostravsko opavská Zpracováno podle dokumentu: ZÁKLADNÍ NORMY PRO FORMACI STÁLÝCH.
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
Univerzitní křesťanské hnutí Představení Univerzitní křesťanské hnutí UKH je součástí IFES (International Fellowship of Evangelical Students)– Mezinárodního.
7. Hospodin zkouší Abrahámovou důvěru – má obětovat svého syna Izáka.
Ve společenství s Matkou Boží
Exodus Global Alliance Změna sexuální orientace je možná skrze moc Ježíše Krista.
1. Otče náš nebeský, posvěť se jméno tvé. Přijď tvoje království, buď vůle tvá. Tam, kde lid tvůj se probouzí, tam, kde roste tvůj chrám, v srdcích všech.
A TAK BRATŘI, MODLETE SE ZA NÁS, ABY SE SLOVO PÁNĚ RYCHLE ŠÍŘILO… Modlitby na březen 2015.
Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 1.
“Vešli jsme do doby,kdy by se každý člen církve měl chopit zdravotně- misijní práce.“ Testimonies Vol. 7, p. 62 Povolání církve.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Proč královna Jezabel usilovala Eliášovi o život? ELIÁŠ ZVÍTĚZIL NA BAALOVÝMI BOHY 2. Kam utekl Eliáš před královnou.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se vrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů rodičům.
Hledání ztracené pravdy 1.Pravda Boží – zjevená v Písmu...já jsem cesta, PRAVDA i život. 2.Pravda jako skutečný stav věcí (pozemských)
KC Bučovice, A Boží moc je provázela... KC Bučovice,
Filosofie náboženské výchovy Zuzana Svobodová. Učitelství ve starozákonní době Prorocká služba.
Slovo života Červenec 2011 „Bděte a modlete se, abyste nepřišli do pokušení. Duch je sice ochotný, ale tělo je slabé.“ (Mt 26,41) „Bděte a modlete se,
Centrum pro katechezi v Olomouci  Jeho modlitba vede k naprostému sebedarování svému Otci.  V něm je modlitba plně zjevena a plně uskutečněna.
Univerzitní křesťanské hnutí Národní modlitební týden 7. – 13. dubna 2008.
MODLEME SE K PÁNU ŽNĚ. PROSINEC ✤ z a pronásledované křesťany v Tádžikistánu ✤ za uprchlíky v České republice ✤ za rozvoj misie N. f. Nehemia.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kdo to byl Eliáš? PROROK 2. Proč šel Eliáš za králem Achabem? ABY MU OZNÁMIL, ŽE PŘIJDE OBDOBÍ SUCHA 3. Kde žil.
■KMS tvoří desítky sborů sedmi církví, řada křesťanských organizací a individuálních členů. ■Byla založena v prosinci ■KMS je členem České evangelikální.
A TAK BRATŘI, MODLETE SE ZA NÁS, ABY SE SLOVO PÁNĚ RYCHLE ŠÍŘILO… Modlitby na březen 2015.
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
Motivace křesťanského jednání
1. Raduj se, Bůh dnes přišel k nám, to bratře, sestro, slyš! Otevři dům, ať vstoupí Pán. A nebe, země, zvuč a nebe, země zvuč a nebe, země, Králi zvuč!
AC Ivanovice n.H Verše pro rok 2015 Žalmy 46:9 Pojďte se podívat, co Hospodin umí, jak hrozné divy činí na zemi!9 Žalm 18:32 Vždyť kdo je.
Věřím v ŽIVOT VĚČNÝ. 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z.
1. Radujme se vždy společně, | vzdávajíce chválu vděčně | Bohu Otci nebeskému, | Synu i Duchu svatému.
Život podle Božího slova Jak si mladík udrží svou stezku čistou? Musí se vždy držet tvého slova. Žalm
Ref.: Nám, Pane, dal jsi Slovo své, Ducha svého dej nám též.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Bohoslužba oběti Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Chléb a víno – Tělo a Krev Kristova – reálný duchovní.
1 Korintským 12:1-7 Pokud jde o duchovní dary, bratři, nechci, abyste zůstali v nevědomosti. 2 Víte, že jste ještě jako pohané chodili k němým modlám,
Zpráva mezinárodní komise UNESCO ,,Vzdělávání pro 21.století"
Síla modliteb Modlitební procházky. Jako věřící jsem povolaní do vztahu s Otcem nebeským a tedy v neposlední řadě k modlitbám. Modlitbou rozumíme rozhovor.
Letnice Jóel 3:1 I stane se potom: Vyleji svého ducha na každé tělo. Vaši synové i vaše dcery budou prorokovat, vaši starci budou mít sny, vaši jinoši.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
1. Aj, jak jsou milí | tvoji příbytkové, | jak rozkošní | křesťanští sborové, | Pane, | v nichž tvé jméno slavné!
1. Přijď Králi věčný náš, | jenž vše v své moci máš, | a žehnej nám! | Uč podle pravdy cest | ti oběť chvály nést, | a jak ti milé jest, | v nás kraluj.
Karel Řežábek 1988Rosa, Celým srdcem 43 Otče náš nebeský, posvěť se jméno Tvé, přijď Tvoje království, buď vůle Tvá.
Galatským. Autor a datum vzniku Pavel - po Jeruzalemském sněmu - v roce 49 po Kr. - jeden z nejstarších listů NZ.
Slovo života Slovo života Prosinec 2011 Prosinec 2011.
YMCA Young Men´s Christian Association Křesťanské sdružení mladých mužů.
DÁŠA POSPÍŠILOVÁ, SPASENÍ SKRZE SKUTKY??? DÁŠA POSPÍŠILOVÁ, NEJEN VÍRA, ALE I SKUTEK…
Klikněte pro vložení textu Církev jako tělo „Vy jste tedy tělo Kristovo a jednotlivé jeho části“ 1 Kor 12,27.
Papuánská Velká noc Filip Breindl.
Zázrak komunikace s Bohem
Ježíš.
Poznání Boží vůle.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
TÉMA: ŽIVÝ SBOR ► Klíčový význam sboru jako místního společenství křesťanů v protestantském pojetí ► Základní úkol / poslání / funkce sboru (volně podle.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Transkript prezentace:

