Ruční posun!!! Nedávno mi jeden přítel psal, že nemám na svém webu v kolonce „Otázky a odpovědi „ nic napsáno a že tedy využívá kolonku „Kniha návštěv“.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výpočet úroku při jednoduchém úrokování
Advertisements

4. Cvičení – Vliv zdanění na finanční rozhodování 1FP211.
Využití ICT technologií pro posílení ekonomické a finanční gramotnosti
1. cvičení úrokování.
Složené úrokování.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice,
Číslo projektu CZ.1.07/1.500/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_01_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Mgr. Zdeněk.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Petr Benda Název materiálu: Daňové pojmy Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO.OA
Ekonomická gramotnost Bankovní hádanka. Předpokládejme, že veškeré bankovní a obchodní transakce v následující hádance proběhnou během jednoho měsíce.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Petr Benda Název materiálu: Daně – opakování I Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO.OA
Z pitevní zprávy: Pacient zemřel na následky pitvy.
POLČA - PROTIUNIJNÍ ODBOJ LIDOVÝCH ČESKÝCH AMBIC ZALOŽENO LÉTA PÁŇĚ 2012.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_16_GRAMOTNOST Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Mgr. Zdeněk.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Petr Benda Název materiálu: Daně z příjmů fyzických osob - příklad Označení.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_52_INOVACE_01/A17 AutorIng. Marie Grygarová Období vytvořeníprosinec.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_17_GRAMOTNOST Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Mgr. Zdeněk.
Číslo projektu CZ.1.07/1.500/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_07_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Mgr. Zdeněk.
Číslo projektu CZ.1.07/1.500/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_15_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Mgr. Zdeněk.
Číslo projektu CZ.1.07/1.500/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_01_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Mgr. Zdeněk.
 Příspěvek ze státního rozpočtu ČR (na úhradu volební kampaně a na činnost strany)  Členské příspěvky  Dary a dědictví  Příjmy z pronájmů a prodeje.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Petr Benda Název materiálu: Daně z příjmů Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO.OA
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Mini tisk Mini tisk skončil,ale přebral si ho se souhlasem:p.t.s,met,.Šéfem je teď ondrattt s dvěma pomocníky:Tomáš,Vojta.Tak vás prosíme přejte nám hodně.
Generali pojišťovna Penzijní připojištění se státním příspěvkem.
Státní rozpočet Rozpočet přebytkový Rozpočet vyrovnaný
NS-LEV 21 pro český sport Jiří Šlégr http://
Moderní žena myslí na budoucnost II. Jan Diviš. Bude v ČR důchodová reforma? Demografické okénko Rok 2003 Poválečné ročníky na prahu důchod Dobrá zpráva,
Dlouhodobý majetek Odpisy
Číslo projektu CZ.1.07/1.500/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_01_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Mgr. Zdeněk.
Úlevy pro plátce pojistného na sociální zabezpečení ke zmírnění dopadů hospodářské krize Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí.
Výpočet úroku. Paní Nováková si na dobu 9 měsíců uložila do banky Kč na termínovaný vklad při úrokové míře 4,5% p.a.  A) vypočítej, kolik Kč úroku.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
JEN PRO TEBE.
 Pokles hodnoty peněz  Koho inflace postihuje  Znehodnocení vkladů a úvěrů  Zdroj: Český statistický úřad:
ZÁKLADY FINANČNÍ MATEMATIKY
Jednoduché úrokování.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo n áměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_19_JAK.
K plavebnímu stupni Děčín Doc. Ing. Josef Seják, CSc.
Nové volební období a očekávaní obcí a měst Nové volební období a očekávaní obcí a měst XIII. celostátní finanční konference – 2. – 3. prosince 2010 Ing.
Neděle pěkná jako tulipán, a proto není radno býti sám, říkáme vesele, dneska jen v kostele vítáme zrovna vás. Slečna jde v džínách, to se nedělá, jít.
Plnění usnesení V. krajské konference NNO konané v hotelu Grand v Třebíči.
Zdeněk Bergman1 Příjmy gymnázií Statistické údaje za rok 2006.
Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti
VY_62_INOVACE_05_FINANCE Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_10_GRAMOTNOST Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Mgr. Zdeněk.
Patronus 10/06 Pobertovi od Veni. Pár slov úvodem, jsem moc rád, že mohu ve svém časopise pokračovat. Za tohle vděčím mým hodným kolegům, kteří mi pomohli.
Prvouka pro 3. třídu NAŠE VLAST.
Důchodová reforma od autor: Zdeněk Minář.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
VYTVOŘENÍ RODINNÉHO ROZPOČTU. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_62_FINANCNIGRAMOTNOST_04_01_podni kání Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská 679,
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE _ 11 Jméno autora: Mgr. Marcela Chalúpková Datum: říjen 2012 Ročník: 9. Vzdělávací.
Ekonomické otázky funkčního komunitního systému sociálních a zdravotních služeb v obcích PRAHA 17. dubna 2015.
VY_62_INOVACE_ Název výukového materiálu: Termínovaný vklad Autor: Mgr. Pavla Rosyvková Datum: Duben 2013 Předmět: Finanční gramotnost Cílová.
HOTOVOSTNÍ A BEZHOTOVOSTNÍ PENÍZE
Ministerstvo financí České republiky Jednání pracovní komise k RUD 31. března 2016 Ministerstvo financí Březen 2016.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Mgr. Petr Hanuš KOORDINÁTOR ODBORNÝCH SEKCÍ ASOCIACE POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ČR ŘEDITEL SEKCE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB UNIE ZAMĚSTNAVATELSKÝCH SVAZŮ ČR.
Daně a rozpočty (Státní rozpočet, daňová soustava, hospodaření domácnosti, mzda, ZP + SP) Finanční gramotnost pro 9. ročníky 2016 / 2017 Bc. Tomáš Janda.
Finanční gramotnost: Půjčky a úvěry.
Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Martina Dostálová
BANKA V ROCE 2020 PODLE MÝCH PŘEDSTAV
Hospodaření obcí v roce 2016
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Sociálně ekonomické důsledky pracovních úrazů a nemocí z povolání
FISKÁLNÍ A MONETÁRNÍ POLITIKA
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Slovní úlohy na úročení
Transkript prezentace:

