Naše zkuše- nosti: #12 Co je tajemstvím pravé radosti? Větší

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : • Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí. • Nejdůležitější, a pro nás na prvním.
Advertisements

Podle Motu Prorio Benedikta XVI. PORTA FIDEI
Rok rodiny V roce 2014 si připomínáme 20
1. Láska, kterou Ježíš dává do srdcí věrným svým, láska je, jež neustává, láska k dobrým i zlým, láska, kterou žádná bouře nemůže uhasit, láska mocná jako.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Slovo života Říjen 2009.
Slovo života prosinec 2012 „Všem, kdo ho přijali, dal moc stát se Božími dětmi.“ (Jan 1,12)
Modleme se k Pánu žně! - duben. 3 modlitby za misii pro měsíc duben V každém měsíci bychom se modlili 3 modlitby: 1. za pronásledované bratry a sestry.
červen 2013 Slovo života „Když děláte dobře, a přesto musíte trpět, je to milé Bohu.“ (1 Petr 2,20)
září 2013 Slovo života „Nemilujme jen slovem a jazykem, ale činem, doopravdy!“ (1. Jan 3,18)
říjen 2013 Slovo života „Nebuďte nikomu nic dlužni – jen vzájemnou lásku. Neboť kdo druhého miluje, splnil zákon.“ (Řím 13,8)
Slovoživota Únor 2010 „Já jsem dveře. Kdo vejde skrze mě, bude zachráněn; bude moci vcházet i vycházet a najde pastvu.“ (Jan 10,9)
Otče náš Centrum pro katechezi, 2014.
Zdeněk a Katka Uhlíkovi
Proč pláčeš, maminko? Hudba: Percy Sledge "Ave Maria"
Dosáhni cíle!.
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
1. Jaká radost žít, | mohu-li jen mít | v světě tom přítelem Ježíše! | I když opuštěn slzy roním jen, | nahradí blízkostí svou mi vše. Jaká radost žít.
Čím lze charakterizovat Boha – Hospodina?. Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ… Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ…
Můžeš mít radost 1.Můžeš mít radost ve svém srdci
Následuj zbožnost 1. Timoteovi 6, 3 – 12 ….Ty však se tomu jako Boží člověk vyhýbej? Následuj spravedlnost, zbožnost, víru, lásku, trpělivost, mírnost………
Slovo života Slovo života květen 2012 květen 2012.
1. Proč zvykli jsme si snadno žít a málo přemýšlet, oč v budoucnosti má nám jít a jak se změnil svět? Proto přemýšlej, proto díky vzdej a všem lidem pomoz.
Slovo života listopad 2012 „Kdo mě miluje, bude zachovávat mé slovo a můj Otec ho bude milovat a přijdeme k němu a učiníme si u něho příbytek.“ (Jan.
Nikdy nesuď nikoho, podle toho, jak vypadá
2. Často však světlo svítání | zastře strach z večera, | když člověk pozná zklamání | a zmizí důvěra.
Katechetické centrum Olomouc, 2014
Centrum pro katechezi Olomouc ve spojení: pád člověka + jeho pozvednutí k Bohu; -je spojena s osobními dějinami člověka. Centrum pro katechezi.
Slovo života Slovo života leden 2012 leden 2012 Každoročně se od 18. do 25. ledna slaví v mnoha částech světa Týden modliteb za jednotu křesťanů, jehož.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Bůh jako dobrý Otec nás sytí svým slovem a eucharistickým tělem,
1. Jedno jsme, v Duchu svatém, jedno jsme v Ježíši
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Místo modlitby Centrum pro katechezi Olomouc 2013.
A TAK BRATŘI, MODLETE SE ZA NÁS, ABY SE SLOVO PÁNĚ RYCHLE ŠÍŘILO… Modlitby na březen 2015.
Copyright, 2005 Exodus Global Alliance Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí.
Kéž je radost a láska zmrtvýchvstalého Ježíše stále s vámi, ve vás a mezi vámi, abychom se všichni stali pravými svědky lásky jeho Otce ke světu. „Neboť.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Slovo života Březen 2014 „Zachováte-li moje přikázání, zůstanete v mé lásce, jako jsem já zachovával přikázání svého Otce a zůstávám v jeho lásce.“ (Jan.
