BANKOVNÍ AKADEMIE Vlkova 12, Praha 3 – Žižkov

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Finanční trhy Finanční trh – specifický trh se specifickým zbožím = penězi Struktura Peněžní trh – především krátkodobé vklady a úvěry (do 1 roku) Kapitálový.
Advertisements

Ekonomická gramotnost
Bankovní poplatky Téma „Finanční trh“
Cizí měna ve WinFASu Konverze měn, kontrolní sestavy, ocenění na konci roku Mgr. Jana Švomová Skalský Dvůr
VY_32_INOVACE_ Finanční trh.
Výzkumné projekty MPO řešené v r na ZČU náležitosti účetních dokladů na ZČU u projektů se samostatným bankovním účtem.
ÚČTOVÁNÍ NA ROZVAHOVÝCH ÚČTECH
Bankovnictví Ing.František Balák Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_19_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Ing. Pavla.
1 VOLKSBANK – PARTNER PŘI EXPORTU DO RUSKA Filip Vavruška.
Způsoby placení a hospodaření domácnosti
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Hotovostní a bezhotovostní platební styk 1) Význam a formy platebního styku, klady a zápory 2) Hotovostní platební styk 3) Bezhotovostní platební styk.
Bankovní operace.
Finanční účty lze rozdělit do těchto skupin: a) aktivní Pokladna Ceniny Bankovní účty Majetkové cenné papíry k obchodování.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Finanční trh a banky Vypracoval : Ing. Ingrid Ilčíková Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_03C3 AutorIng. Helena Svršková Období vytvořeníZáří 2012.
Krátkodobý finanční majetek Peníze na cestě
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Poštovní poukázky.
6. července 2013VY_32_INOVACE_100302_Bankovnictvi_2_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Blaha. Obchodní akademie.
Definice finanční majetek (u úvěru cizí zdroj) držený ve firmě do jednoho roku vyznačuje se vysokou likvidností Aktivní účty - 21, 22, 26 Pasivní účty.
NEBOLI. Pojem elektronické bankovnictví Podstatou je elektronické jednání mezi klientem a finanční institucí. Podstatou je elektronické jednání mezi klientem.
Vypracovala Nelly Bočková
Vstup Vstup do internetového bankovnictví je zabezpečen Klientským číslem a kódem PIN. Tyto údaje obdržíte v aktivačním balíčku k internetovému bankovnictví.
1 Registrační číslo projektuCZ. 1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_UCE_008 Název školy Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Jazyková.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Krátkodobý finanční majetek Bankovní účty Krátkodobé bankovní úvěry
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Účetnictví Ročník: 2.
Platební styk Název školy
Jana Urbanová Lucie Chvojková Martina Kakáčková
PENĚŽNÍ DENÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
NÁZEV PROJEKTU: ICT VE VÝUCE OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_UCE_584 R OČNÍK : 1. V ZDĚLÁVACÍ OBOR : L/51 PODNIKÁNÍ T ÉMA : Ú ČETNÍ SOUSTAVY :
Kód vzdělávacího materiálu: VY_62_INOVACE_0201 Název vzdělávacího materiálu: Bankovní účty Datum vytvoření: Jméno autora: Ing. Zdenek Páže Předmět:
FINANČNÍ GRAMOTNOST Bezhotovostní placení ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
FINANČNÍ GRAMOTNOST NAKLÁDÁNÍ S PROSTŘEDKY NA BĚŽNÉM ÚČTĚ 2 VÝBĚRY HOTOVOSTI A BEZHOTOVOSTNÍ PLATBY.
Finanční trh. Pojmy Úrok- peněžitá odměna za půjčení peněz Úroková míra- velikost úroků v procentech, procentní vyjádření navýšení půjčené částky za určité.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_12 Název materiáluBěžný účet,
Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivityIII/2.
Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Číslo a název projektu:CZ.1.07/1.5.00/ – Investice do vzdělání nesou nejvyšší.
FINANČNÍ GRAMOTNOST NAKLÁDÁNÍ S PROSTŘEDKY NA BĚŽNÉM ÚČTĚ HOTOVOSTNÍ VKLADY.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE _ 4 Jméno autora: Mgr. Marcela Chalúpková Datum: březen 2012 Ročník: 8. Vzdělávací.
ČSOB – Prezentace © Václav Horák & Daniela Blatová.
Bankovní služby Úvěry Obchodní banky vykonávají : pasivní úvěrové operace (banka přijímá peníze) a aktivní ú.o. (banka poskytuje úvěry) Druhy úvěrů:
Ing. Veronika Dostálková MBA BANKOVNÍ PRODUKTY Finanční gramotnost 3. ročník Září 2012.
Platební styk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
S K ARTA. Jedná se o platební kartu od České spořitelny sKartu postupně obdrží všichni klienti, kteří pobírají sociální dávky a podporu v nezaměstnanosti.
Průvodní list Šablona: VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti Vzdělávací materiál: Prezentace.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_14 Název materiáluPřímé bankovnictví.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_62_INOVACE_729_Platební styk I. AutorIng. Renata Wagnerová Průřezové téma Člověk a svět práce Informační.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Zdeňka Bitterová Název materiálu:
Občanská výchova Formy placení. Platby a platební styk  Za zakoupené zboží nebo službu je vždy nutné zaplatit.  Mezi plátcem a příjemcem peněžní částky.
Datum: od Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_62_INOVACE_40 Jméno autora: Ing. Gabriela Hautová Název.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE _ 3 Jméno autora: Mgr. Marcela Chalúpková Datum: únor 2012 Ročník: 8. Vzdělávací oblast:
VY_62_INOVACE_ – Přímé bankovnictví Autor Ing. Hana Sůvová
ZPŮSOBY PLACENÍ – platební styk
VY_62_INOVACE_ – Vedení účtů a platební styk Autor
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
PENĚŽNÍ DENÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
VKLADOVÉ SLUŽBY BANK II.
Platby ve fiktivní firmě
Mgr. Veronika Vaňousová Datum vytvoření: Vyučovací předmět:
EU_62_B_sada 1_07_M_Účet_Poliačíková
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
1. Charakteristika platebního styku
DUM - Digitální Učební Materiál
POHYB PENĚZ 1-3% 7-15% 7-15% DANĚ BANKA POJIŠŤOVNA PRŮMYSL KLIENT
Transkript prezentace:

