Prezentační manažer Kapitola 2.0 (První prezentace)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentační manažer Kapitola 9.3 (Automatický chod - časování)
Advertisements

Prezentační manažer Kapitola 8.0 (Rozšířené efekty)
Prezentační manažer Kapitola 6.2 (Organizační diagram)
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.3 (Data vložená z MS Excel)
Prezentační manažer Kapitola 13.0 (Sestavení z externích zdrojů)
PowerPoint Založení nového souboru .pptx Tlačítko Office, Nový
Prezentační manažer Kapitola 5.0 (Grafika)
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 12.0 (Sestavení vlastní prezentace)
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
Tabulky v MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
MP- LEKCE 2 – STYLY V MS WORD. Styly a důvody použití stylu Nadefinujeme si „šablonu“ pro určitý typ písma, kterou budeme chtít používat i v další části.
Vzhled prezentace - šablony
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.0 (Graf v MS PowerPoint)
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Prezentační manažer Kapitola 3.0 (Úvodní práce v programu)
Veronika Lexová. - Obrázek slouží k pestřejšímu vzhledu dokumentu. Dále aby zobrazoval nějaký děj nějaké věci (např: na internetových stránkách fotky.
Hromadná korespondence
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
Prezentační manažer Kapitola 11.0 (Tisk)
Tvorba prezentací v programu PowerPoint Autor: ing. Jaroslav Mochan
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 13.1 (Schránka a operace se schránkou)
Textové editory Výhody využití počítače k psaní textů
ŠIROKOÚHLÁ PREZENTACE Tipy a nástroje k vytváření a prezentacím snímků v širokoúhlých formátech.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
Úvod do obsahů j pak stisknutím F5 nebo kliknutím na Prezentace > Od začátku spusťte kurz. Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy, Pokud se videa kurzu.
Jak vytvořit vlastní prezentaci ?
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
PowerPoint. PowerPoint Co je to PowerPoint? Program PowerPoint slouží k tvorbě prezentace. Pracuje se zde s tzv. snímky. Každý snímek tvoří jednu obrazovku.
Tvorba - PREZENTACE Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/4.
Hromadná korespondence, makro
postup tvorby prezentace
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 9.0 (Spouštění prezentace)
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 3.1 (Práce se snímky)
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Jak na Prezentace? Power Point ZŠ Jiráskova Benešov
TEXTOVÝ EDITOR.
TEXTOVÝ EDITOR (vkládání dalších objektů do textu a jejich vlastnosti, textové tabulky, šablony,) Lol.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Word – styly Ing. Bohumil Bareš. Co je to styl Jednoduše řečeno, styl je souhrn vlastností odstavce, který lze aktivovat pouze jediným krokem. Jinými.
Práce se šablonami v MS Word 2007
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.4 (Videosekvence)
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Práce s řadami. Krok 1:Vytvořte vlastní řadu n V menu Nástroje klikněte na možnosti, otevře se dialogové okno možnosti. n Vyberte složku seznamy a pak.
Textové editory Výhody využití počítače k psaní textů Co jsou textové editory? Textový editor WriterSpuštění editoru Okno programu Writer.
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 10.0 (Záhlaví a zápatí)
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_09.
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 12.1 (Sestavení z externích zdrojů)
Vytvoření hypertextového odkazu
POWER POINT 2 Vzhled prezentace - formátování
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.1 (Tabulka)
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
Tvorba prezentace Vypracovala : Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
T EXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA )
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Informatika – Úvod do MS Powerpoint. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Číslo v digitálním archivu školy
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 18– SPUŠTĚNÍ PREZENTACE. Název školy:
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
Tvorba webových stránek na google – Sites (4.)
Tvorba webových stránek na google – Sites (6.)
Transkript prezentace:

Prezentační manažer Kapitola 2.0 (První prezentace) MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 2.0 (První prezentace) Úkoly pro druhou kapitolu: Spustit prezentaci vyrobenou ke kapitole 2.0. (upozornit na malé písmo a velkou podrobnost v této prezentaci < min. Délka trvání druhé kapitoly < min.

Moje první prezentace Hned v počátku výuky programu zjistíme, že jednoduchá prezentace, která neobsahuje žádné složité větvení, je skutečně hračkou, a druhá kapitola nás provede prvními kroky k vytvoření naší první prezentace. Po zvládnutí prvních krůčků je schopen každý uživatel vytvořit prezentaci na jakékoli téma. O tom se přesvědčíte po zvládnutí této kapitoly.