Laický institut globálního zdravotního vzdělávání

L.I.G.H.T. Cíl – podporovat celosvětovou expanzi zdravotní evangelizace, v níž absolventi programu LIGHT zakládají školy, farmy a sanatoria.

L.I.G.H.T. „Pravda pro tuto dobu, třetí andělské poselství má být hlásáno hlasitěji, čím více se blížíme k velkému testu. Tato zkouška přijde do sborů ve spojení s pravou zdravotně misijní prací.“ PH

L.I.G.H.T. Ž 16:8 - Hospodina stále před oči si stavím, je mi po pravici, nic mnou neotřese. Ž 17:7 - Ukaž divy svého milosrdenství, Spasiteli těch, kdo před útočníky se k pravici tvé utíkají. Ž 89:13 - Ve své paži máš bohatýrskou sílu, tvá ruka je mocná, tvá pravice pozdvižená.

L.I.G.H.T. “Pravá ruka se používá, aby otevírala dveře, skrze které vchází tělo. Tuto práci má vykonávat zdravotně misijní dílo. Z hlavní části má právě ona připravit cestu přijetí pravdě pro tuto dobu.“ -Medical Ministry, p. 238.

L.I.G.H.T. ZASLÍBENÍ ŠKOLÁM V POSLEDNÍCH DNECH „ Já [Bůh] budu učit nevzdělané, a pomažu nebeskou mastí oči těch, kteří jsou nyní v duchovní temnotě. Vzbudím posly, kteří vykonají mou vůli a připraví lid, aby přede mnou mohl stát v době konce. Na mnoha místech, kde měla být dříve založena sanatoria a školy, založím své instituce, které se stanou vzdělávacími centry pro výchovu pracovníků.." MR 186.3