1. Tam nad hvězdami v nebi Otce mám, | na jehož věčnou lásku spoléhám: | On zve mne z této ciziny | do zaslíbené otčiny. | Jsem hotov, hotov odtud jít,
A TAK BRATŘI, MODLETE SE ZA NÁS, ABY SE SLOVO PÁNĚ RYCHLE ŠÍŘILO… (2.TES. 3,1)
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
Slovo života Červenec 2011 „Bděte a modlete se, abyste nepřišli do pokušení. Duch je sice ochotný, ale tělo je slabé.“ (Mt 26,41) „Bděte a modlete se,
1. Bože náš, Otče náš, do ruky tvé s důvěrou klademe teď štěstí své: | Dítě, jež z lásky své i nám jsi přál, | od tebe život má, veď je i dál, | Dítě,
A TAK BRATŘI, MODLETE SE ZA NÁS, ABY SE SLOVO PÁNĚ RYCHLE ŠÍŘILO… (2.TES. 3,1)
Modleme se k Pánu žně! - duben. 3 modlitby za misii pro měsíc duben V každém měsíci bychom se modlili 3 modlitby: 1. za pronásledované bratry a sestry.
1. Jak dobré je žít, Pane, z tvého slova, | jež mezi námi tvoří pouta nová | a ve všech vztazích je nám pomocí | i ve zdraví i v každé nemoci. | Dej, Otče.
Dětská sobotní škola Les liens de la Grâce Los eslabones de la Gracia Pouta milosti.
1. Raduj se, Bůh dnes přišel k nám, to bratře, sestro, slyš! Otevři dům, ať vstoupí Pán. A nebe, země, zvuč a nebe, země zvuč a nebe, země, Králi zvuč!
1. Nechť nám srdce plní radost, | upřímného vděku ctít! | Otec v nebi zve nás dětmi, | tak můžeme šťastni být. | Vždy veselo vždy veselo, každodenně slunka.
Ref.: Nám, Pane, dal jsi Slovo své, Ducha svého dej nám též.
Radujte se, bratři, neboť blízko je Pán, blízko je Pán, blízko je Pán, radujte se, bratři, neboť blízko je Pán, neboť blízko už je Pán. 1. O nic se nestrachujte,
Od Boha radost 1. Od Boha radost, radost, radost, radost, v srdíčku mám, v srdíčku mám, v srdíčku mám. Od Boha radost, radost, radost, radost, v srdíčku.
© Elena Cristino Hlavní představený P. Pascual Chávez Villanueva.
Vám dávám nový příkaz 1. /:Vám dávám nový příkaz svůj:
Je mentorování biblický koncept ?  Výraz není v Písmu  Výraz pochází z řecké mytologie : Odysseus svěřil výchovu a životní přípravu svého syna Telemacha.
Září 2013 Slovoživota „Nemilujme jen slovem a jazykem, ale činem, doopravdy!“ (1Jan 3,18)
Slovo života Slovo života Prosinec 2011 Prosinec 2011.
Bůh je silou mou 1. Není to náhoda, že život mám, Bůh je silou mou. (2x) Ref: Chci s Vámi být každý den, chci s Vámi být každý den, chci s vámi být každý.
SlovoživotaSlovoživota Leden 2014 V mnoha částech světa, včetně České republiky, se od 18. do 25. ledna každoročně slaví Týden modliteb za jednotu křesťanů,
Naše skutečná a online identita - bezpečný internet ZŠ a MŠ Město Touškov.
Chci jít Chci jít jen k Tobě, Pane můj, chci žít a chválu vzdát Ti svou. Chci jít jen k Tobě, Pane můj, chci žít a chválu vzdát Ti svou.
“Co­ko­li jste udě­la­li pro jed­no­ho z těch­to mých nej­po­sled­něj­ších brat­ří, pro mne jste udě­la­li.“ (Mt 25,40) Slovo života Duben 2016.