Ruční posun!!!

Nedávno mi jeden přítel psal, že nemám na svém webu v kolonce „Otázky a odpovědi „ nic napsáno a že tedy využívá kolonku „Kniha návštěv“. Již několik let se mi do mysli vkládá otázka, jak naše vláda hospodaří s našimi penězi, penězi nás daňových poplatníků. Prakticky denně se dovídáme jak se vládní úředníci obohacují, a jak se na všech úrovních státní správy krade. Nejde jen o malé peníze, ale o desítky a stovky milionů, které mizí v nenávratnu a když se podaří někoho z krádeže usvědčit, tak je většinou na mizině a nemá nic. Pokud se mu podaří odejít za hranice, tak tam si svých nakradených peněz užívá. Ve čtvrtek jsem se díval na „HYDE PARK,“ kde byla debata o tom, kdo zaplatí ztráty, které vznikly zavedením sKaret. Host pan Bartošek to vyčíslil na částku vyšší jak 3 miliardy. Kdo to zaplatí, zase my daňoví poplatníci. Sice p. Šišku obvinili, ale p. Drábek jen rezignoval. Profesor Pavko mimo jiné napsal: „Kdo způsobí státu škodu, dostane lukrativní trafiku.“ Raději nechci uvádět kolik nás stojí všechny vládní instituce, když jenom úřad vlády, kde se za dva roky vymění deset neschopných nebo zkorumpovaných ministrů a nestydí se stále nazývat vládou rozpočtově odpovědnou, nás daňové poplatníky stojí Kč. Zdárně se jim ale daří zvyšovat zadluženost naší republiky

