Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Důchodová reforma od 1. 1. 2012 autor: Zdeněk Minář.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Důchodová reforma od 1. 1. 2012 autor: Zdeněk Minář."— Transkript prezentace:

1 Důchodová reforma od 1. 1. 2012 autor: Zdeněk Minář

2 Proč si přečíst tuto prezentaci? Protože na podobných akcích schopní lidé vydělávají velké peníze! Např. zavedení povinného ručení vozidel, kupónová privatizace,…

3 Z čeho je tvořena hrubá mzda? Daň z příjmu Zdravotní pojištění Sociální pojištění(toto nás bude zajímat v této prezentaci)

4 Sociální pojištění Ze sociálního pojištění jsou placeny důchody, sociální dávky, nemocenská, dávky při nezaměstnanosti,… Placeno: a) zaměstnancem z jeho hrubé mzdy(6,5%) b) zaměstnavatelem za zaměstnance(25%)

5 Dohromady stát obdrží 31,5% z hrubé mzdy každého zaměstnance. Takže při průměrné hrubé mzdě 25 000 Kč stát dostane zhruba 8 000 Kč na sociálním pojištění.

6 Dnešní důchodový systém V dnešní době člověk zhruba ve 20 letech začne pracovat, každý měsíc odvádí státu zmíněných 8 000 Kč, a do důchodu odejde při nejlepším v 65 letech. To je 45 let placení na důchodce, nezaměstnané, atd. Ale když se člověk náhodou toho důchodu nedožije, nevidí z těch peněz nic. Tomu se říká systém založený na solidaritě.

7 Dnešní důchodový systém Momentálně počet pracujících stačí na počet důchodců, nezaměstnaných, atd..Jenže naše obyvatelstvo stárne a nejpozději kolem roku 2050 už to tak nebude. Proto musí přijít změna!!!

8 Důchodová reforma Při tomto novém systému se bude sociální pojištění platit stále ve stejném množství. Nastane však zásadní změna kde se bude pojištění ukládat. Větší část se bude pořád posílat státu, na důchody, nezaměstnané, atd. Ale zbytek se bude posílat na zvláštní účet. POZOR! Tento účet si nepleťte s penzijním připojištěním, to je něco zcela jiného!!!

9 Zvláštní účet Bude muset mít povinně vytvořený každý od 18 do 40 let. Nad 40 let to bude nepovinné, ale kdo by nechtěl dostat z odvedeného sociálního pojištění v budoucnu něco zpátky

10 Penzijní fondy Tyto účty musí někdo spravovat. Proto je některé finanční instituce dostanou na starost. Jenže nastává otázka, jak přivedou tyto fondy lidi zrovna k sobě. Udělají reklamy v televizi, billboardech, radiu. Jenže v dnešní době přeplácané reklamami se ty na penzijní fondy ztratí.

11 ZFP akademie,a.s. Cíl společnosti: učit lidi finanční gramotnosti Velice úspěšná ve svém oboru založena dne 27. září 2002 Tato společnost je řešením, jak masově oslovit lidi po celé republice v co nejkratší době.

12 Jak bude tedy důchodová reforma v praxi vypadat? Stát zadá úkol několika finančním institucím, aby u nich lidé sepsali smlouvy o zvláštním účtu, kde se jim bude posílat zmiňovanou část sociálního pojištění. Tyto instituce zadají společnosti ZFP akademie úkol, uzavřít se všemi určenými lidmi smlouvu o zvláštním účtu.

13 Kolik za to? 4 000 Kč se předpokládá částka, kterou v průměru vyplatí finanční instituce každému členovi ZFP akademie, za uzavřenou smlouvu o zvláštním účtu. Otázka: Kolik zná každý člověk lidí do 40 let, kteří to mají povinné? Mnoho!!! Ale i kdyby znal třeba jen 50, a sepsal s nimi smlouvu, tak provize pro člena ZFP akademie je 200 000 Kč

14 Kdo na důchodové reformě vydělá? Finanční instituce vydělají obrovské peníze, protože budou mít pod správou zvláštní účty na které budou každý měsíc proudit obrovské peníze Člen ZFP vydělá za každou smlouvu zhruba 4 000 Kč

15 Kdo na důchodové reformě vydělá? Stát vydělá z každé vydělané koruny daň z příjmu 15% + z dalších utracených peněz potom daň z přidané hodnoty 20%

16 Kdo na důchodové reformě nevydělá? Běžní občané, kteří nejsou ve finančních institucích, nejsou stát, a nejsou členové ZFP akademie!!!

17 Koloběh peněz při důchodové reformě Finanční instituce ZFP akademie Stát

18 ZFP akademie Takže otázka zní: Není nejvyšší čas přejít ze sektoru běžných občanů do sektoru ZFP akademie a vydělat nemalé peníze?


Stáhnout ppt "Důchodová reforma od 1. 1. 2012 autor: Zdeněk Minář."

Podobné prezentace


Reklamy Google