Novoroční modlitba 2016 Upravil - Dick Sand.
Slovo života „Kristova láska nás nutí“ (srov. 2 Kor 5,14-20)
Slovo života Duben 2013.
Slovo života Květen 2012.
Slovo života Červen 2013.
Můžeš mít radost 1.Můžeš mít radost ve svém srdci
Naše zkuše nosti: #2 Pokoj především KDE A JAK NALÉZT POKOJ? POKOJE
Transkript prezentace:

Naše zkuše- nosti: #12 Co je tajemstvím pravé radosti? Větší A přesto nás toto Slovo vyzývá, abychom se radovali! Nechávají znovu v srdci vykvést slova Chiary Lubichové: „Radost křesťana je jako sluneční paprsek, který září ze slzy, jako růže, která vykvetla z kaluže krve, esence lásky destilovaná bolestí (…), proto má apoštolskou sílu útržku ráje.“2 „Radujte se stále v Pánu.“ (Flp 4,4)  Co je tajemstvím pravé radosti? „Existuje důvod, proč se navzdory všem těžkostem musíme stále radovat.“ Vede k tomu křesťanský život, když ho vezmeme vážně. Pak v nás v plnosti žije Ježíš a spolu s ním se nemůžeme neradovat. On je pramenem pravé radosti, protože dává smysl našemu životu, vede nás svým světlem, osvobozuje nás od všeho strachu jak z minulosti, tak z toho, co nás ještě čeká, dává nám sílu překonávat všechny těžkosti, pokušení a zkoušky, se kterými se možná potkáme.“1  Naše zkuše- nosti: TITO MLADÍ SE USILOVNĚ SNAŽÍ VYTVÁŘET KOLEM SEBE ŽIVOT: ORGANIZUJÍ VE MĚSTECH FESTIVALY, DO KTERÝCH SE ZAPOJUJÍ TISÍCE LIDÍ, OBNOVUJÍ ŠKOLU A ZAHRADU NA MALÉ VESNIČCE, KTERÉ NEMOHLY BÝT KVŮLI VÁLCE DOKONČENY. NABÍZEJÍ PODPORU DESÍTKÁM UPRCHLICKÝCH RODIN. Větší radostí je dávat nežli dostávat V NAŠICH BRATŘÍCH A SESTRÁCH ZE SÝRIE NACHÁZÍME SÍLU PRVNÍCH KŘESŤANŮ, PROTOŽE V TÉTO STRAŠLIVÉ VÁLCE SVĚDČÍ O DŮVĚŘE A NADĚJI V BOHA LÁSKU A PŘENÁŠEJÍ JI NA SVÉ SOUPUTNÍKY. Nedávno se v Sýrii navzdory velkému nebezpečí a útrapám války sešla skupina mladých, aby si vyměňovali zkušenosti s životem podle evangelia.  Když se rozhlédneme kolem sebe, moc důvodů ke klidu a k ra-dosti nenajdeme!  TVÁŘÍ V TVÁŘ KAŽDODENNÍM STAROSTEM, NESPRAVEDLNOSTEM VE SPOLEČNOSTI A NAPĚTÍ MEZI NÁRODY MŮŽEME BÝT ZKLAMANÍ A RISKOVAT, ŽE VZDÁME SVÉ ÚSILÍ A UZAVŘEME SE DO SEBE.  „Příběhy o palčivé bolesti, naději a hrdinské víře v Boží lásku následují jeden za druhým. Někteří přišli o všechno a žijí s ro- dinami v uprchlickém táboře, některým zemřeli ti nejbližší. Děkujeme ti, Sýrie, za tuto lekci žitého křesťanství! Z této radosti se rodí schopnost srdečně přijímat ostatní, ochota mít čas věnovat se těm, které máme kolem sebe.  1Ch. Lubichová, Invito alla gioia (Pozvání k radosti), in Città Nuova 31 (1987/22). 2Ch. Lubichová, La gioia (Radost), na Jubileu mladých, Řím 12. dubna 1984.     Zpracovalo Centrum Mladých pro jednotu