Spuštění programu Zadání: Vytvořit tři snímky na téma „Moje nejoblíbenější jídlo“. Spusťte program obvyklým způsobem z nabídky Start – Programy – Microsoft PowerPoint. Program při spouštění na úvod zobrazí dialogové okno, kde máte tři možnosti s možnou nabídkou pro vytvoření prezentace. Vyberte si možnost Šablona návrhu Obr. 01

Vytvoření šablony snímku Zaznačení možnosti Šablona návrhu vyvolá další dialogové okno Nová prezentace. /Pro shodný výsledek zvolíme stejnou šablonu/. V návrhu šablony zaznačíme možnost Kapsule a stiskneme potvrzující tlačítko OK. Obr. 02 Obr. 03

Vytvoření prvního snímku Po zaznačení šablony snímku se nám otevře poslední okno, kterým již určíme náš první snímek. Protože se jedná o první stránku, použijeme tedy nabízený první snímek. V okně Rozvržení snímku určíme rozvržení jako Úvodní snímek. Toto se nám nabízí ihned na počátku, stačí tedy zaznačit potvrzení tlačítkem OK. Po potvrzení se před námi objeví samotná prezentace. Obr. 04

Záznam v prvním snímku A Před uživatelem se zobrazí prázdné okno. Uvnitř této stránky se nachází plochy s nápisy Klepnutím vložíte … Klepněte do textového pole s nadpisem, vložte nadpis a napište Moje nejoblíbenější jídlo. Pozn.: Všimněte si, že barva písma, velikost a typ jsou již předem nastaveny. Obr. 05

Záznam v prvním snímku B Zbývá jen vyplnit podnadpis, kde zaznačíme dané jídlo, o které se jedná. Po vyplnění všech polí je první snímek hotov. Obr. 06

Vytvoření druhého snímku Nyní je potřeba vložit či aktivovat druhý snímek. Klepněte v hlavní nabídce programu na položku Vložit a vyberte možnost Nový snímek. Lehčí možností je kombinace CTRL+M. Poslední možnost - Běžné úkoly – Nový snímek. Zobrazí se stejné okno jako v případě snímku číslo 5. Pro zopakování -- -- Vybereme tentokrát rozvržení Seznam s odrážkami. Obr. 07 Tvorba snímků je důležitou částí celé práce, nutno dát jedinou možnost výběr z několika možností spuštění shodné aktivace nového snímku. Zdůraznit dva způsoby – pomocí klávesové zkratky – CTRL+M a pomocí běžných úkolů Obr. 08

Záznam v druhém snímku A Před uživatelem se zobrazí prázdné okno, tentokráte již druhé. Uvnitř této stránky se nachází plochy s nápisy Klepnutím vložíte nadpis, text. Klepněte do textového pole s nadpisem, vložte nadpis a napište „dané jídlo: výroba“. Do textu vypíšete výrobní postup platný pro daný pokrm (způsob přípravy). Obr. 09

Vytvoření třetího snímku Je již zbytečné zdůrazňovat, jak přidat další snímek /CTRL+M/ Tentokráte si vybereme rozvržení snímku, kde je pouze nadpis. Do nadpisu vložíme text „Dobrou chuť“. Takhle by mohl kterýkoliv uživatel pokračovat stále dál. Pro ukázku a zhotovení naší prezentace stačí jen tři snímky. Obr. 10

Spuštění prezentace Nyní, když je práce hotova, můžeme ji spustit a prohlédnout si, co jsme vytvořili. SPUŠTĚNÍ: F5, a nebo prezentace – spustit prezentaci. Program zobrazí přes celou obrazovku první snímek prezentace (protože jsme nevyužili žádné možnosti další úpravy, musíme postupovat klepnutím levého tlačítka myši pro přesun na další snímek). Přesunujeme se klepáním myši na další části prezentace. Po ukončení prezentace se zobrazí černá obrazovka – signál konce prezentace. Po dalším kliknutí se prezentace vrací zpět do programu v režimu Normální zobrazení.

Hodnocení práce Snímky lze různě upravovat a obohatit o spoustu prvků, jako jsou obrázky a jiné objekty. Ve vaší první prezentaci stačí pouze textové informace. Ukázka toho, jak jednoduše lze vytvořit něco hodnotného, nezabrala přílišné množství času. Tato Vaše první prezentace měla sloužit k tomu, aby si začínající uživatel udělal představu o tom, k čemu PowerPoint slouží a jak lze snadno a rychle vyrobit dílo na přijatelné úrovni. Pro profesionální prezentaci je zapotřebí propracovat jednotlivé detaily, přičemž jednotlivé kroky musí na sebe navazovat a být v souladu s celkovým pojetím prezentace. Jak tohoto dosáhnout Vám prozradí následující kapitoly.

Konec Cíle kapitoly: Vytvořit první samostatnou prezentaci Naučit se práci se šablonami Naučit se vkládat jednotlivé snímky Spuštění prezentace