BANKOVNÍ AKADEMIE Vlkova 12, Praha 3 – Žižkov FIBA fiktivní Banka Academia

O naší bance Banka Academia vznikla v roce 1995 Jediná fiktivní firma ve formě akciové společnosti. Akcie byly vydány v celkové nominální hodnotě 500 mil. Kč

O naší bance Naše banka pracuje na podobném principu jako klasická banka. Provádíme platební operace všeho druhu. Našimi klienty jsou fiktivní firmy škol z různých koutů České republiky. S firmami komunikujeme pomocí internetu nebo telefonu. S některými se setkáváme jednou ročně vždy v březnu na Veletrhu fiktivních firem v Praze na holešovickém Výstavišti.

O naší práci Zaměstnanci naší banky provádějí transakce typu: vklady a výběry v hotovosti, příkazy k úhradě, hromadný příkaz k úhradě Účty našich klientů vedeme pouze v tuzemské měně. Jako každá banka i my si účtujeme poplatky. Fiktivní měsíční poplatek za vedení účtu je 40 Kč, příkaz k úhradě přes internet 2 Kč a hotovostní transakce 10 Kč. Každý účet je také měsíčně úročen 0,2%.

O našem programu Naše banka posílá svým klientům měsíčně výpisy z účtu, kde si klienti mohou zkontrolovat, zda jejich transakce byly provedeny. Klienti mají také přístup do našeho programu, se kterým provádíme jednotlivé bankovní transakce, a to pomocí přiděleného hesla. Klienti mohou pomocí tohoto hesla pouze kontrolovat provedené transakce a tisknout si jednotlivé dokumenty potřebné pro tyto transakce. Náš program je umístěn na internetových stránkách: fiba.bank-akademie.cz/fiba2006

O našem programu Naši klienti se mohou na internetových stránkách také dozvědět něco o nás a o práci banky s programem. Pokud naši klienti potřebují s něčím pomoci, mohou nás kontaktovat pomocí helpu, který je součástí programu, kde jim také bude odpovězeno nebo nás kontaktovat e-mailem: info@bank-akademie.cz banka.akademia@seznam.cz a na telefonních číslech: +420 210 088 880, +420 210 088 885 nebo pomocí faxu: +420 222 720 566

Naše dokumenty Zde je několik ukázek našich transakčních dokumentů: příkaz k úhradě

Naše dokumenty Pokladní složenka

Naše dokumenty Výběrní lístek

Veletrh fiktivních firem Naše banka má svůj stánek na Veletrhu fiktivních firem v Praze, který trvá vždy 3 dny v měsíci, pravidelně vždy v březnu.

Veletrh fiktivních firem Na veletrhu naše banka zajišťuje bankovní transakce, nábor nových klientů, prezentaci naší školy a samozřejmě plní peněžní funkci, která spočívá v tom, že lidé, kteří se přicházejí na veletrh podívat, mají možnost u naší banky získat fiktivní peníze a jít fiktivně nakupovat u jiných firem, které zde vystavují.

Doufáme, že Vás prezentace naší banky zaujala a těšíme se na případnou další spolupráci. S pozdravem Daniel Kubáněk a zaměstnanci Banky Academia (studenti BANKOVNÍ AKADEMIE)