Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor: Mgr. Marie Švehlová Název: VY_32_INOVACE_1B39Čj2_Slovesa

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor: Mgr. Marie Švehlová Název: VY_32_INOVACE_1B39Čj2_Slovesa"— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Studená, okres Jindřichův Hradec
Autor: Mgr. Marie Švehlová Název: VY_32_INOVACE_1B39Čj2_Slovesa Téma: Slovesa Číslo projektu: CZ.1.O7/1.4.00/

2 Anotace DUM je zaměřen na první seznámení se slovními druhy, se slovesy Je určen pro žáky 2. ročníku. Je připraven pro práci s interaktivní tabulí. Činnost s interaktivní tabulí zvyšuje u dětí zájem o učivo, je vhodná pro skupinovou práci, jednotlivé snímky lze využít k různým činnostem. Metodické pokyny: Snímek 3: žáci mohou úkol řešit i písemně Snímek 4: žáci dopisují fixem Snímek 5: úkol je určen pro společnou práci nebo jako doplňkový úkol pro šikovné děti (řešení: malujte, pište, seďte, jásejte)

3 Slovesa jsou slova, která nám říkají, co osoby, zvířata a věci dělají nebo co se s nimi děje.
Říkej, co vidíš na obrázku, ve větě najdi sloveso.

4 Doplň do vět vhodná slovesa.
Evička_____________ obrázek. Kuchařka __________ oběd. Dědeček___________ ovoce. Kočka _____________ myši. Bratr ______________ na kytaru. Strojvůdce _________ lokomotivu. Pes _______________ na kočku. Lucinka ____________domácí úkoly. Aleš ______________ hrad. Strom _____________ve větru.

5 Najdi slovesa a podtrhni je. Na linku opiš jejich poslední písmeno
Najdi slovesa a podtrhni je. Na linku opiš jejich poslední písmeno. Umíš určit i jiné slovní druhy? Taška, dělám, pěkná, nesla, plakal, pokoj, polštář, sešit, natřu, výkres, jablko, umyj, autobus, ojetý, psát, úkol, volejte ___________ Včera, neděle, slep, letadlo, papír, lepidlo, pošli, dopis, modrý, přepiš, úkol, odcházet, škola, hezky, maminka, leze, nad ___________ Nes, košík, aktovka, nákup, šije, šaty, kalhoty, nové, jeď, kolo, červené, ani, když, vynadat, přítel, odpoledne, ryje, pole, míč ___________ Jídlo, telefonuj, rychle, dělá, sluníčko, přines, houby, motorka, veze, zelí, Jenda, zalévej, květiny, bílé, sobota, ovce, pást, nakupujeme _____________

6 Použity obrázky www.office.microsoft.com


Stáhnout ppt "Autor: Mgr. Marie Švehlová Název: VY_32_INOVACE_1B39Čj2_Slovesa"

Podobné prezentace


Reklamy Google