Bývalý gen. Ředitel ČEZu daroval p. Klausovi juniorovi na jeho školu 100 milionů Kč. Asi na tom byl pan Klaus velmi bídně. Kolik pak daroval na konto „Kuře“ o tom se nepíše. Jistě ten dar byla pro něhojen malá částka, ze svých ne stovek, ale tisícovek milionů, které získal svým působením v ČEZu. Dotační „zločin.“ Bývalý gen. Ředitel ČEZu daroval p. Klausovi juniorovi na jeho školu 100 milionů Kč. Asi na tom byl pan Klaus velmi bídně. Kolik pak daroval na konto „Kuře“ o tom se nepíše. Jistě ten dar byla pro něho jen malá částka, ze svých ne stovek, ale tisícovek milionů, které získal svým působením v ČEZu. Dotační „zločin.“ Bolek Polívka nám to svými dluhy názorně ukázal! Celý ten projekt pensionu a wellness centra stál 32 milionů, z toho 24 milionů hradila Evropská Unie. Zbytek Bolek Polívka dluží a nechce zaplatit. Proboha proč? To je ta věc skutečně tak potřebná? Ať na to nahlížím z jakéhokoliv úhlu, tak vidím jenom zápor a nesmysl. Nejsem sám, jak zde již mnohokrát zaznělo. Ale já půjdu dál než mí kolegové. To není o dobrém, nebo lepším podnikání. To je o dobrých známých, případně o schopnosti napsat vhodný podnikatelský projekt, aby se ty peníze EU dostaly. Nechci spekulovat, že jde o uplácení příslušného úředníka. A je jedno, že třeba u Bolka Polívky vaří špatně, personál je nepříjemný – neříkám, že to tak je – ale i kdyby to bylo, tak wellness bude stát, protože to zaplatí EU, bez ohledu na to, jestli je Bolek Polívka dobrý, nebo špatný podnikatel. Ti ostatní teď mohou právě kvůli těm penězům z EU třeba i zkrachovat. Kdyby si to postavil za své peníze, které si podnikáním vydělal, tak nelze říci ani ň, ale takhle se musí jen říci velké FUJ!

. Ale vraťme se k nám. Na webu „Vysočanští“ je rozsáhlá debata o tom jak se na obci hospodaří, jak se rozdělují peníze. Doporučuji se také podívat na rozpočet do kapitoly „Zastupitelstvo,“ kde se v roce 2012 vyplatilo zastupitelům tis. Kč. Následuje „Činnost místní správy,“ kde se loni vyplatilo tis. Kč. To činí celkem 1, V roce 2013 si naši radní přidali, asi s ohledem na inflaci a v návrhu rozpočtu mají pro zastupitele Kč a na činnost místní správy již 1, Kč. Trochu s tím kontrastuje částka „Pomoc zdravotně postiženým a chronicky nemocným ve výši Kč.“ Jak je vidět, tak na ně nezapomněli. (Ostatní kapitoly jsem raději přešel, protože jak napsal pan Kala ve svém příspěvku „Zamyšlení,“ zvedlo by mi to u některých kapitol ze židle a mne bolí nohy, tak jsem toho raději nechal). Takže denně zaplatíme z našich daní za správu a zastupitele v naší obci Kč. (je to málo, nebo moc ???). Kde jsou ty časy, když zastupitelé brali svou funkci bezplatně s tím, že chtějí pro svou obec něco udělat. V současné době je to na těch vyšších funkcích všechno jen o penězích, zda na tu práci mám, nebo nemám nevadí, hlavně, když je to dobře zaplaceno. Takže, se ptám, jako náš „Zlatý Slavík,“ Pane Bože za co, za co ???? Kdy se tato situace zlepší ??? Jsem zvědav na komentář uznávaného politického komentátora pana Petra Skácela. A.J.