Nehemiáš, Šalamoun, Lévijci, Samuel, Eliáš, Elíša... Samuel zakládal ŠKOLY PROROKŮ, jako bariéru proti odpadnutí, které přinesli synové Élího. Školy byly v Ráma a v Kariat-jeharim. Později v Jerichu a v Bét-elu. CG 306:1 V našich sborech by měly být školy, vedené zbožnými bratry a sestrami, založené na stejných principech, jako školy proroků. Povzbuzujte mládež, ať navštěvuje školy, které budou stále více podobné školám proroků. Naše školy jsou založeny Pánem. CG 329.2

L.I.G.H.T. “Sanatoria mají být zakládána v různých zemích, kam přicházejí naši misionáři. Mají být centry, skrze které má být šířená práce uzdravování, obnovy a vzdělávání.” 6T 225 V každém městě, ve kterém máme sbor, je třeba nalézt místo, kde se může poskytnout ošetření… Mělo by být zajištěno místo, kde by mohlo být poskytnuto ošetření běžných onemocnění. Budova může být neuhlazená a dokonce hrubá, ale měla by být zařízena k poskytování jednoduchých ošetření. 6T113

L.I.G.H.T. “Bratrům kazatelům chci říci, podpořte tuto práci svými schopnostmi a taktem. Zaškolte do práce ve sborech mladé muže a ženy. Spojte zdravotně misijní práci s hlásáním 3. andělského poselství. Zorganizujte pravidelnou aktivitu, abyste pozvedli sbory z jejich zkomírajícího stavu, do kterého upadli a v němž zůstali roky…

L.I.G.H.T.... Pošlete do sborů pracovníky, kteří pozvednou principy zdravotní reformy s 3. andělským poselstvím před každého jedince a každou rodinu. Povzbuďte každého, aby se zapojil do práce pro své spolubližní a uvidíte, že se do sborů rychle vrátí dech života.” Letter 54, 1898.

L.I.G.H.T. “Boží dílo na této zemi nikdy nebude dokončeno, dokud se nespojí členové církve s úsilím kazatelů a vedoucích církve.” 9 T 117

L.I.G.H.T. “Žijeme v době, kdy by se každý člen církve měl zapojit do zdravotně misijní práce. 7 T 62

Putovní škola: Krátký měsíční kurs Studenti se učí základy zdr. evangelizace Zdravotní výchova + misijní práce Připravuje studenty, aby sloužili ve svých oblastech. LIGHT – 1. krok

Půlměsíční kurs: Porozumění Božích metod léčby nemocných Základy evangelizace Jak předávat Boží pravdy lidem Principy preventivní medicíny Přírodní léky Duch proroctví Bible LIGHT: 2. krok

Studenti dostávají instrukce v oblasti preventivní medicínny, přírodních léků, Bibli, Duchu Proroctví a jiných aspektech Božího způsobu léčení. Tento kurs pokládá pevný základ zdravotně-misijní práci potřebné pro efektivní práci na Boží vinici. Krok 2

6ti měsíční kurs: Zdraví Výživa Fyziologie Běžné nemoci Hydroterapie Masáž Zdravotní přednášky Vegetar. vaření Zahradnictví Duchovní Cesta ke Kristu Evangelizace Biblické hodiny Svatyně Dar proroctví Křesťanský život Krok 2

Založení nové služebnosti: Tento krok přináší vizi programu L.I.G.H.T. k naplnění. Jeho cílem je založit trvalá zdravotně misijní centera. Krok 3

•V•Vyhledání pozemku ve venkovské oblasti •V•Vyučujte nepřetržitý 6 měsíční zdravotně-evangelizační kurs •Z•Zabezpečte vzdělání vedoucích •V•Vytvořte výrobní příležitosti pro samofinancování instituce Založení další instituce Krok 3

FILIPÍNY

FILIPÍNY

21 AFRIKA

BARMA

ARGENTINA

Nově zakládané LIGHT programy Canada Nicaragua Jamaica Grenada Trinidad Mexico Tanzania Congo South Africa Kenya Uganda Zimbabwe Italy Japan Thailand Philippines Taiwan China

Existující LIGHT ŠKOLY A PROJEKTY