Věta se skládá ze slov Název školy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PODSTATNÁ JMÉNA PRO DRUHÁKY S KAMARÁDEM HONZÍKEM Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.
Advertisements

Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Z obrázků vytvoř věty jednoduché Některé věty napište na tabuli.
Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum NázevVY_52_INOVACE_05_srnec TémaSrnec obecný.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí DATUM: AUTOR: Jana Hofrichterová NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_Podstatná jména TÉMA.
Procvičování podstatných jmen. Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní.
Věta se skládá ze slov Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum NázevVY_32_INOVACE_15_Slovní.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiřina Homolová Název DUM: VY_32_Inovace_ Slova neohebná Název sady: Český jazyk 6. ročník Číslo.
Věta se skládá ze slov Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum NázevVY_32_INOVACE_18_Slovní.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eliška Kopečná VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Český jazyk_29_Číslo.
Základní škola a Mateřská škola, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Zdeňka Kobrová Název: VY_32_Inovace_2A_01_Geometrické tvary.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Věta se skládá ze slov Název školy
Český jazyk – 3.ročník, Spojky.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA NEDOMICE, okres Mělník
Podstatná jména hromadná, pomnožná, látková
Věta se skládá ze slov Název školy
SLOVNÍ DRUHY Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Jazyk a jazyková komunikace- Český jazyk , Slovní druhy - spojky
Věta se skládá ze slov Název školy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR:Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_27_ VOLNĚ ŽIJÍCÍ ŽIVOČICHOVÉ.
VY_32_INOVACE_04_SLOVNÍ DRUHY_PŘÍDAVNÁ JMÉNA 1
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
VY_32_INOVACE_ČJ.5.B Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Štěpánka Beranová Datum: Jazyk a jazyková komunikace, Český jazyk.
Věta se skládá ze slov Název školy
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Věta se skládá ze slov Název školy
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum:
PŘÍDAVNÁ JMÉNA VÝKLAD A PROCVIČENÍ.
Název školy : Základní škola Nový Kostel , okres Cheb
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_238_ČJ2
Procvičení a upevnění učiva
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_12_INOVACE_19_Mezilidské vztahy TÉMA: Všude.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
VY_32_INOVACE_01_ČESKÝ JAZYK
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Autor: Mgr. Marie Hrbková Název: VY_32_INOVACE_1C42Čj3_Slovní druhy
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Autor: PaedDr. Jana Čechová
Věta se skládá ze slov Název školy
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_27_Přídavná jména přivlastňovací.
Věta se skládá ze slov Název školy
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Výukový materiál VY_32_INOVACE_08_ Souvětí a spojky
Metodický list: Slovní druhy – 3. část
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Škola Základní škola Tehov, okres Praha-východ, Tehov 78, Autor
Věta se skládá ze slov Název školy
Autor: Mgr. Jana Šulcová
ZŠ a MŠ, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_06_Hra 3 TEMA: Hra 3
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_12_ČESKÝ JAZYK
Věta se skládá ze slov Název školy
Autor: Mgr. Hana Novotná
Autor: Mgr. Marie Švehlová
Slovesné třídy.
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
Autor: PaedDr. Jana Čechová
Autor: Mgr. Marie Švehlová Název: VY_32_INOVACE_1B39Čj2_Slovesa
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Transkript prezentace:

Věta se skládá ze slov Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod Autor Mgr. Marie Hanzlíková Datum 10.7.2012 Název VY_32_INOVACE_18_Slovní druhy Téma Slovní druhy – předložky a spojky Ročník 3.,4. Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.0835 Věta se skládá ze slov

Anotace: Prezentace slouží jak ke společnému vyvození nové látky ve 3. a 4. ročníku, tak k pozdějšímu opakování . Žáci mohou pracovat pod vedením učitele s interaktivní tabulí nebo samostatně na osobním počítači. V první části prezentace je stručná charakteristika slovního druhu. Žáci s pomocí učitele vyvozují další předložky a spojky (posun provádíme kliknutím). Následují cvičení ke společnému procvičování. V závěru prezentace je samostatné cvičení k ověření znalostí (vhodné písemně). Kontrolu provádějí žáci společně s učitelem. Poslední snímek obsahuje tabulku s hodnocením, které si mohou žáci provést sami v rámci sebehodnocení. Přechody mezi jednotlivými snímky provádíme kliknutím. Citace: V prezentaci byly použity obrázky volně dostupné v galerii Microsoft Office.

SLOVNÍ DRUHY PŘEDLOŽKY A SPOJKY

Předložky předkládáme před podstatná jména, přídavná jména, zájmena nebo číslovky samostatně se nevyskytují Na stole je váza. Sněhurka bydlela se sedmi trpaslíky. Učili jsme se o lidském těle. Bez tebe nikam nepůjdu.

Doplň vhodné předložky : Petr hraje _____ klavír. Pes se schoval _____ postelí. Balón nám letěl vysoko _____ hlavou. Prázdniny trávíme _____ naší babičky. Nejraději mám chléb _____ máslem.

Správné řešení : Petr hraje na klavír. Pes se schoval pod postelí. Balón nám letěl vysoko nad hlavou. Prázdniny trávíme u naší babičky. Nejraději mám chléb s máslem.

spojují slova nebo věty Spojky spojují slova nebo věty pes a kočka jablko nebo hruška Petr i Pavel Vezmi si deštník, protože bude pršet. Jirka chtěl jít ven, ale musel se učit.

Doplň vhodné spojky : _____ bude hezky, půjdeme ven. Slunce hřálo _____ ptáci vesele zpívali. Zavolám tě, _____ bude večeře. Musí se učit, _____ nedostal pětku. Pláče, _____ je smutný.

Správné řešení : Když bude hezky, půjdeme ven. Slunce hřálo a ptáci vesele zpívali. Zavolám tě, až bude večeře. Musí se učit, aby nedostal pětku. Pláče, protože je smutný.

Doplň předložky a spojky : ___ létě jezdím ___ babičce ___ dědovi ___ venkov. ___ je hezky, chodím se koupat ___ rybníku. ___ prší, hraji si ___ domě ___ kočkou Mickou. Rád chodím ___ procházky ___ lesa ___ dědou. Hledáme houby ___ pes Voříšek zatím honí zajíce. Babička se ___ nás dobře stará. Peče buchty, _______ ví, ___ je máme s dědou nejradši. ___ prázdniny se vždycky moc těším.

Správné řešení : V létě jezdím k babičce a dědovi na venkov. Když je hezky, chodím se koupat k rybníku. Když prší, hraji si v domě s kočkou Mickou. Rád chodím na procházky do lesa s dědou. Hledáme houby a pes Voříšek zatím honí zajíce. Babička se o nás dobře stará. Peče buchty, protože ví, že je máme s dědou nejradši. Na prázdniny se vždycky moc těším.

Hodnocení : 8 bodů Výborně, chválím, předložky a spojky už poznáš. Chválím, ale sem tam ti ještě něco unikne, procvičuj! 5 - 4 body Ještě to ujde, musíš ale hodně procvičovat! 3 – 2 body Předložky a spojky ještě moc nepoznáš, hodně se uč! 1 – 0 bodů Tohle opravdu nestačí, máš před sebou hodně práce!